Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Која ја имаше од Авон balance или hydra? И како си задоволна? Јас се мислам hydra гелот да го порачам супер понуда имаат сега во Авон ама незнам дали ќе ми одговара. :)

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Провери во Еурофарм аптеката кај катната гаража на излез ог ГТЦ. Јас таму ја гледав. Дали е уште не знам ама сепак ништо не губиш ако отидеш да прашаш. Поздрав.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    И двете ги имав :) , но од hydra сум позадоволна. Другата не ми беше толку хидратантна како оваа.
    Супер е дури и на повисоки температури - хидрира а не масти дополнително.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.352
    Од Еуцерин или од Нивеа најдобри им се

На kathy.cathy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. НаталијаРист

НаталијаРист Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    29
    Го користам некои два-три месеци задоволна сум исто така :nod::nod:

На Бисерче95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
  7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Сега зедов крем од Евелин за нормална до комбинирана кожа.. Како за почеток задоволна сум и не е многу скап 300 денари..

Кој што има комбинирана кожа мислам дека ќе му одговара.. :)

8. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Девојки незнам дали е за овде прашањево но се нафевам ке добијам одговор..Како се користи маскава моиве ми ја донесоа од германија и на неа пишува на германски па некоја ако може да ми каже колку време треба да стои за што е и се мие или како се одстранува..Благодарам 20170208_214303.jpg

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Ја нанесуваш на миено, суво лице и ја оставаш да делува околу 10-15 минути. Индивидиелно е, некоја минута плус минус не е страшно. Маската е како леплив, прозирен гел и се лепи за кожата. Кога ќе осетиш дека се суши и ти се затега на кожата е најдобро да ја отстраниш. Пил офф всушност значи дека треба да ја лупиш од лицето, односно создаден е слој кој откако ќе се исуши потребно е преку лупењето да биде отстранет. Млака вода се користи само на крај доколку на некој дел од лицето останат е некое делче кое не си успеала со рака да го одлепиш.
    Инаку маскава е за мешана кожа но и за сува не е лоша доколку веднаш потоа се употреби крема за хидратација.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Е ти благодарам многу имам и некој други но така стојат појма немам како се одстрануват и зошто служат..Сега ке ја пробам оваа..:)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Slikni gi koga ke sakas da gi koristis i tagiraj me. Skoro site maski mi se probani, se nadevam ke pomognam.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Девојки,дали некој ја има користено кремава ? Добра ли е за мрсна кожа дали ја матира ? Која е цената и каде може да ја најдам ?

Прикачени фајлови:

• 2259844.jpg
      2259844.jpg
      Големина на фајлот:
      13,6 KB
      Прегледи:
      27
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640

Јас ја имам користено ама не приметив нешто да помага при матирање дури мислам и помрсно ми беше лицето од неа. Според мене подобра е таа во тенката туба од Ла роше. Кремиве ги има во Зегин се движат цените околу 900 денари

14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Jas dolgo vreme koristam Nivea i mi e super za mojata koza koja mi e malku suva.

15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не знам колку си информирана но и јас колку што знам кремот во сино кутивче е со цинков оксид и не е наменет за цело лице. Намалува црвенило и суши мозолчиња но и ако го користиш подолго време може да ти ја исуши кожата на лицето. Користи го по потреба и локално само на црвенилото и мозолчињата. За останатиот дел од лицето можеш да се обидеш со овој:
    Одговара за млада кожа. Не би требало да е многу скап, околу 150ден. Ова е само предлог, можеш и со некој друг кој исто така ќе биде добар за млада кожа. Консултирај се со мајка ти и таа може да ти предложи некој. :)

16. Бисерче95

Бисерче95 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2017
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    215
    Фала незнаев дека е само за локална употреба на мозолчињата.Ех така е кога шлакаш се и сешто налице без да се инф .поз

17. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Не знам дали имаме посебна тема за производи за цело тело но еве ќе постирам прво овде. Бидејќи сум фан на германската козметика ова го најдов пред две недели во ДМ маркет и си го купив. Го проверив составот, без алкалии и сапуни . Овој гел за интимна нега е единствен кој има pH 3.8 која одговара на pH вредноста на интимната зона. Плус видов дека може да се користи во тек на циклус и е наменет за репродуктивен период а имале и друг кој е наменет за менопауза. Можам да кажам дека е нешто најдобро што го имам користено и од кога го користам не сум почувствувала никаква иритација или пецкање. Со задоволство го препорачувам. 16729670_1427866617243811_1897592837_n.jpg 16731023_1427866647243808_1786636088_n.jpg

На Модо, Sky-butterfly, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Колку кошта? Баш би го пробала кога ќе го потрошам мојов, одамна не сум начекала гел со pH што одговара за интима.
    Супер препорака само што не одговара за во темава, може модераторите ќе го преместат.

19. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    A ima posebna tema ili da ja otvoram? Site problemi kaj zenite pocnuvaat od nesoodvetna nega pa dobro bi bilo da obratime vnimanie malku povekje I na ovie proizvodi. Jas go zemav 479 den od DM.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Има посебна тема. Морам да те исправам: не почнуваат заради тоа туку најчесто заради несоодветна исхрана, прекумерна употреба на антибиотици.

Има неколку видови. Погледни дали се работи за тој крем или е некој друг.
    Башка, ете сега ќе обрнуваш внимание и на останатите производи, не само за тој :)

На Бисерче95 му/ѝ се допаѓа ова.