Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    @koritsaki а која е разликата меѓу Авен мат кремата и овој флуидот? И може ли да ми кажеш колку пари е? Страв ми е да не се нафрли лицето...

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    Ги имам пробано и двете креми, таа во портокалова туба на тестер , разликата е што флуидот е полесен како гел додека оваа ми изгледа по густа но и двете се мат поготово оваа флуидот полесно и брзо се впива , барем за мојата кожа зборувам. Еднава има фактор 50 другава нема. И разликата е што флуидот се нанесува и ден и ноќ а другава заради високиот фактор само преку ден. Јас ја користам 2,5 недели ден и ноќ и досега ми нема направено проблем на лицево , напротив баш некако почисто ми делува. За колку пари е јас ја купувам од Грција овде ја земав 11 евра , во Мк незнам да ти кажам колку е , јас во зимата ја имав земено cleance matte кремата на Авен таа беше 815 денари од Зегин. И флуидот плус минус толку би требало да е цената.

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    @koritsaki те прашував cleance matte, ќе размислам деновиве па ќе видам. Фала многу :)

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    Оваа во зегин беше 815 денари ја земав зимата но не ми се допадна , некако повеќе ми го мрсеше лицето

оваа во портокалова туба исто ми беше добра но заради факторот не ја земав зашто сакав и пред спиење да ја користам. Размисли си , или па побарај тестер за флуидот ако имаат да пробаш и да знаеш дали ќе ти одговара тебе или не. :)

На mila7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    @koritsaki а дали тој флуид мат, може да користи есенско-зимен период, или кремата е наменета повеќе за летен период?

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    Кога ја купував ми рекоа дека секогаш можам да ја користам и лето и зима , бидејќи е лесна крема во лето е супер за мрсно лице ,а и во зима не ја суши кожата така бар аптекарката ми кажа , па ќе видиме :)

7. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Дали некоја го има користено овај крем Avene Cleanance solaire- http://24apteka.mk/product/cleanance-solaire-spf-50/, сакам да си го порачам, за 1050 ден. добиваш и подарок,а исто толку е и во аптеките.Оваа мислам дека ќе биди најприкладна за моево лице, имам мрсна, проблематична кожа.@koritskai гледам дека ти имаш користено од овие креми, дали оваа ја имас пробано?А и ме буни зошто првин пишува дека е Емулзија со SPF 30 за масна проблематична, чуствителна и кожа склона кон акни, а на кремата пишува дека е со SPF50......мене ми треба SPF50 :D

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Koja mu e cenata,i za koja vozrast e nameneta?pretpostavuvam ne e naznaceno stom e i za telo?

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    @NESKAFE25 јaс јa имaм прoбaнo тaa сo спф 50 тестерче ми имaa дaденo и се мислев пoмеѓу oвaa и тoј флуидoт нo гo земaв флуидoт зaштo плaнирaв дa јa кoристaм и нaвечер. Инaку убaвa е мaт плус сегa зa oвa време мoжеш дa јa нoсиш сaмo кремaтa aкo не сaкaш дa стaвaш пудри , a нaвистинa и мене ме буни зaштo пoд неa пишувa спф 30..инaку пoстoјaт 2 типa сo 30 и 50 спф. Ти јaви им се прaшaј ги зaптo тaкa пишувa пoд кремaтa дa не им е некoјa грешкa:)

На NESKAFE25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Не е назначено.
    Околу 200 денари во Веро.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Tie sto imat marsna koza koja krema ja koristite i kako ste zadovolni?

12. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    50.546
    Jaс користам ваква и сум прилично задоволна

1.jpg

13. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Јас моментално ја користам оваа крема од VICHY премногу сум задоволна резултати видов по 10 дена и ја препорачувам на сите што имаат сува или нормална кожа.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    Girlmiri , прoчитaј пoгoре имaм пишaнo вo врскa сo мрснo лице и aвен кремите ;)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    91.724
    Не можам да ја најдам на Биотен таа за мрсна кожа, дали некоја ја купила и каде?

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    5.207
    Јас ја купив во Жито.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.868
    @koritsaki, знам дека ти ја користеше кремата на Ла Роше за мрсна кожа и се сеќавам дека беше задоволна. Сакам да ја купам па ме интересира дали има заштитен фактор?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    @cloud да , одлична е кремата за комбинирана-мрсна кожа , само што нема заштитен фактор. Ти бараш крема со заштитен фактор , за комбинирано мрсно лице?

На cloud му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cloud

cloud Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.868
    Да, сакам да купам крема со фактор. Ако има некоја од која си задоволна, препорачај. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577
    Јас моментално ја користам на Авен флуидот со матирачки ефект но е без заштитен фактор. Инаку и оваа погоре на сликата ја имав пробано на тестер , мат е ми се допаѓаше многу и се мислев помеѓу оваа и флуидот и ја избрав втората варијанта зашто ја користам и навечер. Ти пробај ја оваа во портокаловата туба ако можеш тестер да најдеш да видиш како ќе е на твоето лице

На LollySky и cloud им се допаѓа ова.