Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640
    Супер Мишела , баш ќе чекам да ми кажеш и за подлога како е , јас денес ја земав по втор пат таа на Гамарде себо контрол исто и таа е органска ми се има погодено ептен. Ама може да ја пробам и оваа на Алверде ако е добра евтина е зашто да не :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво на сите,

само да ве информирам дека во Зегин Сити Мол има 20% попуст на целата колекција на fleurance а на одредени 5 производи имаше 50% попуст. Ја земав кремата за лице анти ејџ со матичен млеч која ја платив 290 мкд (значи дека полна цена е 580). Едвај чекам да ја пробам, па после недела дена ќе ви пишам импресии. Еве ја

Еве ја и декларацијата:

AQUA (WATER) • CITRUS AURANTIUM DULCIS FRUIT WATER (ORANGE FRUIT WATER)* • GLYCERIN • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL (SUNFLOWER SEED OIL)* • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (SHEA BUTTER)* • DICAPRYLYL CARBONATE • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE • GLYCERYL STEARATE CITRTATE • ROYAL JELLY* • BEHENYL ALCOHOL • OLEIC/LINOLEIC/LINOLENIC POLYGLYCERIDES• ORYZA SATIVA BRAN (RICE BRAN) •SIMMONDSIA CHINENSIS OIL (JOJOBA SEED OIL)* • PERSEA GRATISSIMA OIL (AVOCADO OIL)* • PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (SWEET ALMOND OIL)*) • CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT* • FAGUS SYLVATICA BUD EXTRACT* • TOCOPHEROL(= vitamine E) • XANTHAN GUM • PARFUM (FRAGRANCE) • DEHYDROACETIC ACID • POTASSIUM SORBATE • SODIUM BENZOATE • BENZOIC ACID• SODIUM HYDROXIDE• BENZYL ALCOHOL• CITRONELLOL • LINALOOL •

* Organic ingredients

• Contains 99.1% natural ingredients.
    • 99.99% of all plant ingredients are organic.
    • 31.6% of all ingredients are organic.
    На кремот пишува дека е за сите видови на кожа иако јас би рекла дека е идеален за комбинирана кожа поради хидролатот од портокал и глицерин кои се база на овој производ. Ми седопаѓа што има матичен млеч и екстракти од зелен чај кој има антиоксидантно дејство. Има убави масла од јојоба (кое е баш идеално за комбинирана кожа) масло од авокадо, шеа путер. Како што ви реков ќе ја пробам па ќе пишам. Инаку на 50% попуст се и гелот мус за миење на лицето, маска за сува кожа, овој крем и млекото за тело од истата линија. Поздрав.

На xxAngelxx, Antebellum, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  3. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Здраво, ќе може да ми препорачате некоја крема за лице(дневна и ноќна)? Имам прилично чисто лице, нормална кон сува кожа и некогаш по некоја акна знае да се појави обично на челото. До сега ги користев на нивеа кремите ама сакам да сменам некоја друга, само да не е некоја тешка и мрсна, бидејќи воопшто не ми поднесува лицето такви креми и одма ми се исфрла. Цена до кај 300-400 денари. И незнам дали има врска годините, па ај да пишам 24 години

4. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Препорачајте ми некоја крема за лице ,кожата ми е мрсна во т-зоната по можност некоја органска од алверде :angel:

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640

На Ekatarina95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Благодарам многу :inlove:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво.
    Може ваша препорака за некоја убава крема за лице дневна и ноќна, за комбинирана кожа малку Т-зона мрсна. Сигурно имате напишано назад на темава, но да не барам, вака ако може некоја од вас драги феминки да ми излезе во пресрет да ми препорача некоја кремичка. Откако се породив лицето скроз ми се измени на лошо. Горе на челото ми се појавија ситни малечки акнички. Не можам да си најдам соодветна крема за лице. Ви благодарам.

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640

Ти ја препорачувам на Гамарде себо контрол во Еурофарм ја има и се користи и ден и ноќ околу 900 и нешто денари јас ја земав. Ако сакаш поевтина тогаш земи ја на Алверде со лимета и јаболко таа околу 180 денари кошта :)

На Acka22 и Agrona им се допаѓа ова.
  9. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Вo пoследнo јa кoристaм нивеa сoфт..не е лoшa,мрснa е и веднaш се aпсoрбирa нa лицетo.

10. kathy.cathy

kathy.cathy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
    Некоја добра дневна крема за сува кожа за +25?

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Bi mozela ovaa da ja probas, ph 5.5 idealna za nega na suva koza. Pozdrav moisturing cream.jpg

На kathy.cathy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    19.680
    Препорачајте ми крема за мрсна кожа?

13. kathy.cathy

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
  14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640
    Gamarde sebo control или Alverde со јаболко и лимета

На Agrona и piglet1 им се допаѓа ова.
  15. kathy.cathy

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
    A nekoe iskustvo so Anew Vitale Day +25 od Avon ?

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас имам користено и дневна и ноќна и околуочна.
    Не е лоша, убаво мириса, само посебно дневната, да не зборувам за околуочната) има премногу алкохол во неа, толку ми беше интензивен мирис да ме штипеше за очите, па ми солзеја кратко после нанесување.
    Не видов нешто посебно кај кремиве, ама немам намера да ги порачувам уште еднаш.

Подобра ми беше anew таа во крем пакување, за сите возрасти што е., има лајт верзија и похранлива, ако знаеш на која мислам де.
    Е таа би ја порачала повторно.

17. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Okolu 600 denari ama pakuvanjeto e 75 ml. Ja Ima vo DM I vo aptekati. Inaku podobra e od Anew Avon, gi imam I dvete koristeno. Pozdrav

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Женски, ефикасна и испробана крема за изедначување на тен да ми препорачате ?
    :)

19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    8.531
    Можам некаде да ја најдам кремава со ваква промоција платиш една земеш две? Или нема шанси повеќе? Сакам да ја користам кремава ама би било супер ако ја најдам со ваков попуст.

20. Бисерче95

Бисерче95 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    215
    Кремче мајка ми го купи=Здраве се вика во плаво паковање.За лице убав е ја омекнува,го ублажува црвенилото и делува врз мозолчињата ги засушва..Не е скап околу 100тина ден

На LollySky и НаталијаРист им се допаѓа ова.