Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.250
    @Biodevojka ај те молам збор - два за следниве креми. Која според тебе е подобра?

Првава ја користам веќе некое време. Убава е, лесна и хидратантна и релативно добро издржува на ладново време иако имам екстремно сува и чуствителна кожа. Ама сепак имам чуство дека не е вистинската за мене :D. Би сакала да пробам некоја друга.
    Станува збор за Lavera со Q10.

Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin*, Alcohol*, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Fragrance (Parfum)**, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Melissa Officinalis Leaf Water*, Rosa Damascena Flower Water*, Ubiquinone, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**
    *ingredients from certified organic agriculture
    **natural essential oils

Оваа ја видов денес, не ја имам пробано. Се мислам дали да ја купам. Нивеа natural balance.

Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Alcohol Denat., Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Methylpropanediol, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Argania Spinosa Kernel Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tocopherol, Maltodextrin, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Parfum

Фала.

Последна измена: 1 март 2018
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, како поборник за органското дефинитивно првата. Формулата е многу побогата, состојките се комплетно природни...Втората не е лоша без силикони е меѓутоа повеќето состојки се хемиски.
    Според мене првата е одлична, продолжи да ја користиш. Меѓутоа крајната одлука е секако твоја. Поздрав.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Девојки гледам има попуст во зегин на креми од Fleurance nature, па која крема би одговарала за сува кожа?

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower7

flower7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    69
    Здраво, сакам да купам за мојата мајка креми дневна и ноќна ќе може ли да ми препорачате некои за зрела кожа-50+ и комбинирана кожа цената не е битна.

5. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.192
    Која од кремите на Алверде за хидратација на лице е со СПФ? :)

6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Cera di Cupra кремите се многу убави, ги има во ДМ, аптеки, а мислам и по маркетите. Оваа е за зрела кожа дневната, а има и ноќна.
    Cera-di-Cupra-Hidrantna-dnevna-krema-za-lice-570x600.jpg

Последна измена: 18 март 2018
  7. CaliforniaGirl25

CaliforniaGirl25 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    126
  8. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Малку каснам завршен е попустот:Dимаш две за сува и за многу сува кожа,мислам нема да згрешиш со било која.Јас користам втора туба од таа со Алое за сите видови кожа ама нема да биде доволно хидратантна за сува кожа:)

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Добра ли е? Ја користев, но многу одамна, па не се сеќавам дали ми се допаѓаше. И ако знаете каде ја има во помало пакување.
    21209_xlarge.jpg

10. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    2.537
    Becutan :rofl:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.192
    Се самоцитирам бидејќи сакам да ја означам @Biodevojka која сигурно ќе ми даде корисна информација.
    Исто да прашам, прогуглав и најдов некои креми исто на Алверде со 30 фактор, па дали тие би можеле да се користат секојдневно, па и овој период кога сонцето не е сеуште јако?

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    За лице би ја користела?

13. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    За лице воопшто! Оваа е веќе универзална крема, како и Dove белата, би ја користела за делови од тело, раце - некои посуви делови, но не и за лице. Ја нема намената да хидрира, а и премногу е ,, тешка ‘‘.

Помала количина има во поголеми маркети.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Да, бидејќи читав дека на многу им помогнала за флеки и сл. Но сега кога го прочитав коментарот тука се премислувам. :^)

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Ти одговориле веќе. Не знам каде си прочитала дека помага, но мислам дека воопшто не е добри да се користи за лице. Има многу лош состав, универзална крема е+ спакувана во лимена амбалажа.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Овој и не го менувам за ништо
    C270561F-35C2-4CFC-86D0-4893CBECDAED.jpeg
    Господ здравје да и даде на Биодевојка што не просветли со брендов, ама козметиката им е чиста петка.

На CurlyBlossomGirl, koritsaki, sorbet и 3 други им се допаѓа ова.
  17. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Кремава колку што можам да прочитам е за мрсна кожа? Колку го зема и како ти се допаѓа?

18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Кремот за лице Fleurance nature дали го има на друго место освен во Зегин?

19. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга Алверде користи само физички филтри така што и да земеш е одлично. Мал недостаток е што кремите мора многу убаво да ги размачкаш за да нема бела трага. Инаку слободно користи ги кога има сонце. Поздрав.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Luminary @Biodevojka

Кремите на Алверде со заштитен фактор кои сум ги користела едноставно не можам да ја размачкам до крај. Значи колку и да тријам, оставаат бела трага, едноставно имаат дух - ефект. Ист ефект дава и спрејот на Лавера, органски со физички филтри.
    Значи небитно дали имаат фактор 20 или 30, небитно и која цена се, едноставно оставаат бела трага. :|