Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    1.137
    Јас ја користам гарниер од дива роза бидејќи имам суво лице и многу ми помага ми ја хидрира кожата

2. Ivana 95

Ivana 95 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    AAAAAsTpEAIAAAAAAMIcDw.jpg
    Здраво, дали некој ја користел оваа крема, да сподели искуство.
    Имам мрсна кожа склона кон акни.

3. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Кај ја купуваш Гамарде и која и е цената? И дали дава добра хидратација? :)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Да, кремата дава хидратација и покрај тоа што матира. Наменета е баш за масна кожа, па ги опфаќа сте проблематики со кои би се соочувал некој кој има масна кожа - хидратација, матирање, акни, комедони...

Јас ја купувам од Зегин, мислам дека веќе Гамарде кремите ги има во сите подобро снабдени аптеки.

П.С. Цената беше некаде околу 1000 денари, туба од 40мл.

На Minci13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Не сум задоволна искрено од оваа гел крема на Балеа лицето исто како да сум ставила некоја маска која светнува на некои делови и кога ќе се исуши кремата ми се лупи на некои делови и изгледа прљаво.Има некоја мат структура ама не е тоа тоа :D

6. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Само да го пофалам и јас гелот, одличен е. Имам комбинирана кожа, користев Гарние лаванда кремче ама приметив дека ми светнува Т зоната откако ќе се нашминкам.
    Гелов како да се слепува со пудрата(користам Буржоа хелти микс), убава свежина на лицето и минимален мат финиш. Се нашминкав утрово во 7 часот, лицето уште ми изгледа свежо.
    :clap:

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.167
    И јас го користам во комбинација со истата пудра :lol:
    Не сум пробала на толку долго, но вчера бев надвор околу 4 часа и ми издржа.
    Само за навечер ми доаѓа премногу некако. Пробав само еднаш, ставив пред спиење, и сабајлето ми беше малку масно челото. Но истото и од маслото од јојоба ми се случува, па веројатно и е доволно на кожава хидратација само преку ден, па нема потреба навечер да ставам било што. :)

8. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас навечер го ставам серумот од Ц витамин на др.Витон ама не забележувам некој ефект.. Да не беше глупавата наградна игра со која освоив 40% попуст немаше ни да помислам да го купам, ама ете сега го ставам колку да се потроши...

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Некој да ја има веќе пробано да сподели искуство? IMG_0954.PNG

10. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.251
    @Luminary @ванилала ако сакате да споделите дали гел кремот на балеа остава лепливо чувство на кожата? Јас сум во потрага по крема, оваа ми изгледа соодветно по описот и би ја земала. Во моментов ја користам алверде 24 аква, ама приметувам дека веќе не ми одговара за периодов.
    Ако имате некој друг предлог за комбинирана кожа, слободно дајте. Ми треба и како подлога за под цц крема.

11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.167
    Минимално, и веднаш по нанесувањето има малку лепливо чувство, но многу брзо "се суши" и го снемува, така да воопшто не пречи тоа. :)

На ванилала и pravnicka_2604 им се допаѓа ова.
  12. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Балеа измислија триста вида крем гел да не знаеш кој за што е и за кој збориме на темава |(:lol:
    Инаку го немам користено овој, и јас би сакала да прочитам некое искуство со него.

На sofija014 и Babyby им се допаѓа ова.
  13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Многу е добра за хидрирање, како и за под пудра, а е само 170/180 денари.

5943048003228-1050x1404.jpg

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Џасмин

Џасмин Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Здраво. Сакам да си земам хидратантна крема, но не знам која е убава. Предлог?
    Не знам дали и кај вас е така, но мене од некои кремови ми се појавуваат акни и затоа многу се плашам да не погрешам во изборот па само за џабе да ја купам. Фала однапред :)

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676

За каква кожа? Штом имаш акни претпоставувам за мрсна кожа..
    За мрсна кожа и акни е топ на Гамарде , себо контрол , ако ти требаат тестери има во Био хабит аптеката во Д.маало :)

На Џасмин му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Џасмин

Џасмин Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Да, комбинирана до мрсна.
    Не сум од Ск :|

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676
    Штета :( тие испорачуваат и до др градови низ Мк ама најубаво е да ја испробаш прво ако те носи патот до Ск. Друга крема што би ти ја предложила е на Др.Хаушка Мелиса , исто така прекрасна крема за масно лице , ја има во Зегин и Еурофарм сигурно некоја од аптекиве ги има во твојот град , но ипак прашај за тестери да си пробаш. За овие две креми со сигурност тврдам дека се супер за нашиот тип кожа.
    Исто така читам низ темава и Гарниер имаат некои нови креми на природна база , таа за масна кожа мислам ја имаше пробано Мишела а и некои др членки овде беа задоволни , разлистај поназад на темава баш :)

На carangigia и Џасмин им се допаѓа ова.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.878
    Допаѓања:
    5.214
    Дали ја има кај нас и која цена е?
    s-l400.jpg

19. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Јас веќе месец дена ја користам кремата Fleurance за комбинирана кожа, па можам да ти ја препорачам. Исто како тебе бев многу скептична бидејќи лесно ми се појавуваат акни, ама еве за среќа немам проблем. На природна база е, лесно се нанесува, не е воопшто тешка, а добро стои и под пудра.
    Маснотијата на кожата ми ја регулира до некој степен би рекла, не премногу, што значи не ја пресушува кожата. Мене ми е супер.
    Можеш да ја најдеш во аптеките на Зегин, а цената е 900 ден.

На Џасмин му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    http://www.e-ziaja.mk/lice/kremi-za-lice/nokna-krema-kozjo-mleko Како сум се зезнала баш од оваа крема,значи страшно! Ја купив пред 4 месеци и демек ќе ставам пред спиење дека оваа ноќна крема е,се намачкав и сабајлето кога станав цело лице со флеки ми беше како лишаи...умрев од плачење..1 недела едвај го оправив и тоа само со Кокосово масло..и никад више не купувам било каква крема.Ваљда не ми одговара на лицето бидејќи имам нормална кожа малку масна..Само кокосово масло и понекогаш невен