Точно оставаат бела трага, повеќето имаат таков проблем, меѓутоа јас доколу убаво ги размачкам не сум имала проблем. Потоа сум ставала пудра и ефектот бил убав. Инаку од аспект бело, Еко козметикс се најдобри. Не оставаат воопшто бела трага. Поздрав.
@Rebecca_R @Biodevojka А ги има ли сега во Дм кремите на Алверде со заштитен фактор? Или ги вадат кога ептен ќе затопли?
Штом не оставаат бела трага, ке им дадам шанса. Која цена се и каде може да ги најдам? Инаку проблем е кога одам на одмор, на плажа не ставам пудра и тогаш е проблем тој дух - ефект. Мислам дека сеуште ги нема. Пред недела-две една жена прашуваше за креми со заштитен фактор и и' кажаа дека кремите им се во магацин, рано е да ги пуштат во продажба.
Не знам драга моментално не сум во Ск.провери во ДМ. Здраво драга, Еко Козметикс ја има по аптеки а најголем избор имаш во Биоорганика во Сити Мол. Цената е од 600 па нагоре во зависност од факторот. Поздрав. Здраво драга до која цена и за колку годишна возраст?
@Biodevojka Здраво. Сакам нешто анти ејџ за 29-30г ( за мене ). Не битна цена само да е добро. Крема за сува / комбинирана кожа. Поздрав
Имам 24 години, а цена негде отприлика 500-600 ден. Инаку користам и серум со витамин ц, не знам колку тоа влијае на изборот на крема.
@Biodevojka и јас сум заинтресирана за крема. Ја користев од premium exclusive меѓутоа ми е премногу скапа, а само таа ми помагаше. Имам неверојатно осетлива кожа, со мрсна т-зона. Исклучиво природни состојки ми одговараат. Ако можеш контактирај ме. Поздрав!
Здраво драга, може да го пробаш некој од алверде. На пример оној од роза, или пак сега со оглед на тоа што доаѓа пролет може и аква 24 кој дава голема хидратација. До таа цена само на Алверде може да ти препорачам. Поздрав. Колку години имаш и до која цена може да ти препорачам? Поздрав.
Хелоу Ми се погоди новата крема, па да споделам Станува збор за релативно нова колекција на Алверде (naturschön)...барем јас ја приметив пред некој месец кај нас. Кремата е на база на маслиново масло и екстракт од маслинов лист. Она што мене лично најмногу ме привлече е едноставното убаво пакување, што оддава впечаток дека си купил нешто убаво и квалитетно. Едноставна хартиена кутија, темна стаклена амбалажа. Мирисот е релативно интензивен, но мене не ми пречи, напротив - го обожавам...сепак се губи многу набрзо по нанесувањето. Хидратацијата што ја дава кремата е одлична, брзо се впива и остава многу убаво чувство на потхранета кожа. Никаква тежина ниту лепливост. Ја користам и на чисто лице и со шминка. Цената беше околу 350 денари, што според мене е џабе за ваков одличен квалитет. Амбалажате е од 50 мл, а веќе за два и кусур месеци потрошив само половина пакување. Колку што видов од истата линија кај нас има и серум и масло, а на интернет колку што видов има и млеко за лице, крема за околу очи и пилинг. Многу се загреав за купување, ама мислев да не има прво да сподели некој коментар и искуство. @Biodevojka ме интересира и твое мислење. Во спојлер ќе оставам и декларација. Спојлер: Декларација Ingredients: Aqua, Olea Europaea Fruit Oil*, Glycine Soja Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Pentylene Glycol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Olea Europaea Fruit Extract*, Stearyl Alcohol, Maltodextrin, Olea Europaea Leaf Extract*, Glyceryl Olivat E Oleate Estolides, Glyceryl Undecylenate, Tetradecane***, Parfum**, Glycerin, Potassium Cetyl Phosphate, Xanthan Gum, Limonene**, Vitis Vinifera Leaf Extract, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Citric Acid * ingredients from certified organic farming** from natural essential oils *** 100% vegetable origin (Brassica campestris)
Одамна ја меркам линијава за рецензија и да ти кажам прва можност ќе ја земам. Убава е декларацијата, само е за нормална накај сува кожа. Не би ја препорачала за оние кои имаат комбинирана или масна кожа. Инаку маслиновото масло е едно од најдобрите за нормална накај сува кожа. п.с. навистина изгледа како козметика од 100 евра, многу елегантно и убаво спакувано. Браво!!!
Се согласувам дека е воглавно наменета за нормална и сува. Сепак мојата е комбинирана со преоди кон нормална во зимските месеци. Ќе ви дадам дополнување кога ќе почне малку да се качуваат температурите.
За до таа цена пробај ја Аква 24 на Алверде. Одлично хидрира и ја нормализира кожата. Исто така оже да пробаш и масло од ојоба кое е околу 315 мкд во биокосмос. Има одлично влујание врз кожата, ја омекнува, нормализира себум и ја храни. Поздрав.
Јас дојдов да ја пофалам кремава. За нормална до сува кожа е, но ми дава одлична хидратација, ми го прави лицето многу меко и е доста "полесна" од таа со роза. Плус е Алверде, природна козметика. Има малку специфичен цветен мирис, но по некое време од нанесувањето се намалува интензитетот и воопшто не ми пречи.
Мислам околу 180 денари беше. Си ставам секое утро на чисто лице, под пудра, или секогаш кога ќе осетам дека ми се суши лицето во текот на денот, после чистење итн.
Здраво Прашањето ми е дали оваа крема може да се користе за екстра суво лице. Пробав со повеке креми како нивеа дове бекутан нема ефект. дали може оваа да се нанеси на лице?