Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Која планираш да ја земеш, оваа што ја меркам јас или онаа погоре за сува кожа?
    Пиши ако ја купиш пред мене оваа за комбинирана кожа, јас деновиве ќе разгледам. Ми треба нова крема, не можам да си го поднесам лицето вака.

Благодарам @Biodevojka, ќе пишам импресии секако, само да ја најдам.

2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Оваа за комбинирана. Ќе видам утре нашиот Зегин што нуди, па ќе ти кажам која цена е. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Одлично тогаш, очекувам апдејт. :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ja има сигурно, ja видов, мислам дека до 15ти март сите производи од маркава се на попуст.

На duffi и Mishela им се допаѓа ова.
  5. sunrise_123

sunrise_123 Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    2.761
    И јас сум задоволна од оваа крема, ја користам веќе некое време. Сега ја купив и пената за миење лице од истава марка и и тука нема утка. И јас ги препорачувам.

На elimkd и LollySky им се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    @duffi @Mishela таа од алое хидратантната е за сите типови кожа всушност, не е само за сува. Jac на пример имам комбинирана кожа со масна т зона и нормални образи.
    Таман за до лето ке ми пишете како се покажал матирачкиот флуид :)

На duffi и Mishela им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, тоа го приметив и јас отпосле, меѓутоа пак ми е некако no can do. :)
    Искуството ми покажа дека сето она кое е универзално на некој начин и одговара за секој тип на кожа, мене премногу ми ја масти т-зоната.
    Ќе ја барам оваа, благодарам; секако ми треба солидна крема како подлога за шминка.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Jaс се мислев помеѓу пената за миење и млекото и на крај го земав млекото, затоа што поважно ми беше да отстранува шминка. Инаку тврдам и јас дека козметикава е одлична а и цените не се многу високи како за органска козметика. Поздрав.

На crazylady, sunrise_123, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    @Biodevojka dali mozebi znaes za ovaa krema na Fleurance dali ima faktor? Inace kremava ja ima vo zegin I mislam deka ne e poskapa od 500den.
    Baram krema so faktor I zasto ovoj period imam mnogu masno lice nemozam ni edna sto e na baza na prirodna kozmetika.
    Ako nekoj znae dobra krema so zastiten faktor za mn.masna koza neka mi pisi. Jas se mislam megju fluidot na Eucerin, La Roche I toj gelot Ladival. Dosega ja imav na avene 50 Cleaning no pocna I ovaa da mi ja masti. Nemora da e 50ka faktor neka bide od 30, nesto kako gel krema..

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    За жал нема заштитен фактор. :(

11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Девојки, се мислам меѓу Зиаја, Гарниер и Лореал крема, конкретно зборувам за анти-ејџ кремите, видов дека беа на попуст во ДМ и сакав да купам за мајка ми, но досега ни јас ни таа немаме користено ниту еден крем од овие 3 фирми, од искуство ако би можеле да ми препорачате кој бренд е подобар.
    [​IMG] Од другата не можев слика да најдам, во сиво пакување беше.

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Ti blagodaram mnogu. Go staviv testerot I poruzno nesto nemam staveno na lice.

13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И јас ја имам оваа. Комбинирана кожа имам, ама зимава и доста знае да ми се суши. Втор пат како ја купувам и ми се допаѓа, не е толку тешка, ама за летно време малце сомнителна. Иначе убави производи имаат овие флоренс

На duffi, LollySky и Mishela им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    L'Oreal anti aging кремите се одлични, другиве ги немам купувано.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  15. miley21

miley21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    Screenshot_20170302-113701.png Screenshot_20170302-113601.png _20170302_114405.JPG _20170302_114417.JPG _20170302_114816.JPG

@koritsaki znam deka imas I ti masna koza, zatoa te oznaciv, dali imas koristeno nekoja I koja bi bila najdobra za masna koza, bi mi bilo milo ako mozes da mi pomognes :)@Biodevojka nekoja od kremite e na prirodna baza pa bi te prasala koja bi bila pogodna za masna koza?
    Site dokolku koristele nekoja bi mi bilo da mi pisat. Fala vi :)

Прикачени фајлови:

Последна измена: 2 март 2017
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.729

@miley21

Здраво па вака од овие креми што ги стави на сликиве , само на Гамарде себо контрол е на природна база ама таа што јас ја користев е без спф. Инаку и на Авен портокаловата крема ја имам пробано и е мат супер е за подлога под пудра ама не е природна. Јас бев презадоволна од Гамарде ти ја препорачувам

17. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.199
  18. Panthera

Panthera Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    711
    Здраво девојки, имам нова крема од Avene па да ве прашам дали ми одговара мене воопшто, имам мрсна Т зона, останатиот дел од лицето ми е нормален. Периодов имам проблеми со лицето т.е. сум во фаза на лечење акни и имам потреба од убава крема за лице. Имам 20 години.
    Еве ги состојките од кремата.
    WATER (AVÈNE THERMAL SPRING WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MINERAL OIL, GLYCERIN, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, ZINC OXIDE, PROPYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-2-SESQUIISOSTEARATE, PEG-22/DODECYL GLYCOL COPOLYMER, ALUMINUM SUCROSE OCTASULFATE, ALUMINUM STEARATE, BEESWAX, COPPER SULFATE, MAGNESIUM STEARATE, MAGNESIUM SULFATE, MICROCRYSTALLINE WAX, ZINC SULFATE
    Доколку не е за мојот тип на кожа, дали некоја од Алверде би ми одговарала да пробам?

19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, како што ти кажа @koritsaki Гамард е на природна база. Јас ја имам пробано оваа со фактор и мене ми беше ок, ама јас имам комбинирана кожа не масна. Индивидуално е како ќе ти одговара тебе, треба да пробаш Поздрав.

На miley21 и koritsaki им се допаѓа ова.
  20. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Mozes da ja probas taa na alverde za mrsna koza so jabolko . Jas sum zadovolna ubavo ja matira kozata ina ubav miris duri sum pozadovolna od onaa na loreal za mrsna koza :)

На Panthera му/ѝ се допаѓа ова.