Женски, Eucerin Q10 може да го користи 22 годишна девојка? за поклон ми е, а сакам да е против брчки и за таа возраст. Бев во зегин за здрава храна што е и девојката поима немаше да ми каже кој крем би бил соодветен за оваа возраст а сепак да е против брчки и да е Eucerin. @Biodevojka
Колку што имам познавања, за таа возраст нема против брчки. Сите се 30+ @azelea и мојата кожа е таква, сува периодов, но иако јас барав помрсна крема налетав на таква каква што ти бараш. Ја бирав на "тепка" без препораки: Хидратантна е, во прв момент делува мрсна но многу брзо се упива и не останува мрсна кожата. Има Ув филтри, и ако добро се сеќавам на кутијата стоеше дека е за возраст 30-35 год. Розевата е за сува кожа, и не е од скапите, околу 200-250 ден.
Здраво драга, според мене сеуште е рано за таа возраст Q10. Немаш потреба. Што се однесува до прашањето која крема на еуцерин не би знаела да ти кажам оти немам ништо пробано од нив. Поздрав.
Фала ти мила,ќе ја имам во предвид,сега земав дневна на алверде од дива роза и еве прв пат ставив и ок ми е,ама ќе ја проверам баш и оваа
Е таа заборавив да ти ја пишам, читав многу ја фалат. Јас кога ќе ја потрошам оваа во план ми е таа да ја пробам
Дали може да се користи ноќна крема и како ноќна и како дневна? За брзо ќе ја имам и дневната, но до тогаш дали да ја користам или да барам друга дневна? Конкретно се работи за nutra effects од авон
Ноќните креми се обично сопобогата формула, па ако не ти прави некои проблеми, поточно - ако не ти предизвикува зголемено мастење на лицето и ако ти одговара како подлога за шминка, користи ја дури не ја добиеш дневната.
Здраво драга, од декларацијава кремов е ок. Има синтетички состојки, значи не е комплетно природен и има силикон кој е во многу ,ал процент (не е база на производот) најверојатно го ставиле поради свиленкаста структура на производот (иако ја знаете мојата филозофија за силиконите, бегам од нив). Кремов е наменет за комбинирана до масна кожа, ама освен основните состојки не гледам некои екстракти или етерични масла за оваа намена. Користи го доколку ти е ок, во тој случсј супер.
Gerovital classic најтопло ја препорачувам брзо се впива а кожата ја прави како свила Околу 360ден ја купив од зегин заедно со дезодоранс
Здраво. Дали некоја од вас користела СудоКрем и како се понаша на лице? И ако знаете дали ја има во Зегин и цена. Ви благодарам!
@Mishela неможам лп да ти пратам , па овде ќе те прашам. Дали се уште ја користиш кремава од дива роза од Алверде и како си задоволна? Дали ја имаш пробано и под шминка? И дали знаеш дали од истава линија на Алверде имаат некој гел за миење на лице? Имаме ист тип на кожа , па затоа прашувам. Кремава е доста евтина па вреди да се проба , а сакам нешто без силикони , ај пудра што неможам да најдам без силикони, туку барем кремава таква да е Сега јас користам крема на Апивита без силикони ама лицево по 1 час ко лампион ми е , а за пред шминка ја користам мат кремата на Фрејзидерм , таа до сега ми е нај мат крема што ја имам користено , ама сега на ладново време осеќам како ми ја `влече` (затега) кожата кај делот на образите.
Уште не сум ја започнала кремата на Алверде, затоа што имам уште малку од Авон Нутра Ефектс. Отприлика би требало да ја почнам пред крајот на месецов, па ќе споделам имресии штом оформам некој првичен впечаток. Некако мислам дека нема да ми се допадне како подлога за пудра затоа што ќе ми го масти лицето повеќе, ама ајде да видиме како ќе биде. Дури не ја пробам нема да коментирам.