Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Јас ја имам користено кремава, и единствена е што ја купувам повеќе пати по ред, значи мене ми е одлична ја имам спомнувано на темава. Нормална кожа имам инаку.

Додека сум тука да прашам :) има ли некој користено креми за лице на Сатва (алкалоид) дали имате некоја да препорачате?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.620

Јас би ти препорачала да си купиш крема некоја да одговара на твоето лице (има за масно, суво лице креми). Искрено неможам да сватам некои како користат бекутан или павловичева крема, јас ако ставам тоа на лице од лицево зејтини ќе се цедат :D ако сакаш за акни некоја крема, еве јас ја користам на La roche posay effaclar duo мене многу ми помогна во врска со акните. :)

3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Nemam koristeno a za koja vozdrast sakas ?

4. flower7

flower7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    69
    kozmetika-afrodita-young-pure-negovalna-matirna-krema-make-it-matt.jpg Дали некој ја користел оваа крема и како се покажала?

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    @flower7 јас ја имам користено за хидратација, Make it beautiful, од истата линија. Бев презадоволна од самата текстура, многу леснпо се впива и самата крема е лесна. Идеална беше и за лето и за зима.

Ако бараш мат, би ти ја препорачала од Балеа зелената со овошни киселини. Помалку од 200 денари, а солидна е. Имаш доста рецензии и за неа тука.

6. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Девојки, предложете ми која крема на алверде обезбедува најголема хидратација? Многу го чувствувам лицето затегнато од ладново и почна да ме пецка, а вообичаено ми е комбинирана кожата. Стварно не знам што се случува со моево лице и што крема да користам..

7. kittybaws

kittybaws Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Мила од каде ја земаш кремава? Ова дуово ми изгледа добро. Не сум ја видела кај нас, ја има по аптекиве или ја порачуваш од на интернет? :)

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.620

Ја има во Зегин во ГТЦ :)

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    259.181
    Видов понуда од Зиаја или како и да е името на брендот, во аптека на дневна и ноќна крема за сува кожа и почетни брчки. Ја користел некој? Пак имам проблем со многу сува кожа па барам спас :)

10. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.144
    Која цена е во Зегин Gerovital plant кремата?

11. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Јaс кoристaм Dove гoдини нaнaзaд.

12. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Јас ја купував на акција, тогаш беше 320-30, а инаку околу 400 ден е.

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  13. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Пробај ја Sensitive со екстракт од камилица. За чувствителна кожа, доволно мрсна (за мене дури и премногу е, бидејќи моментално т-зоната ми е нормална до сува).

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Збор-два за кремава?

15. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Девојки мат крема за осетливо лице до 30ка фактор? Само не на Авен, цената ете нека биде 800ден. Фала :)

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    Одлична е!
    Не знам каква кожа имаш, мислам дека најпогодна е за нормална кожа, па и комбинирана. Јас ја користам редовно во зимскиот период, кога кожата ми е повеќе нормална отколку комбинирана.
    Не знам дали постои друга крема која и` дава толку квалитетна хидратација на кожата во периоди на сув и никаков воздух. Одлична е и како подлога за шмина, ја користев и за таа намена паралелно. :)

На Esmeralda-MD, Oxymoron, poenta и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Дали ја има некој користено да сподели искуства?

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Ја користам веќе една недела и морам да се согласам со тебе.Долго време ми требаше да најдам толку добра крема за моево лице(имам кожа како твојата,нормална до комбинирана).Ептен ми ја хидрира кожата,презадоволна сум па дури и навечер пред спиење си ставам од неа,нема врска што е дневна:DА ќе ја пробам и како подлога за шминка штом викаш дека е добра:)

На Oxymoron, Mishela и LollySky им се допаѓа ова.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Одамна мислев да ви пишам за серумов. Првпат го купив пред околу 2 месеци, и откако го истрошив, веднаш купив друг, што ретко ми се случува со козметика. Серумов е феноменален, хидрантен а немасен. Буквално осеќам како лицево ми се хидрира. Прелесен е на кожата, веднаш се впива и не остава никаков масен слој. Инаку имам комбинирана-масна многу чувствителна кожа (обично користам медицински креми, но серумов воопшто не ме иритира а е петпати поефтин од нив).

На glosipgirl, Mishela, A-j-a и 4 други им се допаѓа ова.
  20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    @Biodevojka
    Пишав претходно во темава ги користам овие две креми неколку месеци,летово ок беа сега забележувам дека не се доволно хидратантни и околу устата ми се јавуваат суви делови(мислев едно време од дехидрираност ама се обидувам да пијам 1,5 течности дневно),а челово стандард свети и со акни:(Да го искористам попустот во Дм и така при крај ми се двете,не сакам да ги менувам Алверде само ми треба нешто по хидратантно се мислам дали и маслото од јојоба и роза да го земам.Исто така ми треба и некој гел за миење,го користев тој со морски алги за комбинирана ама пак ми се јавуваат сувите делови,сега пената ја имама со хамамелис и камилица ама не е за вадење шминка иако имаат нагласено на неа дека вади и водоотпорна нема шанси,бидејќи јас не можам ни обична течна пудра да измијам со неа.Се заборавив со пишување,извини за долгиов пост:DФала 6 (1).jpeg 6.jpeg