Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Nope, Не верувам дека ќе го најдеш дома y MK ама пробај да го ордираш на нет. Доаѓа со цел пакет од Проактив прои3води(како подарок го одбрав).
    Дури и тука ги наручуваме онлајн ги нема у апотека.
    https://www1.proactiv.com/nwpnlb?maxRedirect=true
    Види на Amazon ili Ebay Може да ги има.
    Основен пакет кошта околу 20$

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Околу две години ја користам, и за ништо не ја менувам. Лицето ми е чисто и имам нормална кожа природно ама кремчето е магично! Си го користам и за тело бидејќи е multipurpose.
    کرم-چند-منظوره-کلیون.jpg

На xxAngelxx и LollySky им се допаѓа ова.
  3. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Која е разликата меѓу кремите во горниот и долниот ред? И која од овие е за масна кожа ?

4. inanonesumfina

inanonesumfina Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Alverde,или како и да се викаше од DM маркет.И некои од Авон миризливи,,Навистина се преубави:inlove::inlove:

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    5.207
    Долните се лосиони за тело, а од горните за мрсна кожа е портокаловата.

На Rirri му/ѝ се допаѓа ова.
  6. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
  7. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Ја наручувам онлајн. Пишав погоре доаѓа цел пакет со производи од проактив. Оставив и линк.

8. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Моментално нивеа.

9. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    10.091
    20160617_131015-1.jpg
    Претходно, со години користев Eucerin, но ми се смачи искрено, па преминав на Balea, за секојдневна нега.
    Одлична е кремава, има измазнувачки ефект, многу е кремаста(структура на павлака :rofl: ) али доста добро се размачкува, а и предобро мириса. :inlove:

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Ми треба крем за мрсно лице, ќе биде мат. Имам проблем со секој крем што ќе го ставам на лицето (да оставам настрана тоа што брзо светнувам) ми се прават нови бубулици. Смачено ми е....Предлог, само не на Нивеа, Авон, Орифлејм.. Некој предлог?

11. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Само што сакав и јас да пишам. Имам многу осетливо лице и тешко ми е да си најдам било каква крема оти лицето ми реагира , па да ми дадете некој предлог???

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.622
    Допаѓања:
    106.573
    Јас да пишам рецензија за кремата на Avene fluide matifiant. Кремава е наменета за мрсно и осетливо лице , претходно на темава пишав дека користев крема на Натура сиберика наменета за мрсно лице (плус во неа немаше силикони , н.деривати итн) но дневната крема поготово ми го мрсеше дополнително лицето така да се откажав од неа, јас сум за по природна козметика , но ако не одговара на лице тогаш е се џабе.. Ја земав кремава пред 2 недели ја користам и ден и ноќ пред спиење претходно чистејќи го лицето со зелениот гел на Авен и супер е лицето го држи мат цел ден. Презадоволна сум и ја препорачувам, гледам ти @GoldenRose. бараш крема за осетливо лице , пробај ја оваа и моево лице е осетливо , само ако имаш сува кожа прво пробај ја на тестер во случај да не ти направи некој проблем. @mila7 нели ти беше задоволна од таа кремата во портокалова туба на Авен што зборевме баш пред некоја недела?

На buttercup5 и LollySky им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Ова во МК каде може да се најде ако знаеш?

14. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    @Summerlover другачке купи ли некоја од Нивеа кремчињата или не?:?:

Се мислам меѓу некое од тие или на Биотен.

Мора нешто со СПФ да купам, гледам неубави промени од топлото. :doh:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.622
    Допаѓања:
    106.573

@Emotional123 прoизвoди нa Авен имa вo Зегин aптеките

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Doozy Дизи најн, таман се решив да ја купувам таа што е со Алое Вера, сега баш кога сестра ми доаѓаше, ми даде да ја пробам нејзината. Гарниер, лесна на текстура и лесно стои на лицето, па ме малку предомисли, ама ќе видам. Ако ја купува Нивеата ќе напишам каква е :D

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Сега ќе одам ја во ДМ, ќе падне некоја, ќе видиме која само... Нивеа, Биотен или некоја на Гарниер. :dance: Па ќе пишам импресии. ^_^

Важно ми е да е со СПФ и мора да почнеме по тело да се мачкаме со млеко со СПФ, сонцево е ненормално. (facepalm)

18. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    10.378
    Имам прилично мрсна кожа на лицето и притоа многу осетлива. Од 90% од кремите што ги имам пробувано ми се исфрлило лицето. Порано беше шема да имаш скроз заматирано лице, со 2кила камена пудра. Сега е фора да светиш ко месечина и реално кога ми светка лицето многу повеќе ми се свиѓа него кога не свети воопшто. Мајка ми ме натера да ја купам кремата на тианде со витамин ц но не сакав ни да слушнам а камо ли да ја купам. Бидејќи знам дека кога некоја крема содржи витамин ц, тогаш тоа дава дополнителен сјај на кожата. Но ајде викам ќе ја земам и ќе ја пробам пошто мајка ми низ нос ми ја извади(некоја нејзина другарка ја имала и била предобра). И ја купив, беше околу 500-600денари и еве сега ова ми е 4то паковање а јас едноставно не можам а да не ја ставам кремава ни еден ден. Дава некој преубав сјај на кожата, што би рекле здрав изглед. Што е најбитно не ми ја исфрла кожата и доволно е да нанесете многу мала количина за целото лице. Обично ја ставам пред да нанесам бб крема и можам да кажам дека ми стои цел ден и не мрда. Лицето ми е меко како бебешко газе од кога ќе ја нанесам и мислам дека никогаш не би ја сменила. Ете, толку сум задоволна.:D

Прикачени фајлови:

На OmniaVanitas и Len@82 им се допаѓа ова.
  19. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    @koritsaki да задоволна сум од кремата на авен со фактор 50ка, но таа ја користам само денски време, а за навечер крема или за под пудра немам никаква, а ако ставам пудра без крема никакво е.....Иначе и јас го земав Авене гелот за лице, сварно е преубав, за оние со кожа склона кон акни и мрсно лице е супер.
    Овој fluide matifant добар е како подлога за пудра, има ли фактор? Ми треба крем кој немора да има фактор зашто ќе го користам повеќе за вечерно излагање, а страв ми е да си репнам пари и да не ми се погоди, зашто имам купувано секакви глупости и досега само Авен производите ми се погодиле.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.622
    Допаѓања:
    106.573
    @mila7 , да оваа fluide matifant се користи и навечер и е супер подлога за пудра , во никој случај не ми го мрси лицето , јас ја користам двапати во текот на денот и пред секое ставање на пудра. Инаку нема заштитен фактор кремата :)