Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596
    Ве молам препорачајте ми ноќен крем, серум, масло и крем за околу очи до кај 1000 денари за двата призвода. Имам 31 година, суво/чувствително лице. Немам акни, само нееднаков тен и појава на првите брчки.

2. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    download.jpg
    Овој крем го има во Зегин и е за секој тип на кожа. Цената му е 400 денари но јас кога го земав беше на акција 320 денари.
    Кремот е на природна база и е најпрекрасното нешто што му се случило на моето суво лице. Преубаво мириса и одлично ја хидрира кожата. Доста е пристапна за ваков состав и функција.
    Не е ноќен крем но мислам дека ќе ти заврши работа. Јас го земав по препорака на @Mishela и вечно ќе и бидам благодарна за овој предлог :lol:.

На EMMA EMILY, kala21, do-re-mi и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Melodie

Melodie Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    318
    Да ми препорачате некој крем до 1000 денари, имам 24 години нормална кожа освен делот кај носот кој ми се масти. Никако да погодам соодветен крем, последно користев Биотен со екстракт од памук но воопшто не ми одговара.

4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Дали овој крем ја хидрира кожата? Зошто многумина ги поистоветуваат масна кожа со хидрирана (хидратирана, како и да е) кожа. Мојата на делови е масна, но ѝ недостасува влажност. Ако помага околу тоа, веднаш да ја земам.. зошто не ми е потребна за брчки како што и е потребна на другата членка.

5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Овој крем е наменет за хидратација за сите типови на кожа. Веднаш се впива и одлично ја хидрира кожата, така да мислам дека ќе ти биде добар :).

На kala21 и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  6. marija_maca

marija_maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    46
    Знам некои од вас го користеа кремот од роза на Алверде, ви се случило да ви се собира на кожата како сапуница изгледа? Не знам дали ми е заситена кожата или до кремот е нешто..

7. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Јас го користев ноќниот крем. Слично како што велиш ти, по некое време како да не ми се впиваше во кожата, а на површината стоеше како масна бела трага. Лицето го чувствував како задушено, препотено... Зашто, како не знам... пресранав да ја користам :)

На marija_maca му/ѝ се допаѓа ова.
  8. My Make Up Bag M

My Make Up Bag M Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2016
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    423
    Здрaвo девoјки. Препoрaчaјте ми некoјa дoбрa дневнa кремa зa лице , дрoгерискa, зa нoрмaлнa дo мaснa кoжa. Пoследниoв периoд ми се пoјaвијa суви делoви нa лицетo и никaкo дa гo средaм. Некoјa кремa кoјa дoбрo хидрирa?

9. Michelle*

Michelle* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    838
    погледни 2 3 мислења над тебе девојките пишуваа за добра хидрирачка дрогериска крема

На carangigia и My Make Up Bag M им се допаѓа ова.
  10. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Јас чинам дека, не секогаш цената и брендот играат улога. И пазарските креми знаат да бидат добри. И нашите мајки и баби користеле незнам Еуцерин, Виши, и слични марки, па немале ни брчки ни ништо. Скептик бев кон пазарската козметика, но некои кремчиња се покажаа одлични.

11. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Благодарам на одговорот. Бев во неколку аптеки и секаде беше распродаден. Нареден пат ќе го имам повторно во предвид :) Во меѓувреме ќе барам друга алтернатива или ќе трошам од многуте што ги имам (но не ми оддговараат).

На YoungandBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ivana 95

Ivana 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Здраво, ќе ве замолам за совет. Која крема е подобра Bioderma Sebium Global или Bioderma Sebium AKN, во што е разликата?

13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Јас го користам кремот за лице здраве и мене многу ми помага за кожата и ми ја прави многу убава и сум прилицно задоволна и плус прекрасно мириса.

Прикачени фајлови:

14. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Да, и мене ми го изнафалија, Бугарски е, а е смешно ефтин а преубав по однос на цената. А, за што конкретно помага? Форумџиките тука што читам, го користат против акни. Помага ли како превентива против брчки, така нешто?

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не е за брчки, напротив. Многу ја суши кожата. И јас сум презадоволна од кремот меѓутоа не би го препорачала како секојдневна крема за цело лице туку само за смирување на акни и црвенило.

На Annath и YoungandBeautiful им се допаѓа ова.
  16. 54321

54321 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    450
    Здраво. Дали некој ги користи кремовите на Avene ? Имам нормална - сува кожа и размислувам да купам некој од кремовите, ги разгледував и мислам дека ми одговараатAvene Hydrance Optimale Riche како денски крем и Avene YsthéAL Crème за ноќен. Искуства, совети?

Прикачени фајлови:

17. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Предложете ми крем за избелување на дамки и флеки. За мајка ми прашувам, има 45 години.

18. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Против пеги и флеки, јас знам дека од времето била добра Лала кремата. Ефикасна била, ама резултатите биле видливи дури по три недели, ама лицето го правела стакло. Цената е смешна, 100 денари е една, има дневна и ноќна. Ја има по пазарите на тезгите за козметика. За некоја друга крема ако дознаам, ќе ти пишам. За Лала велат дека доста била ефикасна. Јес да е пазарска, ама понекогаш пазарските креми се покажале, како многу по ефикасни ок колку брендираните креми. Несакам ништо да наметнувам, само дадов предлог, по однос на твоето прашање. Поздрав.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  19. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Не наметнуваш мислење, и јас се имам уверено во истото. На пример Здраве кремата ми се покажа како најефикасна во справување со акните во пубертот.
    А каде можам да ја најдам Лала кремата? На Бит-пазар дали ја има?

20. Sv. Nikolka

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Ja ima na site tezgi za kozmetika. Srpska e, ja proizveduva kozmetika "Мирјана" од Белград, и е до далечната 1945 година чинам на пазарот. Нашите баби и мајки ја користеле, па една брчка немаат. За кремата Здраве исто така само позитивни коментари имам слушано, иако е Бугарска. Смешно ефтина е, а се покажала како мн ефикасна при акни како што кажа ти. Тешко се размачкувала, таква и била текстурата, јас мислев дека помага и нешто како превентива против првите ситни бори, ама не, ми рекоа дека не е за таа намена, туку за акни.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.