Каква крема за лице користите?

Discussion in 'Лице' started by SpoiledBaby, Apr 22, 2010.

1. Luminary

Luminary Форумски идол

@LollySky и јас се мислев да ја земам таа со алое вера, само што не бев сигурна дали ќе ми одговара. Т зоната ми е мрсна, а образите суви. Твое мислење, ќе одговара? :wasntme:

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Не можам да најдам слика од сите, се работи за оваа колекција.
    Сите имаат ознака 96% нешто на кутијата.

3. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Јас
    Ја имам оваа Гарниер од Ботаникалс линијата. За каква кожа ти треба? Јас ја имам за мрсна со чајно дрво.

4. ванилала

ванилала Популарен член

vlazilna-krema-rgb390x730.jpg mat-krema-390x730.jpg
    Ги има овие две кај нас? Добри биле и како подлога за пудра :) Плус, не содржат силикони, парабени, парафини

CurlyBlossomGirl likes this.
  5. Mishela

Само ги разгледував. Најверојатно ќе ја земам таа со алое вера, мислам дека најмногу ќе ми одговара.

CurlyBlossomGirl likes this.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

И мене ми е таква кожата. Ќе ти одговара, но можно е на челото да ти е понекогаш прејака. Ако забележиш по половина час дека ти свети челото, само натапкај го со тоалетна хартија, ќе се отстрани вишокот.

Luminary likes this.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Имам мрсна, но дехидрирана кожа. Ја користев зелената гел крема на Балеа, розевиот серум на Балеа, Алверде аква 24ч, матирачката на Нивеа и никоја не ми одговараше. Сакам да биде баш како навлажнувачка, а не леплива.

8. Mishela

Еленче, види ги оние кремите на Гарние (ботаникалс мислам дека се вика линијата, на кутијата пишува нешто 96% ). Таа за комбинирана кожа со алое вера мислам дека мене би ми одговарала, а исто така мислам и дека имаме многу сличен тип на кожа.
    Околу 240 денари беа во Веро, подоцна ако одам до ДМ ќе проверам кои ги има и таму.

@IronLady ја има користено истата крема со алое вера, а @CurlyBlossomGirl ја користела другата со зелен чај (за масна кожа), па можеби би можеле да ги споредиме вака низ нивни коментари.

Јас уште разгледувам и размислувам, имам уште малку од тиркизниот серум Балеа, па ќе го дотрошам и ќе сменам. Многу ми ја суши кожата кај челото, а лицето ми го држи мат цел ден. Немам потреба од никакви корекции, ама ми се лупи носот и челото ме затега, па го комбинирам со Алверде од роза.
    Оваа од Алверде ми е малку тешка веќе за под пудра, ми треба нешто полесно, а хидратантно.

Дефинитивно ќе земам Гарние, само уште размислувам која да ја одберам. Мали големи, што да ви кажувам...:)

CurlyBlossomGirl and Elence93 like this.
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Ќе купам некоја од тие креми сигурно, бидејќи до сега сум била задоволна од се што сум користела на Гарние. Сите креми кои ги спомнав ме држат мат, али баш како што кажа и ти, ме затегаат на челото и се лупи носот. Но, доволно експериментирав и залудно трошев пари, па ќе ги почекам коментарите пред да се одлучам за која. :)

Mishela likes this.
  10. oblace1

oblace1 Популарен член

Го има ли некој користено спрејот за лице на Алверде од роза? Ептен ми фаќа око, само да не е излезе обична вода во розово шишенце :).
    alverde-rose-water-spray-wildrose-for-dry-skins-100ml.jpg

shining_star likes this.
  11. sorbet

sorbet Популарен член

Убав е, го користам како хидролат навечер. Се прскам со спрејот на лице и се мачкам со маслото од дива роза.

