Здраво Сакам да прашам за искуство со Sattwa кремите на Алкалоид. Јас имам сува кожа склона на акни, па ме интересира ваше искуство дали некој има користено и резултати дали има?
jas imam kako fleki od akni na obrazite , pravev klasiceb tretman na lice i veke ne odam po tretmanu def . Ja koristev Dalton dermanorm ama ne mu odgovara mi ja susi kozata. Na celoto mi e suva i mi se lupi. Sega mi ja preporacaa na La roche posay efeklar H dali nekoja ja koristel malce e skapicka okolu 1000 so popust
Дали кремите на арома се за повозрасна кожа или за секоја возраст? Бидејќи на некои од кремите а конкретно и на оваа (бидејќи моментално ја користам) пишува 'Штити од предвремено стареење'.
Крема за комбинирана кожа со акни само сувите делови (образите). Ми треба запод шминка. Нешто од ла роше, биодерма, виши, др.хаушка. Не мора да биде органска кремата, само да биде квалитетна и медицинска, не комерцијална козметика.
Предлог крема за мноогу мрсна кожа со флеки..Што и да ставам одма ми се мрси лицето и ми се прават акни како во пубертет да сум И на исхрана внимавам и пак исто, лицето моментално ми е катастрофа
Мене за лице ко твое многу масна кожа ми одговара најмногу Ефаклар дуо + а исто и Гамарде е супер ама незнам дали почнаа да ја носат пак во мк. За флеки многу ми помогна оваа од неострата иако реално они избледуваат но со прво мартовско сонце се прават повторно ако не се од бубуљици, набави си од Ла рош крема со спф 50 .
Од еурофарм ја земав околу 1000 денари беше.Ако не ти се брза и си од скопје можам да ти ја оставам некаде па да ја земеш бидејќи јас сега несмеам да ја користам ке и помине рокот само.Да не фрлаш џабе пари мене и така не ми треба.
Каква крема за сува кожа користите? Во последно време кожата на лицето ми стана многу сува,а на челото и околу веѓите дури и како да се перути.Што ми препорачувате?