Nope, Не верувам дека ќе го најдеш дома y MK ама пробај да го ордираш на нет. Доаѓа со цел пакет од Проактив прои3води(како подарок го одбрав). Дури и тука ги наручуваме онлајн ги нема у апотека. https://www1.proactiv.com/nwpnlb?maxRedirect=true Види на Amazon ili Ebay Може да ги има. Основен пакет кошта околу 20$
Околу две години ја користам, и за ништо не ја менувам. Лицето ми е чисто и имам нормална кожа природно ама кремчето е магично! Си го користам и за тело бидејќи е multipurpose.
Претходно, со години користев Eucerin, но ми се смачи искрено, па преминав на Balea, за секојдневна нега. Одлична е кремава, има измазнувачки ефект, многу е кремаста(структура на павлака ) али доста добро се размачкува, а и предобро мириса.
Ми треба крем за мрсно лице, ќе биде мат. Имам проблем со секој крем што ќе го ставам на лицето (да оставам настрана тоа што брзо светнувам) ми се прават нови бубулици. Смачено ми е....Предлог, само не на Нивеа, Авон, Орифлејм.. Некој предлог?
Само што сакав и јас да пишам. Имам многу осетливо лице и тешко ми е да си најдам било каква крема оти лицето ми реагира , па да ми дадете некој предлог???
Јас да пишам рецензија за кремата на Avene fluide matifiant. Кремава е наменета за мрсно и осетливо лице , претходно на темава пишав дека користев крема на Натура сиберика наменета за мрсно лице (плус во неа немаше силикони , н.деривати итн) но дневната крема поготово ми го мрсеше дополнително лицето така да се откажав од неа, јас сум за по природна козметика , но ако не одговара на лице тогаш е се џабе.. Ја земав кремава пред 2 недели ја користам и ден и ноќ пред спиење претходно чистејќи го лицето со зелениот гел на Авен и супер е лицето го држи мат цел ден. Презадоволна сум и ја препорачувам, гледам ти @GoldenRose. бараш крема за осетливо лице , пробај ја оваа и моево лице е осетливо , само ако имаш сува кожа прво пробај ја на тестер во случај да не ти направи некој проблем. @mila7 нели ти беше задоволна од таа кремата во портокалова туба на Авен што зборевме баш пред некоја недела?
@Summerlover другачке купи ли некоја од Нивеа кремчињата или не? Се мислам меѓу некое од тие или на Биотен. Мора нешто со СПФ да купам, гледам неубави промени од топлото.
@Doozy Дизи најн, таман се решив да ја купувам таа што е со Алое Вера, сега баш кога сестра ми доаѓаше, ми даде да ја пробам нејзината. Гарниер, лесна на текстура и лесно стои на лицето, па ме малку предомисли, ама ќе видам. Ако ја купува Нивеата ќе напишам каква е
Сега ќе одам ја во ДМ, ќе падне некоја, ќе видиме која само... Нивеа, Биотен или некоја на Гарниер. Па ќе пишам импресии. Важно ми е да е со СПФ и мора да почнеме по тело да се мачкаме со млеко со СПФ, сонцево е ненормално.
Имам прилично мрсна кожа на лицето и притоа многу осетлива. Од 90% од кремите што ги имам пробувано ми се исфрлило лицето. Порано беше шема да имаш скроз заматирано лице, со 2кила камена пудра. Сега е фора да светиш ко месечина и реално кога ми светка лицето многу повеќе ми се свиѓа него кога не свети воопшто. Мајка ми ме натера да ја купам кремата на тианде со витамин ц но не сакав ни да слушнам а камо ли да ја купам. Бидејќи знам дека кога некоја крема содржи витамин ц, тогаш тоа дава дополнителен сјај на кожата. Но ајде викам ќе ја земам и ќе ја пробам пошто мајка ми низ нос ми ја извади(некоја нејзина другарка ја имала и била предобра). И ја купив, беше околу 500-600денари и еве сега ова ми е 4то паковање а јас едноставно не можам а да не ја ставам кремава ни еден ден. Дава некој преубав сјај на кожата, што би рекле здрав изглед. Што е најбитно не ми ја исфрла кожата и доволно е да нанесете многу мала количина за целото лице. Обично ја ставам пред да нанесам бб крема и можам да кажам дека ми стои цел ден и не мрда. Лицето ми е меко како бебешко газе од кога ќе ја нанесам и мислам дека никогаш не би ја сменила. Ете, толку сум задоволна.
@koritsaki да задоволна сум од кремата на авен со фактор 50ка, но таа ја користам само денски време, а за навечер крема или за под пудра немам никаква, а ако ставам пудра без крема никакво е.....Иначе и јас го земав Авене гелот за лице, сварно е преубав, за оние со кожа склона кон акни и мрсно лице е супер. Овој fluide matifant добар е како подлога за пудра, има ли фактор? Ми треба крем кој немора да има фактор зашто ќе го користам повеќе за вечерно излагање, а страв ми е да си репнам пари и да не ми се погоди, зашто имам купувано секакви глупости и досега само Авен производите ми се погодиле.
@mila7 , да оваа fluide matifant се користи и навечер и е супер подлога за пудра , во никој случај не ми го мрси лицето , јас ја користам двапати во текот на денот и пред секое ставање на пудра. Инаку нема заштитен фактор кремата