Zdravo.Momentalno ja koristam ovaa krema,dali nekoj ja ima koristeno,i kako vi se cini sostavot.Inaku prv pat ja koristam
Мислам дека конечно си ја најдов идеалната крема, кога ќе ја ставам на лицето осеќам дека кожата ми е освежена, хдратирана, преубава. Пред кремата имам од истата колекција млеко за миење на лице, прекрасно нешто не згрешив во проценката, во споредба со Vichy ми е далеку посоодветна, а цената пониска за неколку стотки хаха.
јас ја имам целата колекција од зелената линија и можам да кажам дека мн ми помогна, инаку имаат акции постојано купуваш едно друго добиваш гратис и ти излегува многу поволно позз
Епа пример ја плаќаш кремата 750 ден а за таа црна добиваш гратис пример маска за лице, мицеларна или пак гел за миење лице
Дали некоја ја има пробано кремава на Ла роше ефаклар К? Ги имам пробано останатите од линијата ефаклар , поготово таа ефаклар дуо ми беше солидна па ме интересира и за оваа , би сакала да ја пробам
Точно, убаво кажа Jery, јас со мојава крема за сува кожа 870 ден зедов гратис гел за миење на лице што вреди некаде 500 ден, но само одредени денови кога имаат акции по аптеките, не даваат секој ден гратиси. Оставаш моб. и те известуваат за секоја наредна акција во твојот град.
Девојки, јас како целосен лаик за креми за лице затоа што досега не сум ги употребувала, но сега веќе сум во години во коишто треба да почнам да употребувам, сакам да ве замолам да ми кажете отприлика каква крема би одговарала за моево лице и да ми препорачате некоја но да не е премногу скапа. Имам мрсна кожа, па ве молам препорачајте ми некоја што нема да ми ја мрси дополнително и што ќе ми биде лесна на лицето. А, да и по можност да биде ноќна крема зашто преку ден не ми е изводливо да ја носам.
За која возраст поконкретно? До која сума отприлика? Битно е да е природна/органска или може и класична?
За 26 години. До 800 денари отприлика. Пожелно да е органска, ама за толку пари не ми се верува да најдам, па може и класична.
Оваа на Гамарде е органска 816 ден таа другта е 900 и нешто ама вторава повеќе ми помогна околу акните
Неколку предлози од мое искуство, и јас имам сличен тип на кожа Матирачка хидратантна крема од Балеа за мрсна кожа, околу 150 денари е во ДМ. Не е органска, но ок и е составот, Хидратантен серум за масна кожа, од Балеа во Дм, околу 250 денари, Природна органска матирачка крема на Алверде, околу 200 денари е во ДМ, Оваа крема е исто за масна кожа но нешто појака е, ама бидејки ти е за ноќна ќе биде ок, околу 500 денари во Yves Rocher продавницата, не е сосема природна но ок е, Хидратантна матирачка крема од Нивеа, околу 250 денари е, И фаворит периодов ми е хидратантната крема од алое вера на Fleurance, органска, природна, 320 ја земав во Зегин. Oд истава марка Fleurance има и многу убав матирачки флуид, тој е околу 500 денари
@LollySky кај го најде матирачкиот флуид, во кој Зегин? Јас никако да дојдам до него, а веќе ми треба нешто матирачко. Многу сум задоволна од плавата гел-крема на Балеа, ептен убаво ми ги средува порите и долго време ме држи мат, ама Флоранс ми остана ептен во срце уште кога траеше акцијата во Зегин а не успеав да ја најдам.
Го гледав пред две недели во City Mall ама не го купив, уште терам со хидратантната oд алое вера, да ја дотрошам па во план ми е секако флуидот за преку лето Ако го нема во моментот кога го бараш, замоли ја таа на каса да погледне во која аптека го има на залиха па да отидеш директно таму.
Не, не се воопшто определени според тоа, се зависи до состојките. Обично флуидот е поредок, полесен од крема, а серум е похидратантен, похранлив.