Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. Butterfly.girl5

Butterfly.girl5 Истакнат член

Читав наназад многу страни ама не успеав да најдам крема за моето лице :| дајте ми совет за крема(би можело Алверде). Имам лице кое брзо се мрси, но ако користам (матирачка)крема за мрсна кожа кога ставам пудра ми се прават како лушпи по лицето(со повеќето пудри вака), а по некое време светнувам. Всушност имам мрсна т-зона и суви(до нормални) образи. Инаку имам 22г.
    Еве ќе ја тагнам @Biodevojka за поконкретен совет. :)

2. papillonP

papillonP Популарен член

И јас сакам предлог за нормална, комбинирана кожа.
    Мислам дека @Mishela и @koritsaki имат комбинирани кожи колку што се сеќавам но секако и од други членки со таков тип на кожа добредојден е предлог.
    @Biodevojka експертот (за мене) ако сакаш и ти по којзнае кој пат сигурно ама да споделиш мислење за комбинирана кожа- крем но и средство за чистење на лицето.

koritsaki likes this.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга, ако сакаш од Алверде тогаш аква 24 дефинитивно за твојот тип на кожа. Единствена крема која не матира многу а хидрира. Пробај ја. Поздрав.

Здраво драга, средство за чистење од поекономичните пената на Балеа во сина опаковка. Јас многу бев задоволна. За крем може да го пробаш аква 24 на Алверде. Доколку имаш повеќе финансии за козметика кремот со алое на Флеуранс е одличен, а доколку ептен може да си дозволиш дефинитивно кремот мелиса на Др. Хаушка. Избери ти што најмногу ќе ти одговара. Поздрав.

4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@papillonP @Butterfly.girl5 јас имам мрсна кожа и ја користам кремата на Мелиса , одлична е, ако имате суви делови плус ќе ги хидрира. На попуст околу 1000 често се наоѓа во Зегин и Еурофарм. Сега го имам сетот на Др.Хаушка , го имам и маслото од 5мл тестерче , па ќе го тестирам ќе пишам и мислење за него. :)

papillonP, sorbet and Butterfly.girl5 like this.
  5. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас во моментов ја користам Алверде со дива роза, супер ми е и за под пудра, иако за таа намена почесто го користам серумот од Балеа во тиркизно пакување. :)

papillonP likes this.
  6. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Колку и е редовната цена? И моментално да не е нешто на попуст? :D

7. sofija014

sofija014 Популарен член

Еве скриншотче баш што ми искочи на фб. Да потврдам дека е на попуст до 14ти :D а за цената не знам.
    Screenshot_20180212-005902.png

Beauchamp and carangigia like this.
  8. carangigia

carangigia Популарен член

@Beauchamp и @sofija014 кремот Fleurance со редовна цена е околу 400 ден, сега има 25% и ќе биде поевтин.
    Јас го имам користено и сум задоволна :)

Beauchamp and sofija014 like this.
  9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Ууу одлично!! Фала ви на инфо многу. :D
    Уште утре одам , се надевам ќе ми се погоди кремава. Малце ме замислува дека е за сите типови, а јас мрсна кожа имам. Ама чим е на попуст ќе се проба ;)

sofija014 and carangigia like this.
  10. carangigia

carangigia Популарен член

И јaс имaм кoмбинирaнa кoжa, прoбaв и тестер Fleurance сo чичoк зa кoмбинирaнa кoжa и мнoгу пoвеќе ми oдгoвaрaше oд Fleurance зa сите типoви нa кoжa.
    Сaкaв дa гo купaм aмa тoгaш гo немaше вo Зегин.
    Мoжеш и тoј дa гo прoбaш aмa не јa знaм ценaтa или мoжеш дa им пoбaрaш тестер.
    Јaс мoментaлнo гo кoристaм Dr. Hauschka oд дуњa и сум презaдoвoлнa, плaнирaм дa гo купaм и Dr. Hauschka мелисa.

orevokrsacka, koritsaki and Beauchamp like this.
  11. papillonP

papillonP Популарен член

Help me...Што е разликата помеѓу овие две креми?И на двете пишува дека се со алое вера.
    20180212_075359.jpg
    produit-6050-creme-hydratante.jpg.400x400_q70_background-#ffffff.jpg

@Biodevojka

На кој крем со алое од Флеуранс мислеше?
    Секако е еден од овие двата ама кој?:D

12. LollySky

LollySky Популарен член

Јас го користам, сменета е амбалажата. Горната слика е поновата верзија а долната слика е старата верзија.

papillonP likes this.
  13. Biodevojka

Веќе ти одговорија...:)

Фала ти драга :) Јас па само еднава верзија ја имав видено...

LollySky likes this.
  14. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

@Biodevojka ќе те замолам за помош, имам 17 години и нормална кон сува кожа, лицето ми е претежно чисто но пред неколку дена ми се појавија огромен број на поткожни мозолчиња на челото. Би можела ли да ми препорачаш крема за лице или сапун што ќе ми го хидрира лицето и ќе ми ја подобри состојбата? Исто така барам и соодветна пудра па ако може совет и за тоа

15. Biodevojka

Драга најнапред треба да видиш од што ти се појавиле, исхрана, агресивни производи за лице, хормонално (во твои години сосема нормално). Јас она што би можела да ти препорачам е убав гел за миење на лицето кој нема да ти ја суши кожата. Кажи ми до која цена можам да гледам? Исто така и хидратантен крем наменет за твоја возраст. И покрај поткожните кожата ти е нормална накај сува? Што досега си користела? Поздрав.

16. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

На образите ми е нормална а Т зоната почна да ми се мрси, користев само сапун, марамчиња за вадење на шминка сатва и ноќниот крем на сатва со поливитамин, а наместо хидретантен крем користев кокосово масло кое читав дека е убаво за кожата. Последниве неколку дена од страв сум само со вода и сапун. Цената може да оди до 500 за секој производ, ти благодарам однапред :*

17. LollySky

LollySky Популарен член

Јас да се уфрлам, сори, ама кокосовото масло предизвикува акни.

Flower27, Babyby and Rebecca_R like this.
  18. Biodevojka

Драга прво ќе исфрлиш марамици за вадење на шминка. Јас ги препорачувам само во СОС ситуација ако навистина си без ништо па мора да ја отстраниш шминката со нив. Второ, за твојата кожа сега за сега избегнувај сапун (освен ако не е домашен со 100% маслиново масло). Она што јас би ти го препорачала за почеток за миење е пената на Балеа околу 110 мкд или 112 мкд со лотосов цвет во розево пакување. Пишува за сува кожа, ама убаво измива без да иритира. Пробај ја. За крем ќе ми оставиш малку време да размислам, сепак имаш 17 год. треба да најдам нешто соодветно за твоја возраст со убави состојки. Поздрав.

Драга не мора да значи, индивидуално е. На сестра ми цело лице и го исчисти кога го користеше. Јас го користев како крем една зима и немав акни. Зависи од кожата и компатибилноста. Поздрав.

LollySky likes this.
  19. Biodevojka

Драга за до таа цена единствено може да пробаш масло од јојоба кое кошта 315 мкд во биокосмос. Доколку не ти е проблем да потрошиш 900 мкд за крем плус 120 за пената за миење на Балеа што ти ја прпорачав, тогаш земи го кремот на Гамарде Себо Контрол. Другите креми за жал или се поскапи, или содржат состојки кои се за повозрасни. Поздрав.

koritsaki likes this.
  20. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Јас имам проблем со сува кожа па затоа користам само Нивеа крем,помрсни се од другите креми а и ја хидрираат кожата