Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. Ladu in pink

Ladu in pink Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2018
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    1.451
    Јас ги користам кремите на DOVE и задоволна сум,ја хидрираат кожата и не создаваат црвенило и акни.

2. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Па нема ограничувања за која возраст може да се користи. Инаку штом ќе ја пробаш, пиши ми дали ти се допадна. :)

На Hannah. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Периодов: овие 2 преку ден.

1.jpeg 2.jpg

Ако знам дека ќе бидам подолго време надвор, ќе шетам низ град или парк, тогаш мачкам со фактор. И двете се супер, првата демек матира, она што го имам забележано е дека не мрси. А добро хидрира и преубаво мириса. Втората ја користам најмалку 2 години, во текот на цела година, поради факторот.

3.jpg
    Навечер ја користам оваа и ми е супер. Убаво хидрира, а не мрси. Не се осеќа на кожа откако ќе се нанесе, што ми е најважно за крема. Убаво мириса.

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Кремата на Selfie project ја купуваш од ДМ? Видов дека има маски за лице од овој бренд, но не сум забележала други производи.

5. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    2.351
    Луѓе, дај препорачајте некоја крема за мрсно лице. Колку имам испробано, ниту една не ми е погодена.

6. MonikaM113

MonikaM113 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2018
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    76
    И јас имам исто искуство многу е лоша кремата

7. sexymama

sexymama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    84
    Јас да ја пофалам кремата на Афродита од невен , дневната
    Имам комбинирана кожа на лицето и таман ми е оваа
    Зимно време од Сатва таа со витамин Ц , за 30+ е
    Двете ги препорачувам

8. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.835
    Допаѓања:
    5.572
    До сега не сум користела ноќна крема за лице од причина што имав многу мрсна кожа и акни така да обично навечер ставав од кремите против акни. Сега ми се прилично исчисти лицето па сакам да пробам да ставам и ноќна крема дека веќе jа сум 30+год. Сега имам мрсна т зона со суви образи па да ми препорачате некоjа ноќна крема. Благодарам :)

9. Panthera

Panthera Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    711
    Девојки предлог крема за комбинирана кожа?
    Ми треба да ми го хидрира лицето и да ми даде свежина, многу безживотно ми делува кожата на лицето. Ми се масти во Т зоната, и склоно ми е кон акни, не користам веќе ништо од козметика бидејќи од сè ми се појавуваат.
    Ги пробав на Avene, Gamarde, од поефтините Alverde, Balea за мојот тип на кожа, но некако не е тоа тоа.
    Предлог за некоја друга?
    Имам 22 години, цената нека е околу 1000 денари.

10. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Да ја пробаш на Хаушка, Мелиса кремата. Природна козметика, убава лесна крема е, за комбинирана кожа. Цената е околу 1000ден. и јас ја купувам од Еурофарм аптеките :)

На Panthera му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Здраво, барам крема за нормална кожа со понекогаш масна т-зона. Но сега во овие ладни денови кожава ми е нормална и малце сува. Лицево ми е прилично чисто, но никогаш неможам да си најдам соодветна крема, само ццкремава на биотен ми е најпогодена. Читав по форумот за кремата од јаболко на Алверде, но не ми погоди. Сега се мислам на Fleurance кремата од алое, но не знам.
    Би сакала некои предлози, цената нека е околу 500ден.

12. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    [​IMG] Користам Бочко бебешка крема со екстракт од смрадлика. Од сите креми што сум ги користела до сега, ма не медицински, ма не поскапи, единствено оваа ми го смирува лицето и така некако балансирам. Ја ставам само навечер на чисто лице и околу очи, и наутро кожата изгледа смирено и одморено. Инаку кремата е бугарска и чини 2-3 лева, мислам дека може и овде да се најде

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Користам нивеа или бекутан, само за да спречам можност од појава на дополнителни, непотребни акни. Пред 3 години скоро и да го немав проблемов, но повторно почна да ми се појавуваат на кожата, на некои подзатскриени места. Работата е што сакам да сменам крема, но ми треба добар состав, кожата ми е комбинирана, а некогаш до сува. Ограничување на цената е 1000. Проблем е што не сум навикната сѐ да ставам на лице, пожелно е да е погодна за лице што штотуку излегло од пубертет :D

14. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    308
    photo_1651_640_t.jpg
    Ја има ли оваа кај нас и каде можам да ја најдам. Сигурно лесно се впива во кожата штом пишува со лесна формула, не е како онаа да остава бели траги.

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    ја има но кремата Здравје е за кожни работи,рани такви работи а не за типична крема за лице

На koritsaki, Mishela и Adriana.O им се допаѓа ова.
  16. Adriana.O

Adriana.O Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    308
    Да да знам за тоа и ми треба, каде ја има?

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Во Тинекс ја имаше порано. Би требало да ја има во сите маркети. Иако одамна ја немам приметено кремава.

На Adriana.O му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Кремата здраве ја има во зегин 53 ден.Во оваа лесна формула мислам дека сеуште ја нема.
    Мене ми е веќе 4 години во несесер кремата здраве што остава бели траги.. Рани од акнички ми суши експресно брзо.
    Здраве кремот не е за цело лице туку на места каде има потреба и не треба целосно да се трие во кожа.

Последна измена: 1 октомври 2018
    На LollySky, hermosa и Adriana.O им се допаѓа ова.
  19. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    5.751
    Може ли некој да ми препорача Крема за лице за осетлива и комбинирана кожа на природна база со природни состојки без силикони и други штетни хемикали

20. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    45.166
    Кремата Melissa на Др. Хаушка. Ја има во Еурофарм. Ја користев цело лето и одлична е, најдобра за комбинирана кожа :)

На Pocahontas9, H.VAGA, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.