Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @koritsaki а која е разликата меѓу Авен мат кремата и овој флуидот? И може ли да ми кажеш колку пари е? Страв ми е да не се нафрли лицето...

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    Ги имам пробано и двете креми, таа во портокалова туба на тестер , разликата е што флуидот е полесен како гел додека оваа ми изгледа по густа но и двете се мат поготово оваа флуидот полесно и брзо се впива , барем за мојата кожа зборувам. Еднава има фактор 50 другава нема. И разликата е што флуидот се нанесува и ден и ноќ а другава заради високиот фактор само преку ден. Јас ја користам 2,5 недели ден и ноќ и досега ми нема направено проблем на лицево , напротив баш некако почисто ми делува. За колку пари е јас ја купувам од Грција овде ја земав 11 евра , во Мк незнам да ти кажам колку е , јас во зимата ја имав земено cleance matte кремата на Авен таа беше 815 денари од Зегин. И флуидот плус минус толку би требало да е цената.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @koritsaki те прашував cleance matte, ќе размислам деновиве па ќе видам. Фала многу :)

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    Оваа во зегин беше 815 денари ја земав зимата но не ми се допадна , некако повеќе ми го мрсеше лицето

оваа во портокалова туба исто ми беше добра но заради факторот не ја земав зашто сакав и пред спиење да ја користам. Размисли си , или па побарај тестер за флуидот ако имаат да пробаш и да знаеш дали ќе ти одговара тебе или не. :)

На mila7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    @koritsaki а дали тој флуид мат, може да користи есенско-зимен период, или кремата е наменета повеќе за летен период?

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    Кога ја купував ми рекоа дека секогаш можам да ја користам и лето и зима , бидејќи е лесна крема во лето е супер за мрсно лице ,а и во зима не ја суши кожата така бар аптекарката ми кажа , па ќе видиме :)

7. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Дали некоја го има користено овај крем Avene Cleanance solaire- http://24apteka.mk/product/cleanance-solaire-spf-50/, сакам да си го порачам, за 1050 ден. добиваш и подарок,а исто толку е и во аптеките.Оваа мислам дека ќе биди најприкладна за моево лице, имам мрсна, проблематична кожа.@koritskai гледам дека ти имаш користено од овие креми, дали оваа ја имас пробано?А и ме буни зошто првин пишува дека е Емулзија со SPF 30 за масна проблематична, чуствителна и кожа склона кон акни, а на кремата пишува дека е со SPF50......мене ми треба SPF50 :D

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Koja mu e cenata,i za koja vozrast e nameneta?pretpostavuvam ne e naznaceno stom e i za telo?

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    @NESKAFE25 јaс јa имaм прoбaнo тaa сo спф 50 тестерче ми имaa дaденo и се мислев пoмеѓу oвaa и тoј флуидoт нo гo земaв флуидoт зaштo плaнирaв дa јa кoристaм и нaвечер. Инaку убaвa е мaт плус сегa зa oвa време мoжеш дa јa нoсиш сaмo кремaтa aкo не сaкaш дa стaвaш пудри , a нaвистинa и мене ме буни зaштo пoд неa пишувa спф 30..инaку пoстoјaт 2 типa сo 30 и 50 спф. Ти јaви им се прaшaј ги зaптo тaкa пишувa пoд кремaтa дa не им е некoјa грешкa:)

На NESKAFE25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Не е назначено.
    Околу 200 денари во Веро.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Tie sto imat marsna koza koja krema ja koristite i kako ste zadovolni?

12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    50.837
    Jaс користам ваква и сум прилично задоволна

1.jpg

13. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Јас моментално ја користам оваа крема од VICHY премногу сум задоволна резултати видов по 10 дена и ја препорачувам на сите што имаат сува или нормална кожа.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    Girlmiri , прoчитaј пoгoре имaм пишaнo вo врскa сo мрснo лице и aвен кремите ;)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Не можам да ја најдам на Биотен таа за мрсна кожа, дали некоја ја купила и каде?

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Јас ја купив во Жито.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.874
    @koritsaki, знам дека ти ја користеше кремата на Ла Роше за мрсна кожа и се сеќавам дека беше задоволна. Сакам да ја купам па ме интересира дали има заштитен фактор?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    @cloud да , одлична е кремата за комбинирана-мрсна кожа , само што нема заштитен фактор. Ти бараш крема со заштитен фактор , за комбинирано мрсно лице?

На cloud му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.874
    Да, сакам да купам крема со фактор. Ако има некоја од која си задоволна, препорачај. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.941
    Допаѓања:
    108.314
    Јас моментално ја користам на Авен флуидот со матирачки ефект но е без заштитен фактор. Инаку и оваа погоре на сликата ја имав пробано на тестер , мат е ми се допаѓаше многу и се мислев помеѓу оваа и флуидот и ја избрав втората варијанта зашто ја користам и навечер. Ти пробај ја оваа во портокаловата туба ако можеш тестер да најдеш да видиш како ќе е на твоето лице

На LollySky и cloud им се допаѓа ова.