Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Butterfly.girl5

Butterfly.girl5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    120
    Читав наназад многу страни ама не успеав да најдам крема за моето лице :| дајте ми совет за крема(би можело Алверде). Имам лице кое брзо се мрси, но ако користам (матирачка)крема за мрсна кожа кога ставам пудра ми се прават како лушпи по лицето(со повеќето пудри вака), а по некое време светнувам. Всушност имам мрсна т-зона и суви(до нормални) образи. Инаку имам 22г.
    Еве ќе ја тагнам @Biodevojka за поконкретен совет. :)

2. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    И јас сакам предлог за нормална, комбинирана кожа.
    Мислам дека @Mishela и @koritsaki имат комбинирани кожи колку што се сеќавам но секако и од други членки со таков тип на кожа добредојден е предлог.
    @Biodevojka експертот (за мене) ако сакаш и ти по којзнае кој пат сигурно ама да споделиш мислење за комбинирана кожа- крем но и средство за чистење на лицето.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, ако сакаш од Алверде тогаш аква 24 дефинитивно за твојот тип на кожа. Единствена крема која не матира многу а хидрира. Пробај ја. Поздрав.

Здраво драга, средство за чистење од поекономичните пената на Балеа во сина опаковка. Јас многу бев задоволна. За крем може да го пробаш аква 24 на Алверде. Доколку имаш повеќе финансии за козметика кремот со алое на Флеуранс е одличен, а доколку ептен може да си дозволиш дефинитивно кремот мелиса на Др. Хаушка. Избери ти што најмногу ќе ти одговара. Поздрав.

На koritsaki, papillonP и Butterfly.girl5 им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680
    @papillonP @Butterfly.girl5 јас имам мрсна кожа и ја користам кремата на Мелиса , одлична е, ако имате суви делови плус ќе ги хидрира. На попуст околу 1000 често се наоѓа во Зегин и Еурофарм. Сега го имам сетот на Др.Хаушка , го имам и маслото од 5мл тестерче , па ќе го тестирам ќе пишам и мислење за него. :)

На papillonP, sorbet и Butterfly.girl5 им се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Јас во моментов ја користам Алверде со дива роза, супер ми е и за под пудра, иако за таа намена почесто го користам серумот од Балеа во тиркизно пакување. :)

На papillonP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Колку и е редовната цена? И моментално да не е нешто на попуст? :D

7. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    Еве скриншотче баш што ми искочи на фб. Да потврдам дека е на попуст до 14ти :D а за цената не знам.
    Screenshot_20180212-005902.png

На Beauchamp и carangigia им се допаѓа ова.
  8. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    @Beauchamp и @sofija014 кремот Fleurance со редовна цена е околу 400 ден, сега има 25% и ќе биде поевтин.
    Јас го имам користено и сум задоволна :)

На Beauchamp и sofija014 им се допаѓа ова.
  9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Ууу одлично!! Фала ви на инфо многу. :D
    Уште утре одам , се надевам ќе ми се погоди кремава. Малце ме замислува дека е за сите типови, а јас мрсна кожа имам. Ама чим е на попуст ќе се проба ;)

На sofija014 и carangigia им се допаѓа ова.
  10. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    И јaс имaм кoмбинирaнa кoжa, прoбaв и тестер Fleurance сo чичoк зa кoмбинирaнa кoжa и мнoгу пoвеќе ми oдгoвaрaше oд Fleurance зa сите типoви нa кoжa.
    Сaкaв дa гo купaм aмa тoгaш гo немaше вo Зегин.
    Мoжеш и тoј дa гo прoбaш aмa не јa знaм ценaтa или мoжеш дa им пoбaрaш тестер.
    Јaс мoментaлнo гo кoристaм Dr. Hauschka oд дуњa и сум презaдoвoлнa, плaнирaм дa гo купaм и Dr. Hauschka мелисa.

На orevokrsacka, koritsaki и Beauchamp им се допаѓа ова.
  11. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Help me...Што е разликата помеѓу овие две креми?И на двете пишува дека се со алое вера.
    20180212_075359.jpg
    produit-6050-creme-hydratante.jpg.400x400_q70_background-#ffffff.jpg

@Biodevojka

На кој крем со алое од Флеуранс мислеше?
    Секако е еден од овие двата ама кој?:D

12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас го користам, сменета е амбалажата. Горната слика е поновата верзија а долната слика е старата верзија.

На papillonP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Веќе ти одговорија...:)

Фала ти драга :) Јас па само еднава верзија ја имав видено...

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    33
    @Biodevojka ќе те замолам за помош, имам 17 години и нормална кон сува кожа, лицето ми е претежно чисто но пред неколку дена ми се појавија огромен број на поткожни мозолчиња на челото. Би можела ли да ми препорачаш крема за лице или сапун што ќе ми го хидрира лицето и ќе ми ја подобри состојбата? Исто така барам и соодветна пудра па ако може совет и за тоа

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга најнапред треба да видиш од што ти се појавиле, исхрана, агресивни производи за лице, хормонално (во твои години сосема нормално). Јас она што би можела да ти препорачам е убав гел за миење на лицето кој нема да ти ја суши кожата. Кажи ми до која цена можам да гледам? Исто така и хидратантен крем наменет за твоја возраст. И покрај поткожните кожата ти е нормална накај сува? Што досега си користела? Поздрав.

16. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    33
    На образите ми е нормална а Т зоната почна да ми се мрси, користев само сапун, марамчиња за вадење на шминка сатва и ноќниот крем на сатва со поливитамин, а наместо хидретантен крем користев кокосово масло кое читав дека е убаво за кожата. Последниве неколку дена од страв сум само со вода и сапун. Цената може да оди до 500 за секој производ, ти благодарам однапред :*

17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Јас да се уфрлам, сори, ама кокосовото масло предизвикува акни.

На Flower27, Babyby и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга прво ќе исфрлиш марамици за вадење на шминка. Јас ги препорачувам само во СОС ситуација ако навистина си без ништо па мора да ја отстраниш шминката со нив. Второ, за твојата кожа сега за сега избегнувај сапун (освен ако не е домашен со 100% маслиново масло). Она што јас би ти го препорачала за почеток за миење е пената на Балеа околу 110 мкд или 112 мкд со лотосов цвет во розево пакување. Пишува за сува кожа, ама убаво измива без да иритира. Пробај ја. За крем ќе ми оставиш малку време да размислам, сепак имаш 17 год. треба да најдам нешто соодветно за твоја возраст со убави состојки. Поздрав.

Драга не мора да значи, индивидуално е. На сестра ми цело лице и го исчисти кога го користеше. Јас го користев како крем една зима и немав акни. Зависи од кожата и компатибилноста. Поздрав.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга за до таа цена единствено може да пробаш масло од јојоба кое кошта 315 мкд во биокосмос. Доколку не ти е проблем да потрошиш 900 мкд за крем плус 120 за пената за миење на Балеа што ти ја прпорачав, тогаш земи го кремот на Гамарде Себо Контрол. Другите креми за жал или се поскапи, или содржат состојки кои се за повозрасни. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    Јас имам проблем со сува кожа па затоа користам само Нивеа крем,помрсни се од другите креми а и ја хидрираат кожата