Б Е К У Т А Н ! сум пробала неколку ама од сите ми се појавува некаква алергија, ама затоа бекутан ми го прави лицето нежно како на бебе и супер ми е!
Моментално оваа од Авон (стр.80). Всушност не е баш крем,туку гелче. http://www.avon.com.mk/brosura.htm За мрсна или комбинирана кожа :up:
Девојки да ве прашам имам мрсна до комбинирана кожа, дали би ми одговарала NIEA SOFT? Читам многу ја фалите ама ме збунивте некои ја користите што имате сува кожа и некои што имате мрсна. Сеа за каква кожа е? Да не ми свети лицето ко на сијалица и дали би ми штетело на бубилици? А оваа НИвеа каква е?
Од ова таков проблем ми се направи на кожата, не можам да ти опишам. Одамна беше, ама уште добивам срцебиење кога ќе ја видам на слика. Потеков, поцрвенев, се чешав, ме болеше и се исплашив. Не реагира така на секого, далеку од тоа, ти пробај ја ако сакаш. Само да знаеш дека кремов е со светки (мали ситни, многу светки), пресув е за сува и нормална кожа, а мрсната ќе свети ко лампион од светките. На кратко - не го бива за ништо.
Dove,ја користам навечер откако ќе го измиам лицето со бебешки сапун и млака вода но не ставам многу бидејќи кремава е по мрсна и се задржува на кожата подолго време
Користев Нивеа Софт ама пак некако не ми беше лицето какво што сакам, од бекутан викаат дека многу влакна дополнителни се стварале(иако не верувам мн мн од рекла казала, ама не ми се ризикуваше), и пробав со павловичева ама не онаа оригинална туку со екстракти од камилица и невен и сум презадоволна, супер е, најважно од се не смрди како обичната павловичева
Ја користам во последно време Dove и задоволна сум веднаш се впива не е многу мрсен и ми ја прави кожата од лицето мека и нежна
Велат дека и од секој вид на павловичева растеле повеќе влакненца.........посебно ако се става на лице
Гарниер,презадоволна сум му препорачувам на сите девојки да го пробаат нема да зажалат.Веднаш се впива ја заштитува кожата,служи како подлога ako користите пудра,и многу помага доколку имате нечисто и осетливо лице
Абе какви влакна од Бекутан, што ви е? На бебињата од Бекутан им растат ли влакна? Јас го користам Бекутанот и тоа на лице (некогаш и на задникот си ставам ) повеќе од 6 месеци и едно влакно немам. Не слушајте девојки рекла-казала муабети. Ајде на некоја влакнатоста и‘ била зголемена можда од пореметување на хормони или од што знам јас, па blame it on the Бекутан. Боже сачувај
Ja користам обичната Нивеа и мислам дека оваа крема нема замена Се шлакам од неа во сите годишни времиња и засега на ливце немам ниту едно мозолче . Не е секогаш до кремот тоа што немаш мозолче ама доста придонесува , посебно ако имате чувствителна кожа . Колку помалку го малтретирате лицето со најразлични креми толку повеќе ќе ви биде благодарно .
Nivea Soft. Имам мрсно лице, и кремава ми е најлесна, не светам како лампион по нанесување. Ставам многу малку, така да едно мало кутивче ми трае доста долго.