@Biodevojka ај те молам збор - два за следниве креми. Која според тебе е подобра? Првава ја користам веќе некое време. Убава е, лесна и хидратантна и релативно добро издржува на ладново време иако имам екстремно сува и чуствителна кожа. Ама сепак имам чуство дека не е вистинската за мене . Би сакала да пробам некоја друга. Станува збор за Lavera со Q10. Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin*, Alcohol*, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Fragrance (Parfum)**, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Melissa Officinalis Leaf Water*, Rosa Damascena Flower Water*, Ubiquinone, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides, Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate** *ingredients from certified organic agriculture **natural essential oils Оваа ја видов денес, не ја имам пробано. Се мислам дали да ја купам. Нивеа natural balance. Aqua, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Vegetable Oil, Alcohol Denat., Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Methylpropanediol, Octyldodecanol, Dicaprylyl Ether, Glyceryl Stearate, Argania Spinosa Kernel Oil, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tocopherol, Maltodextrin, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Parfum Фала.
Здраво драга, како поборник за органското дефинитивно првата. Формулата е многу побогата, состојките се комплетно природни...Втората не е лоша без силикони е меѓутоа повеќето состојки се хемиски. Според мене првата е одлична, продолжи да ја користиш. Меѓутоа крајната одлука е секако твоја. Поздрав.
Девојки гледам има попуст во зегин на креми од Fleurance nature, па која крема би одговарала за сува кожа?
Здраво, сакам да купам за мојата мајка креми дневна и ноќна ќе може ли да ми препорачате некои за зрела кожа-50+ и комбинирана кожа цената не е битна.
Cera di Cupra кремите се многу убави, ги има во ДМ, аптеки, а мислам и по маркетите. Оваа е за зрела кожа дневната, а има и ноќна.
Малку каснам завршен е попустотимаш две за сува и за многу сува кожа,мислам нема да згрешиш со било која.Јас користам втора туба од таа со Алое за сите видови кожа ама нема да биде доволно хидратантна за сува кожа
Добра ли е? Ја користев, но многу одамна, па не се сеќавам дали ми се допаѓаше. И ако знаете каде ја има во помало пакување.
Се самоцитирам бидејќи сакам да ја означам @Biodevojka која сигурно ќе ми даде корисна информација. Исто да прашам, прогуглав и најдов некои креми исто на Алверде со 30 фактор, па дали тие би можеле да се користат секојдневно, па и овој период кога сонцето не е сеуште јако?
За лице воопшто! Оваа е веќе универзална крема, како и Dove белата, би ја користела за делови од тело, раце - некои посуви делови, но не и за лице. Ја нема намената да хидрира, а и премногу е ,, тешка ‘‘. Помала количина има во поголеми маркети.
Да, бидејќи читав дека на многу им помогнала за флеки и сл. Но сега кога го прочитав коментарот тука се премислувам.
Ти одговориле веќе. Не знам каде си прочитала дека помага, но мислам дека воопшто не е добри да се користи за лице. Има многу лош состав, универзална крема е+ спакувана во лимена амбалажа.
Овој и не го менувам за ништо Господ здравје да и даде на Биодевојка што не просветли со брендов, ама козметиката им е чиста петка.
Здраво драга Алверде користи само физички филтри така што и да земеш е одлично. Мал недостаток е што кремите мора многу убаво да ги размачкаш за да нема бела трага. Инаку слободно користи ги кога има сонце. Поздрав.
@Luminary @Biodevojka Кремите на Алверде со заштитен фактор кои сум ги користела едноставно не можам да ја размачкам до крај. Значи колку и да тријам, оставаат бела трага, едноставно имаат дух - ефект. Ист ефект дава и спрејот на Лавера, органски со физички филтри. Значи небитно дали имаат фактор 20 или 30, небитно и која цена се, едноставно оставаат бела трага.