Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Модо

Модо Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    90
    Avene се смета за еден од најдобрите брендови во Македонија, и не може да се спореди со Алведере. Особено за проблематично лице се препорачува медицинска, не природна козметика.

На Оленка* и Panthera им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.710
    @Panthera оваа ли е кремата?
    Ако да , незнма колку ќе ти одговара оваа крема за лице , оваа е наменета за сува кожа.. јас имам користено доста од производиве на Авен а имаме иста кожа , ако сакаш од Авен оваа подоле во портокаловата опаковка е за твојот тип на кожа. Ја прави кожата мат така да мислам ќе ти се допадне. Е сега ако сакаш без спф фактор можеш да ја пробаш и на Гамарде себо контрол која е од природни состојки составена

На Panthera му/ѝ се допаѓа ова.
  3. miley21

miley21 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    44
    @Biodevojka @koritsaki fala vi I na dvete :)
    Ne znam dali da ja zimam zasto se plasam dopolnitelno mi ja masti.
    Periodov ja koristam na Avene50 SPF, pa barav nesto poprirodno. Da prasam uste nesto od Gamarde I Eco (mislam deka I ovaa e na prirodna baza) koja bi bila po idealna za mrsna koza? Pozdrav

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.653
    Допаѓања:
    106.710

Оваа на Eco ја немам пробано , мене одлична ми е Гамарде , ја матира одлично кожата :)

5. Panthera

Panthera Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    711
    Ви благодарам девојки :)

Да, таа е кремата :) Баш ја тестирав овие денови, ја пробав и под пудра и за чудо не светнувам иако не е наменета специфично за комбинирана кожа. Убаво се впива и ја освежува кожата, не останува на површина. Следен пат ќе ја земам портокаловата да ја пробам, фала ти :*

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ја има користено некој оваа крема?
    Дали е хидратантна како што е наведено или не?

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Фина крема е, ама само кога температурите се повисоки. Во сезони кога владее сув воздух, хидратацијата која ја нуди кремата не ми беше доволна.
    Инаку е одлична како подлога за пудра и многу убаво мириса. :)

8. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    @Mishela @duffi Ги земавте флуидот или кремата од Флоранс? Ги меркам и јас, а и кремот за околу очи, па ако земавте споделете впечаток а и кои се цените. Фала однапред :)

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Сè уште не, не можам да ја најдам кремата која ја сакав и не проверив во друга Зегин аптека.
    Ќе пишам ако ја земам. :)

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Модо

Модо Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    90
    За сите што се интересираа за Гамарде има огромни попусти на странава. Цел сет за масна кожа е 1900 денари
    http://www.biohabit.mk/products.jsp?tagId=13

На Оленка*, Mishela, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво со секоја почит, не би се согласила баш со тебе. Секоја козметичка линија е оригинална сама за себе и помага на свој начин, а за тоа која козметика е подобра, дали медицинска или природна е индивидуално. За среќа сите сме различни и едно нешто што кај некој дава резултати кај друг може и да не даде резултати. Поздрав
    Здраво драга Еко козметикс ја немам пробано, ама имам намера да го направам тоа со оглед на тоа што како декларација ми е одлична. Гамард со заштитен фактор ја имам пробано и одлична е. Мене премногу ми одговараше. Ти препорачувам најнапред да пробаш тестерче од двете за да видиш која структура тебе повеќе ти одговара. Сите сме различни па не би знаела што да ти кажам. Поздрав

Здраво драга кремот со матичен млеч го имав јас и многу сум задоволна. И земав еден и на сестра ми и таа е презадоволна. Флуидот не знам за кој зборувавме ако е оној матирачкиот не сум го пробала, ама го имам пробано ноќниот серум, маската за лице и млекото за чистење. Според мене оваа колекција е навистина многу добра. Како соста и декларација. За ефект секако сите сме различни. Поздрав.

п.с. што се однесува до цените не се многу високи, некоја средина би рекла. како за органска козметика има многу пристапни цени. Јас кремот што го земав го платив на попуст 290 (основна цена 589 МКД). Маската за лице е исто така околу 500 мкд, млекото 600 мкд. Мислам дека флуидот го гледав некаде околу 450 мкд е сега не знам дали беше со попустот или без.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Nausicaa и sia.bella им се допаѓа ова.
  12. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    20170305_104507.jpg
    20170305_104523.jpg
    Јас го зедов овај крем, со попустот цената му е 320 ден. Како што се затоплува така и т - зоната ми се мрси, овај период имам комбинирана кожа, неколку денови го користам за преку ден и супер е досега, не светнувам. А на вечер пред спиење чисто масло од јојоба клавам, истото е и дел од кремата.

На LollySky, sia.bella и Mishela им се допаѓа ова.
  13. Модо

Модо Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    90
    Јас пренесувам тоа што мене ми го имаат кажано дерматолози и фармаколози, колку и да е индивидуално ова сепак не е хороскоп, за кожата ко за секој орган во телото си има медицина позади.
    Како што кога ќе се разболиме на било кој друг дел на телото, за нешто се лечиме со чајчиња и со лимони, а за друго земаме антибиотици и посериозни лекови, така и за кожата не може се да се излечи со природни благодети итн.

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.306
    Ќе го биде сетов за сува кожа?
    FB_IMG_1488722991712.jpg

15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Majka ми не беше баш задоволна од кремава а сестра ми е презадоволна, веројатно зависи индивидуално како ќе ти се погоди :) Понудата е одлична во секој случај.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Баш фина понуда, ако купуваш провери си рок.
    Инаку јас сум користела Nivea moisturizing day cream и сум презадоволна. Моментално користам Алверде ама би се вратила на нивеa повторно.

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Ја користев кремата и ми беше супер. Таа е дневна крема, има и ноќна.
    Сега исто нивеа за сува кожа користам, ама појачана формула q10, нели годините ова она :D

18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да не се рабереме погрешно. Јас само го изнесов своето мислење. Немам намера да те премислам во она што го мислиш. Ти веруваш дека медицинската е подобра, а јас пак обратно, се залагам за природното и органското. Тоа не значи дека моето или твоето е точно, тоа значи дека имаме различен поглед на нештата и различно искуство. Поздрав.

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Имам сува кожа на лицето, дури и лиши ми се прават понекогаш и перутаве(не знам дали е соодветен зборот) ми се. Каква крема ќе ми препорачате за овој период? Користев нивеа, ама повеќе за во зима е таа.

20. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    375
    да ми препорачате Хидратантна крема?