Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, колку години имаш и до која цена???? Поздрав.

2. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Здраво драга имам без малку 23 години, па за цена пристојна да е како и да на крај краишта не е ни битно само да го оправам лицето.
    Благодарам драга

3. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако не ти е проблем да потрошиш 900 мкд, јас би ти ја препорачала Себо Контрол на Гамард. Одлично хидрира така да кожата нема да ти ја суши, а истовремено помага при акни, митесери и лузнички од акни. Според мене е идеалн за твоја возраст. Ја има во аптеки како Еурофарм, Зегин, Бети итн. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Фала многу biodevojka, инаку добра е ова крема за пред спиење да се стави или што ќе кажеш за пред спиење за бекутан или павличева маст?

5. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга кремов кој ти го препорачав е добар и за преку ден и за навечер. За другите два крема не коментирам, станува збор за традиционална козметика која јас не ја проучувам ниту пак користам. Поздрав.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Ако имаш проблем со акни и масна кожа, Бекутан и Павловиќева не се за тој тип кожа. Подобра ти е оваа што ти ја препорача БиоДевојка, и навечер може да ја ставаш.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.159
    Јас го користам сетот Argan Oil, а мајка ми Age revive Coenzyme Q10
    Погледни ги на www.sestosakam.mk имаат и FB страница. Од таму ги нарачувам.

На havai 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. havai 123

havai 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    22
    falati na odgovor I za stranava sto mi ja pisa kaj gi ima pozdrav

9. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    @Biodevojka mozes li da mi preporacas nekoja krema za brcki(za45 godini) do kaj 600 den . Odnapred ti blagodaram

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
    @Amelia јас оваа крема на Гамарде што ѕи ја препорача @Biodevojka по втор пат ја користам одлична е , го матира лицето и помага при акните. И вреди за парите дефинитивно :)

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, може да ја пробаш на Алоедермал кремата анти ејџ. Ја има во аптеки цената е околу 400 до 450 мкд. Друг крем е оној со гоџи на Алверде или оној за возрасна кожа на Алверде (пишува за возрасна кожа). Цената е околу 300 мкд. Поздрав.

На Florina :) му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mari_sa

mari_sa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    205
    Дали ќе може да ми препорачате крема со заштитен фактор за секојдневна употреба, имам 20 години?

13. evvgg_K

evvgg_K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    33
    Здраво децвојки дали некој ги има користено следниве прозиводи:Effaclar duo plus, и acne out active lotion и доколку ги има дали може да ми кажи каков ефект имаат на кожата.

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.650
    Допаѓања:
    106.687
    Јас ја имам користено двапати по ред кремата Ефаклар дуо плус и е добра за масно лице , не ја прави кожата масна , убаво се впива , добра е како подлога за под пудра. Во врска со црнки и лузни по лицето неможам да кажам дека измени нешто на моето лице. :)

15. Florina :)

Florina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    25
    Jas ja probav ovaa krema na brendot omega raw and organics ja kupiv od bio cult ja ima i vo kami prod za zdrava hrana i vo healty food zegin, preubava e i ima preubav miris, na fb str gi razgledav i dr proizvodi i odlicen sostav imaat, sosema organski i sertificirani kozata ja pravat mn meka :) i posebno me raduva sto e mk proizvod

Прикачени фајлови:

16. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Biodevojka решив да ја купам кремата на СЕБО КОНТРОЛ ја разгледав, но има многу врсти не знам сега која за моето лице. Имам нормална кожа, но во последно време како да ми е сува, едвај размачкувам пудро, и многу ми се истакнати порите. Која е добра за хидратација и природен сјај на лицето. Па ќе можеш ли да ми кажеш која конкретно крема или да ми прикачиш\пратиш слика ?

Последна измена: 19 јуни 2017
  17. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга Себо Контрол е за комбинирана до масна кожа. Ако ти е накај сува кожата друга крема ќе ти препорачам. Инаку ова е себо контрол и
    Оваа е за комбинирана кожа со неправилности, на пример акни, митесери или лузнички од акни. Убаво хидрира и го остава лицето мат а не суши воопшто. Еве коритсаки ја користеше и беше многу задоволна.Јас од претходниот пост сфатив дека имаш проблематична кожа, затоа и ти ја препорачав оваа. Инаку за летно време е одлична. Поздрав.

18. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Драга а, за нормална накај сува со мали акни, истакнати пори и потреба од хидратција, за лето прилагодена, друга, освен ова која би ја препорачала ?

19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, може да ја пробаш кремата на Dr. Hauschka со Мелиса по состав е многу убава. Ја имам пробано лично. Исто така и онаа со дуња на Dr. Hauschka е многу убава и одговара за твојот тип на кожа. Друга на алверде аква 24 може да ја пробаш (со 24 часовна хидратација), другите креми кои ги знам имаат состојки кои се за повозрасна кожа. Ете овие би можела да ти ги препорачам. Ти оставам слики:

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Предлог крема за многу мрсна кожа која ќе можам да ја користам и под пудра? Нека биде до 300 ден.