Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. TheTetka

TheTetka Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Дали има некоја да сподели искуство за кремите на Taiva?
    Конкретно за дневната и ноќната крема за мрсна(комбинирана)кожа?
    170503122152749_taiva-new-skin-day-cream_7.png 170503122241718_taiva-new-skin-night-cream_8.png

2. Pinkgirl.22

Pinkgirl.22 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    78
    @koritsaki Ви благодарам на двете, ќе купам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Becutan најобична или некогаш Здраве

4. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Дали некоја има искуство со кремиве и за која возраст се препорачуваат? :) благодарам однапред FB_IMG_1513970219426.jpg

5. iskraFem

iskraFem Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    2.475
    20171222_190808.jpg

На Acka22 и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    @Biodevojka препорака за ноќна крема за сува кожа на девојка на 18годишна возраст? Ми треба нешто за секој ден што ќе ми ја хидратира кожата после чистење на лицето. Ја користам пената на Балеа за сува и осетлива кожа, како на сликата постирана од членката над мене, ама не сум воодушевена. Солидна е. Па ми треба нешто што ќе ја надополнува во комбинација.

7. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    @Biodevojka јас имам 27 години и смешна кожа значи образите ми се кристал дамка немам, ниту пора ми се познава ама челото и носот црнка до црнка плус откако ке ги извадам дупки мали ми остануват. Ми треба крем за брчки Лореал не ми се допаѓа, на Нивеа сум алергична, сега земав Флорена ама сакам некој стварно што има ефект за брчки. Смеам ли да користам некој со колаген? хијалуронска киселина? предлог?

8. srna4

srna4 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Ја имам користено за сува кожа и структурата не ми одговараше, не ми се упиваше.

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    Јас мислам дека рано ти е да користиш такви креми.. јас имам 28 години па не ми паѓа на памет да користам креми за брчки :)
    Ако сакаш за почетни брчки тогаш земи ја на Алверде со алги и плус хијалуронска киселина.. но наменета е за наша возраст и плус е природна

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Responsible

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Има ли на некоја друга фирма од алги, алверде се ефтини па дали и воопшто има некој ефект. А да барам крем во кој има хијалуронска киселина или?

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681
    @Responsible

Иако се ефтини , барем состојките се многу подобри за разлика од други креми на што ги плаќаме дупло. За оваа крема сум сигурна дека има х.киселина. има уште една со гоџи бобинки исто од Алверде - таа ја немам користено ама знам дека е за над 30 год возраст баш нека ти каже и @Biodevojka мислам она ја има користено. Друга крема што ха имам користено е на Natura siberica Sophora japonica исто поради хијалуронот се препорачува над 27 год возраст , за цената незнам колку е , јас ја купував 12 евра , ја имаш во Космо Тинекс

На Biodevojka, Annath и carangigia им се допаѓа ова.
  12. Responsible

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    ziveam vo Germanija na alverde gi ima ovde site kremi a ovie drugite bas ke proveram fala mnogu

13. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Започнав да ја користам дневната и ноќната крема од дива роза на Алверде и во моментот сум презадоволна. Имам нормална кожа која периодов поради ладното чуствувам дека ми е некако по сува од вообичаено и можам да кажам дека кремиве одлично ми ја освежија и хидрираа.

Day-cream-Wild-rose-MY_Last_10102016.jpg
    Alverde-Wild-Rose-Night-Cream_Last.jpg

На elimkd, Biodevojka, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    gledam pretezno za dnevni kremi se pisuva tuka. dali ima nekoj sto koristi nojkna krema? razmisluvam da si vovedam i takva krema vo negata na lice pa da cujam mislenja

15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Искуство некое со кремава?[​IMG]

16. Sarahlima

Sarahlima Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Едно прашање девојки..Имам 17 години и дали ќе може да ја користам кремава на Алверде? Пишува дека се препорачува за лица над 25 год. ама сепак е природна..кажете ми мислење

Прикачени фајлови:

На Danyy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга сноу, на таа возраст воопшто немаш потреба од ноќни креми. Кожата е сама способна да се регенерира навечер. Најважно е убаво да ја чистиш и тонизираш со некој добар тоник. Пената доколку не ти е баш најпогодена, може да купиш други средство. на пример од Хаушка пастата со бадеми за чистење на лице која е одлична и ја остава кожата мека. Како крем за таа возраст за секојдневна заштита може да ја пробаш на алверде со камилица или на пример бадемово масло чисто на лице или маслиново, аграново масло. Нема потреба од многу состојки. Верувај ми. Поздрав.

Хијалуронска јас лично ја препорачувам од 30 па нагоре, ама имаш 27 така да ок.Колагени и останати работи не, сеуште е рано. Молим те користи креми кои се без силикони, на пример алверде со хијалуронска што ти ја препорача коритсаки, или гамард со хијалуронска (зависи од твојот буџет). Цел живот ќе имаш понатаму колаген да мачкаш не се секирај. Поздрав.

Драга евтино не значи неефикасно. Баш напротив. Скоро сѐ што имам пробано од алверде се покажало одлично. Понекогаш лекот е пет пари што би рекле старите. Верувај ми еден куп креми кои се скапи имаат силикони, нафтени деривати и што се не, па луѓето мислат дека се супер, само поради цената. Не биди скептик, дај и шанса на козметиката. Ако не ти се допаѓа, секако може да одбереш друго. Поздрав.

За гоџи бери на алверде тврдам дека е феноменална, особено ампулите за лице. Се препораќува од 30 години па нагоре. На натура сиберика баш оваа ја немам пробано, ама ќе ја разгледам и ако е ок ќе ја пробам. Поздрав.

За колку години и до која цена? Сигурно ми имаш стопати кажано колку години имаш, ама многу сте не можам да ве памтам сите ;)

На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Фала на мислењето и ако може препорака за тоник со пристапна цена?

19. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    До која цена? На пример има еден на Балеа многу убав без алкохол во розева опаковка околу 130 мкд. потоа доколку може да одвоиш до 400 мкд имаш ружина вода на Баре Ориџин која е феноменална. Поздрав.

На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Па тука некаде, до 500 ден. максимум. И не мора да биде скроз природно. :)