Скоро во сите маркети ја имаш, но најефтина е во Веро. Таа за очи е 200 денари а за лице мислам дека се до 300 денари максимум... Во ДМ се за 20 денари поскапи...
Здраво драга, таман работа не ми здосадуваш затоа сум тука. Ај да замижам пред акрилатите кои се сепак нафтени деривати (барем еден дел), ај да замижам пред полисорбатите кои не ми се допаѓаат, ама најискрено никако не можам да замижам пред dmdm hydantoin кој испушта формалдехид. Потоа парабени, ПЕГ. Не знам кој е производов, ама јас најискрено за себе не би го земала. Поздрав
Има некој тука што има користено креми од bebe young care? Дали се добри за нормална кожа за секојдневна употреба?
Чим имаш објавено декларација, морам да прокоментирам. Кремов воопшто не е природен (зависи од она што бараш и од твојата филозофија за козметика секако). Формулата како замисла не е лоша, ама има еден силикон (во мал процент е најверојатно поради структурата на кремот), ама за бебе воопшто не ми се допаѓаат парабените и тоа три. Инаку сите други состојки се ок и убаво искомбинирани. Кога би ги исфрлиле парабените плус силиконот би ти рекла ок, формулата е накај природна. Јас лично кога би бирала за свое дете не би ја земала (ова е секако мое лично мислење, изборот е само твој). Поздрав.
Elence93 напиша: ↑ Да, многу се убави! Мене ми донесоа од Германија, кај нас ги има? И која цена е? Мислам дека ги нема кај нас, јас ја видов во лидл (БГ) па се мислев дали да ја земам, цената не и беше мн голема околу 200 ден Ти благодарам многу за анализата. Инаку фирмата на кремата се вика BEBE young care, а мислам дека не е наменета за бебиња. Си прашував за мене, мислев дека е некоја поприродна крема, па да ја земам, зошто немам некој проблем со лицети а и не користам мн шминка, до сега си ставав крем на Бекутан и Кокосово масло, па си мислев да сменам нешто, ми здосадија.
Оваа крема ја користам и многу ми е мазна и мека кожата. Ми ја препорача вработена во ДМ и сум презадоволна.
ke moze cena? mi se cini deka e matiracka krema da i kazam na sestra mi dodeka e skopje da mi ja kupi
epa ne e voopsto skapa bas prikladna cena. matirackata znam se koristi lak lica koi imaat mrsna i kombinirana kza no mene ni e takva bas naleto. ke ja imam ovaa vo predvid
Оваа крема е за сува и комбинирана кожа. Јас имам во зима сува кожа, овој период комбинирана и навистина ми одговара. Оние суви делови на лицето што ми беа и ситни бубулици ми исчезнаа
Дали сте ја пробале оваа колекција Uriage (била иста фирма како детскиве Mustela)? http://www.uriage.com/BG/bg
Сакам да ја пробам органската дневна крема Fleurance, видов ја има во Зегин. Дали ја имате користено и дали сте задоволни?
Здраво јас можам да ти кажам само како декларација дека оваа линија е многу убава, органска и со убаво избалансирани формули. Лично имам пробано 3 производи млекото за чистење, ноќен серум за лице и маска за кожа. За кремот кој прашуваш не знам да ти кажам каков ефект има не сум го пробала, а и за креми е индивидуално, она што мене ми одговара тебе можеби нема. Треба сепак да пробаш. Поздрав.
Ја земав францускава крема, се водев по тоа дека детската линија Mustela е една од подобрите, плус со термална вода подобрени биле сега производите. Инаку 870 ден е 40мл. Biodevojka ако знае нека каже нешто за состојкиве Фала
Здраво Искуства со оваа крема? Ја користам од Грин мастер , исто од слуз од полжав ама не сум нешто задоволна . Оваа случајно ја најдов , имаше добри препораки
Драга што да ти кажам на трета позиција имаш силикон (диметикон) а го знаеш моето мислење за силиконите. Значи дека во оваа крема се баш основа. Поздрав.