Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.207
    Дали некој ја има користено кремава? Кожата ми е некако сува на ладново, па ми треба добра крема што ќе ја хидрира, но да не биде мрсна. Ја гледав и таа од дуња, но не знам. Некој да ме советува? :?:

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Убава е за во зима, пријатна на лице и брзо се впива. Не е тешка како Дав или Нивеа класичната пр.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049

На carangigia и H.VAGA им се допаѓа ова.
  4. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    IMG_1065.JPG
    За комбинирана кожа и хидратација.

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Девојки некој предлог за крема за комбинирана кожа со акни која преминува во сува?

Моментално користам од Dr. Hauschka - clarifying day oil во комбинација со ноќниот серум, и супер се за лето и есен, ама ми треба промена. Кожата ми е некако сува, ама проблем се акните, затоа и не можам да користам креми наменети за сува кожа.

При крај сум со маслото, ми треба предлог за органска крема или крема со океј состав, @Biodevojka ќе те тагнам тебе, отворена сум за предлози, цената не е битна.

Ја имам користено таа на Alverde со алги, ама не ми одговара. Читав рецензии за кремите на Gamarde, ама не сум сигурна која е најсоодветна за мојот тип на кожа.

6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, етерично масло од смиљ немам видено во Скопје. Провери во Ла Сој дали има, можно е само таму. Поздрав.

Од гамарде има една многу убава за кожа со акни, меѓутоа не осговара за кожа која оди накај сува. Мој предлог ти е да ја пробаш кремата на Хаушка со дуња, не е за акни меѓутоа одлично матира а истовремено хидрира и заштитува од ладното. Во спротивно себо контрол од Гамард ама не хидрира, само матира и помага кај акни. Може да ти препорачам наместо крем да земеш масло од јојоба кое е фантастично, одлично против акни затоа што го нормализира себумот, а истовремено и храни и заштитува од ладно. Изборот е твој. Поздрав.

На koritsaki и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  7. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Јас сум уште на бебешки :D

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    @Rebecca_R , јас ја користев таа на Гамарде себо контрол , но да знаеш матира многу добро така да незнам колку ќе ти одговара на сувите делови на лицето. Инаку и мене таа на Алверде со алги не ми се допаѓаше , иако имам масна кожа не ми одговараше.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Најверојатно нема да ми одговара бидејќи матира, ќе ги разгледам другите на Dr.Hauschka па ако не најдам ништо соодветно ќе ја купам онаа на Lavera - basis sensitiv.
    Сега ми текна дека ја користев летово (имаше акција со заштитен фактор), ми беше малку тешка ама за овој период мислам дека ќе е совршена.

Да едитирам, Alverde од алги ми ги вцрвенува образите, веројатно некоја состојка не ми одговара.

П.С. Каде можам да ја најдам кремава, освен во Космо Зебра?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

За комбинирана кон сува кожа моја другарка ја користи оваа крема од Лавера

[​IMG] и ми има кажано дека не е матирачка како што пишува , и ја хидрира кожата на сувите места. Ако ја најдеш во Мк можеш и неа да ја пробаш кај мене во Гр е околу 8 евра. Или па ако пробаш од Др.Хаушка пиши и мене ме интересира :)

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Фала за предлогот. :hug: Баш ќе ја пробам и ке пишам впечатоци. :)

12. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.207
    А додека уште не сум купила, случајно ја видов таа на Алведере кремата со роза, за сува кожа мислам дека е, ќе може да сподели некој искуство доколку ја има користено? Благодарам однапред. :)

13. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    Има пишувано доста за таа крема на темава, иди searchni

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @Luminary јас сега скоро ја земав, немам премногу сува кожа, повеќе накај нормална е, и не ми одговара. Во зима имам суви делови околу носот и образите па затоа ја земав да ја пробам. Во моментот кога ја мачкам делува таман, но само после неколку минути е веќе упиена и почнува да ме затега лицето како ништо да немам намачкано.
    И понатаму сум во потрага по кремче за сува кожа.

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.207
    Исто и мене ми е премногу сува кожата на вакво време и ептен ми треба некаква крема да ми го среди лицето. Користев на Гарниер, ништо, како да не сум ставила. Dove ми е премногу тешка за лицево, кожата одма ми реагира, како да се поти. Се мислев за оваа со розава или пак на Биотен да ја земам таа со памук, за сува и осетлива кожа мислам беше.. Не знам:?:

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Тогаш, мислам дека нема да ти одговара.

Со оваа Биотен за сува немам искуство, од Биотен имам користено од другите за комбинирана кожа (таква ми е кожата преку лето) и убаво се покажале.
    Ако ја земеш пиши мислење да знам дали ја бива за сува кожа :)

17. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.207
    Во меѓувреме читав по темава и видов дека се спомнуваат и Алверде авокадо, MED , камилица, И уште толку се збунив :D
    Исто така ќе ја означам @Biodevojka ако може да не советува. Исто да напоменам дека мене ми треба за помлада кожа, под 25, која многу ми се суши од ладното, дури и ми се лупи на образите. Биотен/Алверде, која? :?:
    @Kitten јас секако ќе купам некаква деновиве па ќе пишам.:)

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Vicorial

Vicorial Нов член

Се зачлени на:
    26 ноември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    29
    Кремава за сува кожа на Клиник. Вреди, предобра е!

Едит: @Luminary пробај ја оваа, ја продаваат и како тестер (15 мл за околу 600 денари во Космо). Јас имам исто така премногу сува кожа во зима, кремава e спас.

На carangigia и Luminary им се допаѓа ова.
  19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.450
    Малку помош ќе ве молам..
    Ми се појавија флеки на лицето,на челото и образите.Пробав со неколку креми да го тоа исчистам но без успех,баш грозно изгледа.
    Последно го пробав Серумот на Ив Роше,и наместо да се исчисте ми се проширија.
    Има ли нешто друго што би можела да пробам?
    Оваа последно ја користев 20171130_112657.jpg

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
    Доста позитивни искуства со кремот (или гел беше) за флеки на Неострата има моја познаничка. Не знам само да ти кажам дали би ти одговарала, бидејќи може да зависи третманот од причините поради кои се појавуваат флеките. Мислам дека можеш да го најдеш лесно таму во аптеките.

На Esmeralda-MD му/ѝ се допаѓа ова.