Баш сега скоро ја користев кремата. И јас долго време барав добра крема за комбинирана кожа склона кон акни, и решив да ја пробам оваа, меѓутоа не сум задоволна. Кремата е органска да, и ми ја регулираше маснотијата до некој степен. Проблемот беше баш тоа што има алкохол и се чувствува уште кога се нанесува, многу брзо се суши. По неколку недели користење, кожата ми стана многу сува и ми излегоа многу акни. Баш од тоа и се плашев. Сега околу 3 недели ја користам кремата на Геровитал акне стоп, и сум многу задоволна. Гел крема е, ги третира акните, а не ја суши кожата. И на мое изненадување многу ми ја регулира маснотијата. Кожата не ми се масти и по цели 10 саати, па и повеќе. Ја препорачувам. Ако ја пробаш кажи ми дали ќе си задоволна
Драга во кремов точно има алкохол, ама има и масла така да според мене е избалансирано. Меѓутоа не знам како твојата кожа ќе реагира на ова, така да ти советувам да си пробаш тестерче. Инаку како производ е многу убав нема што. Поздрав.
Кожата ми е масна само на т зоната. Дали го пресушува цело лице, може ли да се користи под пудра и која е цената?
Кремата сега изгледа вака, има сменета амбалажа и подобрен состав. Не го суши лицето како повеќето креми за комбинирана кожа, и тоа најмногу ми се допаѓа. Ја регулира маснотијата на т-зоната и може да се користи под пудра. Јас ја користам веќе месец и пол и сум многу задоволна. Цената е 295 денари во Зегин.
Здраво девојки! Би сакала да слушнам ваши препораки, се мислам помеѓу dr hauschka melissa кремата и dr hauschka clarifying day oil прочистувачкото масло. Имам мрсна кожа со акни, проширени пори, комедони и др проблеми кои произлегуваат од мрсната кожа. Јас сум повеќе за маслото ама се плашам како ке влијае на мојата мрсна кожа.
@pipi24 јас од маслово имав тестер (ми се падна во сетот за мрсна кожа) ама искрено не знам како да го користам и така ми седи , а го пробав неколку пати на благо мокра кожа ама некако ми ја мастеше кожата. А Мелиса кремата е топ , двапати ја купувам по ред , јас би ти рекла кремата за лице да си ја земеш.
За моја возраст,значи 40+,ја купив на Биотен колаген кремата,ноќна,дневна и тоа со пумпица што е течниот колаген.Месец дена ѓи користам,задоволна сум,кратко време е но кожата ми е помека,почиста,подосвежена.
Препорака за крема комбинирана со пудра за мрсна кожа. Понекогаш имам проблем ми се црвени лицево и бобулички по две три месечно. Имам 34 год.
@koritsaki дали мислиш дека Мелиса кремот би одговарал на нормална кожа со благо масна т-зона? Навечер ја користам кремата од роза на Хаушка затоа што сакам добра хидратација, па мислев Мелиса да ја земам како дневна варијанта. Само ме плаши да не е за изразито масна кожа и да не ми го исуши лицето. Фала
Да , Мелиса можат да ја користат сите со комбинирана до мрсна кожа кремата е густичка , баш истовремено не го масти лицето ама на сувите делови им дава хидратација. Јас да ти кажам кремава Мелиса ја користам и навечер и ок ми е, а баш од наредната недела ќе го земам ноќниот серум да го пробам и плус ќе го земам и лосионот. Ти лајт верзијата од рози ја користиш? Ако ти е страв,и мислиш ќе ти ја суши мелиса кожата можеш евентуално таа со дуњи да ја пробаш , јас ја имав во тестерче од 5мл ама некако ми беше тешка
Не, регуларната верзија. Малку ми е повеќе масна од што би сакала, па планирам да ја паузирам додека не залади. Во прво време, лицето ми беше доста дехидрирано, па супер ми делуваше, ама веќе ми е тешка. А искрено, не ни знаев дека има лајт верзија. Штом Мелиса добро се однесува и на сувите делови од лицето, ќе ја земам да ја пробам
Здрaвo феминки Некoј дa ми препoрaчa хидрaтaнтен крем. Имaм мaснa и aкнеичнa кoжa. Гo кoристев интензивниoт хидрaтaнтен крем oд Еуцерин, нo мнoгу ми гo мaсти лицетo, буквaлнo светaм. Сaкaм хидрaтaнтен крем сo зaштитен фaктoр, дa не е кoмедoген и дa јa мaтирa кoжaтa