Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    Имам 22 години, почнаа да ми зборат како треба да почнам да користам некои Anti Aging креми дневна и ноќна, ме советуваа да бидат од брендот Зиаја во Дм налетав на овие. Дали некој ги има користено и да ми каже мислење?

Прикачени фајлови:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Рано ти е за антиејџинг креми и тоа ептен. Не си ја оптеретувај кожата толку млада. Јас имам скоро 25, па не користам никакви продукти против стареење, едноставно прерано е.

Дури и во случај кога кожата е премногу дехидрирана, навистина е прерано да почнеш со таква крема, особено затоа што има толку многу други продукти со кои можеш да ја потхрануваш, а да не биде тоа со лифтин или не знам каков ефект. Не знам само тој кој ти го дал советот со кој памет го кажал тоа.
    Можеш да користиш и серуми и ноќни креми, но гледај да не бидат со антиејџ ефект.
    Предлог од мене - маслото од дива роза на Алверде. Можеш да ја земеш и ноќната крема од истата линија. Јас ја користам целата колекција и без разлика што имам комбинирана кожа, прекрасно ми делува.

Ако сакаш крема од Зиаја, имаш соодветна за секој тип на кожа, без антиејџинг состојки. Оваа од сликите не би ја препорачала за некој во рани дваесетти.

На LollySky и maaraa96 им се допаѓа ова.
  3. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Баш за ова сум на темава? Искуства некој? Прееска ги гледав во дм, кремата и желето. Што е разликата? Што е подобро? И дали воопшто е добра колекцијата?

4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    Ја купив еднаш одамна кремава, без да размислам и да видам детали. Според мој вкус има многу лоша декларација и мислам дека воопшто не е соодветна формула за лице...а чак ни за петици. Многу е мрсна и лепи, а долгорочен потхранувачки ефект според мое мислење не би ни имало.
    Кремата и маслото од роза што ги спомна Мишела над мене се убав избор за сува кожа. Исто види некоја страна поназад, пофалив и една крема со екстракт од маслинки. Инаку сите овие производи можеш да ги најдеш во ДМ.

5. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    Фала ти на ПРЕУБАВИОТ одговор. <3 инаку не напоменав имам мрсна кожа на Т-зоната а останатиот дел од лицето сува. Е арно ама што да правам Со тоа што не можам да поднесам Мирис на роза? Ми имаат доста другарки кажано дека се многу задоволни од Козметиката на Алверде, па дали има некоја друга линија на креми или само овие со Роза :?:

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Значи имаме ист тип на кожа, па би можела да се ориентирам по себе.

Ако не сакаш мирис на роза, можеш да си купиш масло од јојоба и тоа да го користиш како серум во вечерната нега. Не ја масти Т-зоната, го регулира лачењето на маснотии. Цената беше нешто над 300 денари, можеш да го купиш од Биокулт.

Убава крема за тој тип на кожа е и гел-кремата на Балеа во тиркизна тубичка. Хидратантна е и убаво го контролира лачењето на себумот. Околу 200 денари е мислам, а исто така и составот е супер ако сакаш поприродна козметика.
    Има и серум од таа колекција (тој содржи мал процент на алкохол и го користам само во пролет-лето), мене тој повеќе ми се допаѓа како подлога за пудра, а гел-кремата ја користам при секојдневна нега. Серумот е 270-280 денари.

Друга крема која ми се допадна е кремата со алое од Fleurance. Ова е скроз природна козметика, во Зегин често е на акција целата линија, па би ја нашла кремата за околу 300 денари.

Има и други колекции од Алверде, ама јас немам користено ништо друго од нив, па затоа ти ја предложив таа со дива роза. Има решение, се наоѓа навистина убава козметика соодветна на твоите години. Засега добра дневна крема и нешто што ќе понуди побогата нега навечер за сувите делови ти е супер.

На DAngel, maaraa96 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    јас ја гледав кај две јутуберки и двете ја фалат. Ја ставам на список и јас да ја пробам.

8. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    Фала ти премногу за убавото објаснување, утре право во Дм&Зегин&Биокулт одам да купам се од ова што ми препорача ❤❤ ми текна едно прашање плус.. Што ти се допаѓа повеќе кремата од Fleurance или пак кремата од Балеа во комбинација со маслото од Јојоба?

