Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928

Дали сте ги виделе некаде кај нас? :?:

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    88.477
    Jiggot -korejska od polzav

3. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Кремите сум ги видела во ДМ и мислам во Веро, а маската ја немам забележано досега.

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Да не памтиш колку се од прилика? :D

5. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    Ги има во дм,маската беше над 300 денари,не ја запомнив точно цената

6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Уф, не ги загледав, но ми се врти некоја цена од 360-380 денари.

7. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.450
    Ќе ја побарам @Annath ти благодарам на помошта:)

8. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Мила јас знаеш дека само за природно и органски сум, па тои и би ти препорачала. Алверде се одлични, доколку имаш сува кожа земи ја онаа MED или евентуално alverde sensitiv со камилица.

На koritsaki и Luminary им се допаѓа ова.
  9. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    @Biodevojka го читав твојот блог и стварно имаше импресивни статии...
    Масло од смиљ успеав да најдам во L'occitane и тоа 95 евра за 15 мл...Цената ми е сега за сега неприфатлива...
    Имам две прашања за тебе:
    Колку кошта маслото од јојоба за кое пишуваш на блогот? На Институт Органика мислам беше...
    Дали си имала искуство со ова масло за регенерација на кожата на лицето? Микс од масло од јојоба, пченични никулци и темјан...И дали е паметно да се додаде во крем за лице...?
    maslo_od_temjan.jpg

10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Уф драга 95 евра, како злато да купуваш!!! Јас за моето етерично масло од роза за 10 мл. платив 25 евра, ама чисто го земав. Можам да замислам за ова од смиљ. Она од јојоба на институт органика не ми текнива точно некаде околу 800 или 900 беше ако не се лажам. Јас на попуст земав еднаш, обично го ставаат често во Космо на попуст, може да побараш. Ова на сликава лично го немам пробано, ама доколку е чисто без нафтени деривати, минерални масла и компани ;) слободно може да го користиш во крем. Зависи многу од формулата што сакаш да ја направиш, од типот на кожа за кој е наменет и секако соодносот со останатите состојки во кремот. Ако ти треба помош околу формулата слободно прашај ме. Тука сум. Позз.

п.с. јас веќе недела дена користам еден крем кој сама си го направив со колаген, хијалуронска киселина, Б витамин и кафеин...немам пробано нешто подобро, кожава ми се препороди. И тоа го направив анти ејџ (јас имам 39 години) а сепак погоден за комбинирана кожа со 9% масла.

DSCN0444.JPG

Последна измена: 2 декември 2017
    На sorbet, x.Daisy.x и Vojdana им се допаѓа ова.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.207
    @Kitten
    Се одлучив за кремата на Алверде за чувствителна кожа.
    До сега успеав да ставам само два пати, но сум баш задоволна. Кремата е многу фина, лесно се размачкува, и некако имам впечаток дека не треба многу за да ставиш на цело лице. Има пријатен мирис и брзо се впива. Ми го прави лицето многу меко, ја смирува кожата и сувите делови веќе ги нема. Јас сум баш задоволна :)
    Единствено не сум ја пробала како подлога за пудра, но мислам дека ќе се покаже добро, секако после кремата да помине малку време за да се впие убаво па потоа пудра.

На oblace1, Annath, ванилала и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Фала женска што се сети на мене :)
    А кажи ми, откако ќе се впие ја осеќаш кожата нормално? Со оваа од ружа осеќам затегање.

13. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.207
    Не осеќам затегање воопшто, туку осеќам така малку како влажност, не знам како да објаснам убаво, како многу добра хидратација веројатно. :D На допир секако е впиена, и е лицето баш меко.
    Нема проблем инаку.:hug:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka како ја направи кремата,сеуште немаш објавено на блогот,а да те прашам дали некогаш си размислила да правиш и да ги продаваш производите,ете за некоја како мене што нема време или не е спретна да ги направи сама? Озбилна сум сакам да ми направиш:)

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво мила, кремов го немам објавено на блог поради тоа што е многу покомплициран за изработка од сѐ што досега сум претставила, а башка и не се наоѓаат лесно состојките. За тебе ако е ќе ти направам но проблем. Фала ти многу на убавите зборови. ;)

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Yves Rocher - Serum Vegetal, wrinkles and radiance
    Podobra krema nemam.koristeno, a sum probala povekje od Vichy, Avene, Eucerin i sl

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.964
    Допаѓања:
    123.553
    Ај стај сликиче. Од која возраст е? Истиве што ги наброја пробани. Се уште трагам по вистинската:(

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Screenshot_20171205-084012.png
    Ovaa so crvenoto kapace. Od 30 godini e, uste gi nemam ama neli treba nega i da ti kazam prezadovolna sum. Ja pravi kozata meka, zdrav sjaj i dava a i za pod pudra e super podloga.
    Probaj ja mislam nema da zazalis

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Безброј креми пробани, и пак си се вракам на онаа од Хемел, последно купив на Лореал, не и не , со сите лицето ми е ко суво, само на хемел ми одговара, како тинејџерка прв пат ја пробав и и нема замена.
    Ја користам онаа за чувствителна кожа, овој пат малку сменив па ја зедов мултивитаминската а не обичната.
    Топло ги препорачувам нивните креми, имаат и за против брчки, а антирид маслото им е незаменливо.
    Козметиката им е на природна база на мед.

20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    @Biodevojka Благодарам многу,да за мене прашував,имам 31 год масна кожа,додека бев бремена лицево ми беше многу чисто ама од кога се породив и почнав да добивам пак почнаа да ми се појавуваат бубулички,на челово имам многу ситни,не ми е рамна кожата и многу се нрвирам ради тоа,од кога те читам тебе година дена почнав да пазам со козметиката,користев креми само на алверде зошто ми беа попристапни со цените,и кокосово и шеа путер,ама изгледа не ми одговараат,дали би ми одговарала твојава крема,сакам да има и анти ејџ дејство и да ми помогне да ми се исчисти кожава ако е можно,се мислев за др хаушка гелот и тоникот,што ми препорачуваш?