Imam kombinirana koza, nakaj masna .... Letno vreme mi e mrsna, zimno vreme mi se susi posebno okolu ustata, kako na devojkata sto imase pisano pogore, a kozata mi e sklona i na crnki.... Kakov krem da zemam? Gledam gi falite na Gamarde i dr. Haushka. (melisa ili od dunja).. . Ne e bitna cenata Inaku sega brzo go zedov Fryzoderm za mrsno lice ama mnogu mi go susi, nekako ne ja hidratira kozata, duri i koga ke namackam na racete imam belo od kremot. Davajte predlog
Vanishing Cream од Lush. Преубав хидратантен крем. Ако сакаш да го пробаш побарај тестер од продавачките. Сега го купив тој од дуња на Haushka, исто многу убав е но потежок во однос на тој од Lush.
@NESKAFE25 ако кожата ти се суши околу устата , не ти ја препорачувам на Гамарде. Уште толку ќе ти ја исуши кожата. Мој предлог или Мелиса на Дт.Хаушка или на Lush Vanishing cream
Јас долго користев од Авон на колекцијата натуре и ми беше ок, ама дали ми се засити кожата од неа во последно време приметувам дека не ми е добра, сува ми е, имам некои брунчиња. Сакам да земам некоја ама да не е многу скапа, сега моментално не сум баш финансиски спремна да лупам пари на козметика, секако здравје планирам од Лондон да се подновувам со поквалитетни. Препорачајте ми некоја со пристапна цена(околу 500ден) за нормална кожа, склона кон сушење сега зимово, стварно ич не сум запознаета со вакви производи оти скоро цел живот некои исти одредени работи си користам.
Купив од ДМ крема од дива роза за сува кожа ставив сега лицето многу почна да ме чеша не знам зошто, можеби оти лицето ми е исфрланo лицето
Јас ја користам биотен од памук розовата и ми е супер , имам комбинирано и проблематично лице на некој делови суво, на прериоди мрсно , убаво ја хидратизира кожата. а каква крема секојдневна користиш?
@1209 до 500 денари види на Алверде со дива роза , многу ја фалат кремата и доста ја користам девојки од форумов за сува кожа е супер. Инаку кремата е околу 150 денари плус има и ноќна од истата линија
@1209 и јас имам премногу сува кожа дури не можам да си го поднесам лицето кога ќе се измијам се додека не ставам крема. Мене најмногу за во зима ми помага на Fleurance Nature Revitalising day Cream with royal jelly. Средна цена е околу 500 денари а често е на попуст во зегин, инаку органска козметика е и има одличен состав.
Баталете Нивеа од Мкд, ги прелепуваат роковите. Купувајте си производи на кои рокот е втиснат на амбалажата, а не со лепенки. Туку, ја има користено некој: Маст е, можда не е за во темава, ама верувам океј е тука ако прашам (не најдов посоодветна тема). Ми делува како нешто добро за зимскиве студенила.
Ја имам и многу сум задоволна најпогодена е за сува кожа јас ја купив од Тинекс заедно со CC кремата одеа околу 400ден.И од двете креми сум задоволна
Јас ја користам оваа на Vichy и задоволна сум. Претходно користев Nivea и ми се правеа поткожни акни веќе немам таков проблем. ☺️
Здраво дали знае некој да ли се продава лосионот p50 од компанија biologique recherches во Македонија и каде ?