Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. јolene

јolene Популарен член

@Biodevojka ај те молам збор - два за следниве креми. Која според тебе е подобра?

Првава ја користам веќе некое време. Убава е, лесна и хидратантна и релативно добро издржува на ладново време иако имам екстремно сува и чуствителна кожа. Ама сепак имам чуство дека не е вистинската за мене :D. Би сакала да пробам некоја друга.
    Станува збор за Lavera со Q10.

Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin*, Alcohol*, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Fragrance (Parfum)**, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Melissa Officinalis Leaf Water*, Rosa Damascena Flower Water*, Ubiquinone, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**
    *ingredients from certified organic agriculture
    **natural essential oils

Оваа ја видов денес, не ја имам пробано. Се мислам дали да ја купам. Нивеа natural balance.

Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Alcohol Denat., Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Methylpropanediol, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Argania Spinosa Kernel Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tocopherol, Maltodextrin, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Parfum

Фала.

Last edited: Mar 1, 2018
  2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга, како поборник за органското дефинитивно првата. Формулата е многу побогата, состојките се комплетно природни...Втората не е лоша без силикони е меѓутоа повеќето состојки се хемиски.
    Според мене првата е одлична, продолжи да ја користиш. Меѓутоа крајната одлука е секако твоја. Поздрав.

јolene likes this.
  3. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Девојки гледам има попуст во зегин на креми од Fleurance nature, па која крема би одговарала за сува кожа?

Luminary likes this.
  4. flower7

flower7 Истакнат член

Здраво, сакам да купам за мојата мајка креми дневна и ноќна ќе може ли да ми препорачате некои за зрела кожа-50+ и комбинирана кожа цената не е битна.

5. Luminary

Luminary Форумски идол

Која од кремите на Алверде за хидратација на лице е со СПФ? :)

6. LollySky

LollySky Популарен член

Cera di Cupra кремите се многу убави, ги има во ДМ, аптеки, а мислам и по маркетите. Оваа е за зрела кожа дневната, а има и ноќна.
    Cera-di-Cupra-Hidrantna-dnevna-krema-za-lice-570x600.jpg

Last edited: Mar 18, 2018
  7. CaliforniaGirl25

CaliforniaGirl25 Истакнат член

8. kala21

kala21 Популарен член

Малку каснам завршен е попустот:Dимаш две за сува и за многу сува кожа,мислам нема да згрешиш со било која.Јас користам втора туба од таа со Алое за сите видови кожа ама нема да биде доволно хидратантна за сува кожа:)

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Добра ли е? Ја користев, но многу одамна, па не се сеќавам дали ми се допаѓаше. И ако знаете каде ја има во помало пакување.
    21209_xlarge.jpg

10. Sar-Ste

Sar-Ste Популарен член

Becutan :rofl:

hermosa likes this.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се самоцитирам бидејќи сакам да ја означам @Biodevojka која сигурно ќе ми даде корисна информација.
    Исто да прашам, прогуглав и најдов некои креми исто на Алверде со 30 фактор, па дали тие би можеле да се користат секојдневно, па и овој период кога сонцето не е сеуште јако?

12. Avery

Avery Популарен член

За лице би ја користела?

13. annii

annii Популарен член

За лице воопшто! Оваа е веќе универзална крема, како и Dove белата, би ја користела за делови од тело, раце - некои посуви делови, но не и за лице. Ја нема намената да хидрира, а и премногу е ,, тешка ‘‘.

Помала количина има во поголеми маркети.

Elence93 likes this.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Да, бидејќи читав дека на многу им помогнала за флеки и сл. Но сега кога го прочитав коментарот тука се премислувам. :^)

15. Avery

Avery Популарен член

Ти одговориле веќе. Не знам каде си прочитала дека помага, но мислам дека воопшто не е добри да се користи за лице. Има многу лош состав, универзална крема е+ спакувана во лимена амбалажа.

Elence93 likes this.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Овој и не го менувам за ништо
    C270561F-35C2-4CFC-86D0-4893CBECDAED.jpeg
    Господ здравје да и даде на Биодевојка што не просветли со брендов, ама козметиката им е чиста петка.

17. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Кремава колку што можам да прочитам е за мрсна кожа? Колку го зема и како ти се допаѓа?

18. poenta

poenta Форумски идол

Кремот за лице Fleurance nature дали го има на друго место освен во Зегин?

19. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво драга Алверде користи само физички филтри така што и да земеш е одлично. Мал недостаток е што кремите мора многу убаво да ги размачкаш за да нема бела трага. Инаку слободно користи ги кога има сонце. Поздрав.

Luminary likes this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Luminary @Biodevojka

Кремите на Алверде со заштитен фактор кои сум ги користела едноставно не можам да ја размачкам до крај. Значи колку и да тријам, оставаат бела трага, едноставно имаат дух - ефект. Ист ефект дава и спрејот на Лавера, органски со физички филтри.
    Значи небитно дали имаат фактор 20 или 30, небитно и која цена се, едноставно оставаат бела трага. :|