@Biodevojka сакам да се надоврзам на твоето мислење погоре за кремата и да те прашам...Треба ли да ги одбегнуваме кремите со заштитни филтри? Зарем не е тоа она што е исто важно за да не старее кожата? Мислев (односно уште мислам бидејќи и јас купувам креми со заштитен фактор) дека заштитата од Сонцето е обавезна кај 30+ годишни жени.
Драга да не се разбереме погрешно. Дефинитивно не треба да се избегнуваат креми со заштитен филтер, заштитата од сонцето е предуслов за убава и здрава кожа. Треба да се избегнуваат кремите со ХЕМИСКИ ФИЛТРИ како заштита. Овие филтри не ги одбиваат туку ги привлекуваат сончевите зраци и тие полесно навлегуваат во кожата, додека физичките имаат функција на огледало и ги одбиваат. Се надевам дека убаво објаснив, заштита е обавезна во текот на целото лето и секогаш кога има сонце, бирајте исклучиво креми со физички филтри!!! Поздрав
За сите со сува Т зона и комбинирана до сува кожа ви ја препорачувам CLINIQUE dramatically different moisturizing cream.Цената и е отприлика 1800 денари,поскапа е тоа е факт,и реално не се разбирам во однос на составот и барем до сега бидејки сум млада не ми било искључително важно,но после долго време со добра пред нега(мислам на чистење на лицето со некој нежен скраб најмногу заради сувата Т зона која ми се перута) можам да кажам дека си најдов крема која ми ја прати пренежна,здраво сјајна и еластична кожата.
Моментално ја користам оваа. А сум користела и Dove и Nivea. Се мислам и да пробам оваа на Биотен што беше пофалена во некоја од темите.
i jas kaj nosot i okolu nego imam mrsna koza i na celoto malku nekade pomegju i nad vegjite se drugo mi e suvo duri i mi se peruti ponekogas no stom odgovara za kombinirana koza bi ja probala kremata za lice
Јас ја имав порано Moisture surge intense , во геласта формула е и многу лесна , ако имаш нормална-сува кожа ќе ти одговара
Сува кожа имам. Има голем попуст на Clinique во sephora. Првите две ги земав со 50% попуст а moisture surge intense со 25%. Ми дадоа и лосион како подарок
Бугарските на AROMA ми се допаѓаат, не се воопшто скапи. Летно време тој од краставица (убаво ја хидрира кожата) а зимно време тој со пчелен мед, ама го нема нешто во последно време. И тој од невен е убав.
Со кремиве за лице очигледно не ми оди добро, така да препорачајте ми хидратантна крема за мрсна т-зона , а остатокот од лицето сува кожа...До кај 500-600 ден да биде... Фала однапред.
Некоја препорака за хидратантен крем, 19 години имам и сува ми е кожата, скоро никогаш не ставам нешто друго освен крем. Но, да не е кремот со многу мрсна текстура.
@Xxxx2 Би ти ја препорачала кремата од Афродита, колекцијата Young and Pure.(Имам пишувано низ темите за неа). Кремава на Балеа од @ванилала не ти ја препорачувам за периодов, оти има овошни киселини кои во контакт со сонцето, можат да ти направат дамки на лицето. Мене ми е одлична за зимскиот период, но морам да напоменам дека е со матирачки ефект, кој се сомневам дека ќе ти помогне за сувата кожа.
За комбинирана кожа е, воопшто не ја суши кожата, напротив, само ја хидрира, го чувствуваш лицето поопуштено. А за дамки, за среќа не ми се појавиле до сега.