Здрaвo @Biodevojka спoменaвте вo претхoдните кoментaри, креми сo хијaлурoнскa киселинa, ве мoлaм предлoжете ми некoлку. Пoздрaв
Запознаена ли е некоја каде можам во Скопје да ја најдам козметиката на "Etre Belle" и дали воопшто ја има таа козметика во Македонија? Ми донесоа некои тестерчиња, па ко за беља совршено ми одговара на лицето, што не ми се случило никогаш. И ај сега оди па најди ја козметикава, мора кај мене се да тече комплицирано.
Лала крема, дневна и ноќна. Чини 100 денари една, а прекрасни се и дневната и ноќната. Зависи од типот на кожата, за моето лице ми одговараат. Ми го направија стакло. Српска козметика е, ја произведува Козметика Мирјана од Белград, од далечната 1955 година е на пазарот.
Здраво драга, колку години имаш (јас лично препорачувам од 30-та да се почне со хијалуронска) и до која цена да ти предложам? Поздрав.
i jas sakav da prasam za hijaluronskata kiselina od koja godina moze da se koristi.jas imam skoro 28 ama imam na celoto sitni linii i tocki kade prethodno mi izleguvale crnki/dali moze da koristam krema so hijaluronska kiselina?
Леле драга кога ќе ми дадете волку висока цена илјада работи можам да препорачам. Вака од креми со хијалуронска за кои ти тврдам дека се одлични се: 1. Age Protect Logona исто така имаш и за околу очи од оваа пробав само тестер и не е лоша. Пишува дека е за возрасна кожа. ама според составот може за 35. Цената не ми текнува ама еве горе долу околу 1500. 2. Gamarde Fluid legere(за комбинирана кожа) или Creme Riche (за нормална до сува) Овие двете ги имам пробано одлични се. Преубаво хидрираат. Цената е 900 за едната и 1200 другара така нешто. 3. Dr. Scheller Hyaluron and Amla Bio Цената не и ја знам ама тука е некаде до 2000. 4. Од поевтина варијанта имаш на Alverde 24h. Hyaluron Цена околу 300 денари. Јас можам да ти гарантирам само за Гамард, единствена е што сум ја користела подолго време. Другиве од декларацијава се убави, ама не го знам ефектот врз кожата. Поздрав. За 28 може, веќе си накај 30. Јас би ти препорачала или Гамард или Алверде, другиве што ги предложив се малку за над 30 според состојките. Поздрав.
Јас ја имам , не е лоша само не е за масно лице , може да ја користат тие со нормална комбинирана кожа
Да, така. Јас така правам, оти ако нанесам само прајмер без да ја подготвам кожата претходно со крема или серум, лицето знае да почне да ми се перути и лесно станува дехидрирано (користам матирачки прајмери).
Здраво, јас сум 27 години и сакам да почнам да користам некоја крема со хијалуронска киселина, дали имате некакви искуста со овие креми со хијалуронска киселина
i jas imam isto 27god i sakam da vovedam krema so hijaluronska kiselina pa se mislam dali ovaa na bioten ili na alverde @Biodevojka mi sugerirase vo eden komentar deka taa na alverde e dobra za nasi godini
Биотен за жал не ја познавам. Ако некој од вас има декларација да ми постира ќе ви кажам. За таа на алверде јас лично тврдам оти е природна и со одлична декларација. Како што реков јас сметам дека од 30 треба да се почне со хијалуронска, ама ајде веќе сте накај 30 може!!! Едит: ја најдов декларацијата на интернет Aqua, Ethylhexyl Salicylate, Octorylene, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Dicaprylyl Carbonate, Alcholol Denat, Arachidyl Alcohol, Hydrolyzed Yeast Extract, Sodium Acrylates Copolymer, Sodium Glyceryl Hyaluronate, Peg-100 Stearate, HDI/Trimethylol Hexyllacetone Crosspolymer, Glyceryl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Panthenol, Capryloyl Glycine, Tocopheryl Acetate, Arachidyl Glucoside, Lecithin, Cera Alba, Cera Microcristallina, Polyglucuronic Acid, Glucomannan, Trihydroxystearin, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Tocopherol, Polymethylsilsesquioxane, Glyceryl Laurate, Stearyl Stearate, Peg-8, Parfum, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxythanol, Sodium Hydroxide, Farensol, Linalool. Кремов содржи заштитни филтри и тоа исклучиво хемиски (сигурно има СПФ на самата опаковка). Потоа содржи ПЕГ 100 кој е нафтен дериват и еден силикон иако е во мала количина . Мене лично производов ми е малку повеќе хемиски. Содржи и убави состојки како глицерин и каприлик каприк кое е лесно масло, ама комплетно декларацијава не е според мој вкус. Ова е секако мое лично мислење, без никој да се навреди. Не велам дека кремов не го бива, сигурно на многумина им се допаднал, и сигурно на многумина им одговара, меѓутоа јас лично како Биодевојка не би се осудила да го препорачам ниту пак да го купам за себе. Поздрав.
jas ne sum od skopje, a mislam deka proizvodite na alverde gi ima samo vo DM market,ako ne sum greska, mozebi ke ja probam kremata na bioten ili pak nekoja druga, jas potocno sum zainteresirana nokna krema bidejki preku den sum voglavno so pudra i neznam dali bi mozela dnevniot krem da go koristam kako podloga za pudra i kolku bi imal efekt dokolku se koristi taka, zatoa mislam deka podobro e da koristam noken krem