Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, откако ги разгледав декларациите на сите три креми за лице, според мене најидеална за комбинирана кожа е онаа на Еко Козметикс заштитен фактор 50 или 30 (по твој избор). Органските креми се за нијанса побогати од останатите со оглед на тоа што физичките филтри имаат потреба од специјални формули. Инаку ако ставиш помала количина и убаво ја размачкаш нема да имаш проблем. Ти советувам претходно да пробаш тестерче за да видиш како ќе ти одговара пред да купиш крема која сепак е поскапа од обичното. Поздрав.

2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Препораки за крема против пеги? :)

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Ги пробала некоја новата крема и серум на Балеа за мрсна кожа и помалку видливи пори? Пишува дека може да се користат и како подлога за шминка, па затоа ме заинтересираа.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    И мене ме интересира, деновиве немам време да поминам до ДМ да видам дали ги донеле.
    Ги има?
    Сакам да ги пробам и серумот и кремата, не се воопшто скапи, а сега за топлово време би биле супер. :)

На koritsaki и xxAngelxx им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.700
    @Mishela
    Пламирам да ја земам и јас кремава па ќе пишам овде баш каква е :) дали имаат и гел за миење лице?

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Нема гел за миење лице од оваа линија, барем засега. Јас стандард си ги користам зелениот Балеа гел со гранули во пролет и лето, а плавиот во периодот есен-зима.
    Радо би купила и гел за миење, вака по описите фино звучат производиве, само се надевам дека се ефикасни.

7. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Дечки ако ги земете ај сликајте декларација или постирајте слика овде за кои производи станува збор па да ја барам јас декларацијата на ДМ германскиот сајт. Ме заинтересиравте и мене :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Ова е колекцијата за која зборуваме. :)
    Не верувам дека составот е сосема природен, ама да не типувам ништо пред време.

На Acka22 и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга Мишела,

благодарам што ги постираше производите. Отидов на германскот ДМ за да ги најдам состојките и еве што најдов:

Првиот производ односно крем гел ја има следнава декларација

AQUA | GLYCERIN | ALCOHOL DENAT. | TAPIOCA STARCH | SODIUM CARBOMER | ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE | PISTACIA LENTISCUS GUM | SODIUM HYALURONATE | ZINC PCA | PANTHENOL | GLYCOLIC ACID | MALIC ACID | CITRIC ACID | LECITHIN | XANTHAN GUM | ALCOHOL | CAPRYLYL GLYCOL | PHENOXYETHANOL | PARFUM.

Може да кажам дека иако не е природен формулата е многу добра. Производов навистина би требало да матира, а благодарение на глицеринот истовремено и да навлажнува. Алкохолот на трета позиција нека не ве плаши не е во голем процент, затоа што прво доаѓа по аглицеринот кој повеќе од 3% не е сигурно, а второ алкохолот не е единствен конзерванс во производов, потпомогнат е од феноксиетанолот. Инаку тапиока старч ќе се погрижи за мат ефект со оглед на тоа што го собира вишокот на маснотија, а ми се допаѓаат и останатите состојки односно комбинацијата од пантенол, хијалуронкса кислеина, гликолна киселина и лецитин. Според мене производов е доста добар. Мислам дека ќе го земам за да го рецензирам и јас.

Вториот производ односно серумот ја има следнава декларација

AQUA | ALCOHOL DENAT. | GLYCERIN | SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER | ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE | PISTACIA LENTISCUS GUM | SODIUM HYALURONATE | ZINC PCA | ALCOHOL | MALIC ACID | CITRIC ACID | GLYCOLIC ACID | LECITHIN | XANTHAN GUM | POLYGLYCERYL-4 CAPRATE | LEVULINIC ACID | SODIUM LEVULINATE | PARFUM.

Овде алкохолот е на втора позиција што значи дека е повеќе присутен (процентот не би знаела со сигурност да го кажам). Има само една состојка која мене лично не ми се допаѓа а тоа е акрилатот Ц 10/30, кој се добива од нафтата. .Другото во формулата е ок. Јас лично мислам дека ова повеќе ќе суши како производ така да ставајте го само на делот на Т зоната или онаму каде треба да матирате, не на цело лице.

Поздрав.

На Mishela, koritsaki, Elence93 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    @Biodevojka те молам кажи ми кој крем е подобар за мрсна,чуствителна кожа и да можам да го користам како подлога под пудра....не е битна цената-Гамарде или Флеуранс или некој трет,гледам нив ги препорачуваш.Инаку го користев Виши нормадерм ама овие другиве мислам се органски и подобри.

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга и двата се убави треба само да видиш кој тебе ќе ти одговара, Моментално тестирам еден на Балеа за матирање на кожата и денес го ставив со одлични резултати, кожава не ми светна ни еднаш. Ајде да видам барем недела дена да го користам па да ви пишам. Поздрав.

На NESKAFE25, Mishela, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Го купив серумот на Балеа и ок е, али ништо посебно. Има леплива структура што мене не ми се допаѓа и не ми ја намалува видливоста на порите, додека пак на челото каде што имам мали брчки убаво изгледа, како да го измазнува. Ми се допаѓа што е доста течен и мала количина се распоредува на цело лице. Јас користам мат пудри, така што не можам да приметам некоја голема разлика. Ќе ми врши работа и ќе го користам додека не го потрошам, али не верувам дека би го купила пак.

На sorbet и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.700
    Јас ја користам кремата на Балеа без масло веќе 3 дена, немам сеуште некое посебно мислење , само ќе кажам дека структурата е навистина геласта , ни пре течна ни пре густа , мирисот е многу нежен , брзо се упива на лицето , од кога ќе се упие при допир некако е малку лепливо лицето, но тоа поминува , и навистина го прави мат лицето. Сега за сега гледам дека е ок , не дава спротивен ефект да го мрси лицето и слично , сепак само 3 дена ја користам. Ако нешто меѓувреме се промени ќе пишам овде , сега засега се покажа многу добра за таа цена од 100 и нешто денари. :) Ја интересираше мое мислење и @maggy95 ша еве ја тагнувам :)

На sorbet, Mishela, maggy95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Вчера ја немаше во Сити Мол, имаше останато само две кутивчиња од серумот. Или се троши многу брзо, или бавно надополнуваат залихи.
    Апел - да полнат залихи побрзо, зашто ептен сакам да ја земам, дневната крема ситно ми брои до крај. :lol:

15. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Да ми препорачате некој крема што го држи лицето мат? @koritsaki Можеби ти имаш некоја препорака?

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.700
    @M.laDy јас досега од сите креми што сум ги користела , нај мат ми беше од Гамарде себо контрол , досега два пати ја имам користено , малку е по густа од оваа погоре на Балеа ама навистина лицето е мат. Плус природна е , ако ти е важно :)
    Сега ја тестирам кремата на Балеа ама се уште не можам да кажувам дека ја препорачувам , треба уште некое време да ја тестирам ( ме интересира нели како ќе биде издржлива и на потопло време) :)

На sorbet и M.laDy им се допаѓа ова.
  17. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    А кај можам да ги најдам најдам овие на Гамарде и како се движат со цени?

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.700

Во Еурофарм , околу 900 денари малку поскапи се. Незнам до колку пари сакаш да дадеш :)

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    @koritsaki Очекував некоја поинтересна цена :) Цената е ок кога ќе споредиш со ла роше, авен, итн. Фала ти многу :)

20. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Може ли да ми кажете Гамард дали одговара за комбинирана кон сува кожа 25+ возраст и ако има повеќе видови која да ја земам?