Со оглед на тоа што содржи алкохол не знам дали би ти одговарал на кожата, но мене не ми предизвикува иритации и сушење. Водата од роза е на втора позиција а алкохолот е на трета. Содржи и глицерин и останати потхранувачки состојки бидејќи е наменета за сува кожа. Доколку сакаш чиста вода од роза, @Biodevojka нека не’ просветли каде да најдеме во Скопјево. :D

Last edited by a moderator: Apr 25, 2018
    shining_star, oblace1 and Avery like this.
  12. azelea

azelea Популарен член

Жени дај кажете ми добра крема против брчки за над 30-35 години за сува кожа ?

13. Хана-банана

Хана-банана Истакнат член

Да ми препорачате хидратантен крем со заштитен фактор и да не е комедоген. Моментално користам интезивен хидратантен крем на Eucerin од зелената линија, но многу ми се поти лицето од неа посебно сега во топлите денови и многу ми свети лицето. И дали некоја го има користено кремот Effaclar Mat да сподели искуство дали е добар :)

14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Јас планирам овој крем да го купам, има 30 и 50ка фактор. Инаку и мене ми треба таков крем - да има заштитен фактор и да не е комедоген.

15. Хана-банана

Хана-банана Истакнат член

@Biodevojka дали имаш некој предлог :)

16. LollySky

LollySky Популарен член

Јас го имам тој со 50 фактор, благо тонираната ЦЦ крема. Одлична е, лани цело лето ја поминав со неа, и за дење натаму-наваму а и на плажа. Малку е матирачка и ми одговараше ептен на мојава комбинирана масна осетлива кожа.
    @Хана-банана , и јас ја препорачувам, имаш и безбојна а и ЦЦ крема варијанта.
    До 30ти април е на попуст во Зегин и е околу 600 денари.

Ја пробав и таа органската со спф 50 на Еко Козметикс ама не ми одговараше, таа е за сува до многу сува кожа.

17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Леле многу ти фала на одговорот, уште утре ке одам да ја земам, и мене ми треба матирачка крема.

Инаку ЦЦ кремата покривна е или не многу? Ако не е многу, би ја зела обичната варијанта, јас барам покривна пудра. :)

18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга јас од креми за заштита од сонцето моќе да ти ги предложам на Алверде, Гамард и Еко Козметикс. Само овие три имаат физички филтри. Ах и на лавера има со физички филтри. Е сега како ќе делуваат кај тебе и дали ќе бидат комедогени не би знаела да ти кажам. Најдобро е да пробаш тестерчиња па да видиш кое најмногу ти одговара. Алверде да те предупредам дека остава бела трага, малку бела ќе бидеш, ама ако убаво го размачкаш не се познава. Пробај некој од другите три. Поздрав.

Хана-банана likes this.
  19. LollySky

LollySky Популарен член

Би комбинирала крема, па пудра врз неа?
    Не е покривна како пудра, повеќе го изедначува тенот отколку што покрива. Но многу е лесна на кожата, а во лето тенот и без тоа ми е чист така да мене ми е сосема доволна за преку ден, во лето не би ни ставала пудра.
    Безбојната крема ја немам пробано и не знам дали е ист составот, густината и ефектот.

Во ДМ видов и еден многу интересен производ на Балеа. 29087519_200799980511041_8718063727116550144_n.jpg
    Жолтиов серум е заштитен, со спф 30 и UV филтри, и се додава 1-2 капки во кремата или пудрата што ќе ја користиш, и со тоа ти добива кремата или пудрата заштитен фактор. Претпоставувам дека тоа 1-2 капки е за една употреба, па би требало на дланка да ја измешаш кремата/пудрата со серумот. Не ми е пробано ама звучи интересно па може ќе ги пробам.
    Инаку од Балеа има неколку креми за лице со спф 30, не од тие за сончање туку обичните, така да можеш и нив да ги разгледаш.

sorbet, shining_star and Rebecca_R like this.
  20. душленце

душленце Популарен член