Последна измена: 27 март 2018
    На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не мораш се, едно по едно пробај и ќе видиш кое најмногу ти одговара.
    Да је надоврзам на Мишела.
    Алверде, Балеа, Fleurance ти се сите многу подобар избор од Ziaja.
    Кремите на Ziaja се полни со силикони и парабени кои само ги кријат зад убаво напишани декларации.

На Antolinaa и maaraa96 им се допаѓа ова.
  10. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    Мајка на другар ми кажа дека кремите на Зиаја во споредба со Nivea и Garnier (кои што ги користела претходно) повеќе ефект имале и баш она ме стави во размислување Дека треба да почнам со користење тој вид на креми. 2-3 дена по ред се погаѓаше да влезам ви Дм и 15-20 минути да дремам кај рафтовите со креми и да читам декларации за да најдам нешто соодветно за мене. Среќа ми текна овде да пишам и баш сум радосна што добив Супер совети :P

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.519
    Јас да ти ги препорачам кремите на хемел, ги користам од мои 13 години,значи веке 14 години. Од радозналост имам пробано секакви креми но ниту едни не ми одговараат како овие. Имам чисто лице , бори и ситни линии скоро и да немам. Потполно се на природна база, делуваат баш како восок бидејки основата им е мед. Се нанесуваат на влажна кожа бидејки така се мрсни и не се размачкуваат. Има повеке видови од нив, јас ја користам онаа за чувствителна кожа обичната, има и мултивитаминска но е поскапа. Оваа е 450 денари 30 мл. но трае и трае со месеци бидејки многу мала количина се нанесува бидејки ко што кажав е мрсна доста.
    Штандови на хемел има во веро џамбо, сити мол и капитол мол. Еве можеш и тука да прочиташ за кремиве и за останатите производи.

http://www.hemelshop.com/mk/за-лице-c55

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    А каков тип на кожа имаш ти?

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Сега видов дека си го додала прашањето.
    Кремата од Флоренс (не знам како се чита овој бренд) ја користев лани овој период, заедно со масло од јојоба. Убави ми беа во комбинација заедно и кожата ми беше хидрирана.
    Кога ја потрошив кремата од Флоренс, преминав на гел-кремата од Балеа + маслото од јојоба. Супер беше и таа комбинација, искрено не видов разлика во хидратацијата, за моето лице беше сосема доволно.

Моментално за нега на лице ја користам целата колекција со дива роза од Алверде, вклучувајќи го и Алверде маслото. Кремата не ми одговара како подлога за пудра, па го користам серумот на Балеа од таа истата колекција која ја ти ја препорачав.
    Супер е и вака, само планирам кога ќе го потрошам маслото пак да се вратам на тоа од јојоба. Мислам дека повеќе ќе ми одговара во лето.

14. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    @Mishela Ќе те замолам да ми помогнеш дали оваа маска може да ја користам. Или било кој друг ако знае :) пишува за сите видови кожа, јас имам комбинирана веќе имав пишано на горните постови

Прикачени фајлови:

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Како маска да, можеш. Како крема за секој ден, не би била сигурна да ти кажам зашто оваа крема ја немам користено досега.

16. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    Ја земав тиркизната гел-крема на Балеа по твоја препорака :) Ова видов дека е на намалување па затоа решив да се консултирам најпрвин

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.497
    @Mishela ова масло од јојоба како го нанесуваш на лице? Јас ставам секое утро од маслото на Др.Хаушка (имам мало тестерче) ама приметувам дека брзо ми се масти кожата- поготово т-зоната. Лицето малку го навлажнувам и нанесувам од маслото , е сега можно е и да не ми одговара :?:

18. lovatolover

lovatolover Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    571
    Природна секојдневна крема за нормална кожа со мрсна т зона? Не поскапа од 300ден.

На maaraa96 и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.
  19. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    395
    @lovatolover прочитај го ова, се надевам ќе ти биде од корист :)

На lovatolover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Девојки препорачете ми добра крема..Во последно време имам многу суви делови ставам од маслото на алверде но пак ми е сува..Иначе имам 22год