Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Јас ја користев до пред некој ден Intensive cream (со ретинол и витамин Е) - увава е и е за многу сува кожа. На потопло време не би ја користела бидејќи многу е мрсна. Буквално како да ставаш маслиново масло на лицето. Пријатна е, брзо се впива, но мислам дека е подобра за во зима.
    Денеска купив исто Долива (Gesichtspflege) -за сува и чувствителна кожа и од неа сум задоволна. Наредна ќе ми биде Hydro Care (со уреа и витамини).

2. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Ја користам бекутан кремата, ептен мека ми ја прави кожата.

3. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Скоро ја купив на Гарниер , розевата заедно со тоникот за вадење шминка. Ама од кремата на образите ме пецка некако кога ке ставам... Не знам дали треба да ја сменам, зашто вака задоволна сум и кога ке го измијам лицето не ми како кора суво, туку стварно ја хидрира кожата. Прочитав негде дека може да пецка ако прави благ пилинг...му се има ли случено на некој?

4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас имам една таква крема се вика OMBIA bodycare soft значи софт е, а имам од истава што пишува долу normal scin е сега не знам за што е оваа soft, но ме пецка од неа лицето. Види и ти да не пишува и кај тебе soft.

5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    451
    Моментално го користам ESSENTIALS од Oriflame за мрсна кожа, ама пак некако тешка ми е. Сум пробала воопшто да не користам крем, ама не бива. Од кои креми за мрсна кожа сте задоволни?

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Јас конечно се спастрив со Гарниер - зелена. Ми одговара на мојот тип на кожа и супер ми е

7. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Lea !
    225 ден по аптеки :)
    подолго време кожата е хидратизирана, а и откако ке користиш течна пудра, подолго време трае, и Т-зоната не ми станува мрсна (што многу ме нервираше порано)

8. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Dove.
    Убава е,и ми го исчисти лицето,а ја прави кожата многу мазна.

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    После долго трагање и менување на разноразни креми,ја открив Нивеа софт сосема случајно :lol: :lol: ,и за чудо многу ми е пријатна на лицево... :rock:

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    Тетин ми е дерматолог и знам има многу пати кажано дека до 30 година не треба да се употребува крема,затоа што со неа полесно излегувале брчки и кремата го прави мрсно лицето и е повеќе склоно на мозолчиња,црнки и такви ствари,затоа подобро е некоја пудра да се става,квалитетна или само лосион и толку.

11. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Nivea Soft е многу добра. Во последно време јас на лице почнав да ставам од млекото на Becutan. Задоволна сум и од двете, не го мрсат лицето и не прават многу да свети

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    :^)
    Кремата не го прави лицето мрсно - кремата го храни лицето. Тоа повеќе ќе лачи мрснотија ако го пресушуваш со миење а после тоа не го негуваш.
    Кога сме веќе кај мрсењето, напротив - на сува кожа побрзо се појавуваат брчки, а на мрсна не.
    Како тоа пудрата е добра за лицето а кремата не?
    Лосионот содржи алкохол и го суши лицето, ако само така го третираш дефинитивно ќе се појават брчки.

... не знам, тетин ти веројатно е единствениот дерматолог што не препорачува крема до 30 година :^)
    И што точно се случува во 30тата за тогаш да ставиш крема, кога со ненегување дотогаш веќе ќе си збрчкана и со оштетена кожа?

13. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Моментално ја користам кремата од линијата Avon Care. Сега за сега сум задоволна од таа крема. Би сакала да ја пробам Нивеа софт, ми ја препорачаа, а како што гледам ја фалите :)

14. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.259
    Најчесто користам Бекутан. За бебешко, мазничко и нежно лиценце. :rofl: :lol: :)

15. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Бекутан :rock: користам и сум многу задоволна.

16. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Можете ли да ми препорачате некој добар лосион за миење на лицето, тоник за чистење и крема некоја? Немам проблеми со лицето, но сакам да му посветам поголема нега..Иначе користам крема Cera di Cupra и е добра, ама нема од истиот бренд и тоник и лосион за миење...

17. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Јас од неодамна ја користам оваа крема од Авон
    Ми се допаѓа, од камилица е и ми ја смирува кожата. Малку е помрсна, ама за мене е идеална бидејќи се мачкам со неа пред да ставам менхетен пудра која е малку повеќе густа. Па така полесно ја размачкувам, а пудрата ми дава мат изглед :)

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Јас сум многу задоволна од козметиката на Афродита, посебно од производите за чистење на лицето.
    Има пена за миење, млеко и тоник за мрсна или сува кожа соодветно.
    Сум користела Лореал и Гарние, овие се многу подобри.
    Гош имаат исто убаво млеко за бришење шминка. Имаат и тоник, ама тој не сум го пробала.

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    Јас да си прашам..
    Ми се ближи 30-тата, лицево сега за сега ми е добро, немам некои си брчки освен кај очите, се познаваат кога се смеам...Користам Кливен лосион и бекутан помада...Која крема за лице да јжа користам против стареење на кожата...Нивеа Q10, Eucerin...или некоја друга..Прашав во аптека ми ја препорачаа Еуцерин колекцијата ама прво сакам да слушнам ваше искуство.
    Однапред Ви благодарам.

20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Еуцерин е одлична линија, сум ја испробала на мене (добро не таа за кожа над 30, но сеедно - козметиката си е со висок квалитет).
    За Нивеа Q10 имам слушано само позитивни мислења, а е и најпродавана крема во светот од тој вид.

Сепак меѓу овие две би ја одбрала Еуцерин. Штом досега си користела Бекутан верувај, веднаш ќе забележиш разлика.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.