Девојки мислење за оваа крема? Или предлог крема со заштитен фактор но да не е масна и да не остава бели траги. Онаа на Биодерма наменета за хиперпигментација ми беше премногу мрсна и ми оставаше бел слој што многу тешко се размачкуваше.
Летово ми дадоа во еурофарм тестери од LaRoche-Posoy една со спф 50 за лице,плус и против флеки беше,знам немасна текстура ,бледо жолта беше бојата на кремата внатре.Мене ми е кожата многу масна а ова ми одговараше совршено.Побарај во еурофар сигурно знаат а и може ке ти дадат тестер.
Имам нормална до сува кожа со неколку црвенила остaнати од брунчиња..сега си барам некоја дневна крема но не знам која би ми била најсоодветна.. Која крема би ми ја предложиле или сте имале позитивно искуство?
Ја нарачав оваа ноќна крема од мед и млеко од Орифлејм.. Дали ја има некој користено и како сте задоволни? Еве го составот на истата.
Во моментов не го користам затоа што сакав да пробам друга крема ама да ја завршам и ќе се вратам на него. Многу убава ми ја правеше кожата, не ми ја сушеше, порите ми беа помали, а и кожата многу почиста. Не знам баш колку ме држеше мат ама и не барам од кремите да ми ја држат кожата мат.
Фала ви девојки за одговорите. Не барам и јас нешто потполно да е мат, не сакам толку "зациментиран" изглед на лицето, ама барем да ми ја регулира маснотијата да не светнувам за 2-3 саати.
Дермо пурифаер е 800 и нешто, на попуст ја ставаат многу често и паѓа до кај 600 денари. Одлична е, ја имам користено и многу ми одговара.
koristam dove krema, prezadovolna sum od proizvodite na dove, od antiprespirati, gelovi za tusiranje, kremi svasta
Ја има во Жито, ДМ, веројатно и во другите поголеми маркети. Во Жито мислам ги гледав и двете заедно по акциска цена. Јас ја имам првата и убава е, но за раце и за суви делови, не знам како би се покажала за лице.
@Oxymoron Оф ја згрешив комплетно темата, ја видов од страна како активна, ама место лице, сум прочитала раце, а секако сакав да пишам, да прашам За раце ја користиме и ние дома и ни е супер, само што во аптеката од каде ја земавме, немало веќе да ја порачуваат, па затоа прашував Ти благодарам многу на брзиот одговор
Дали ја има оваа крема кај нас и која цена е отприлика? Ја видов кај српска јутуберка која е многу задоволна од неа.
Dali nekoj znae Koja e razlikata pomegu ovie dvete, imam suva koza, dali nekoja od niv bi mi odgovarala..gledam super ceni se pa se zaintreairav
Првата е нешто како павловичева, значи погуста и мрсна за многу сува кожа. Втората е soft за хидратација на кожата и израмнување на порите. Јас ја користам втората и сум задоволна. За дневна крема е супер. Ја користам и како подлога за шминка. Ја навлажнува кожата и не ја прави мрсна. Добива свеж изглед. И двете се за сува кожа.
Ги има во поголемите маркети, Тинекс, Веро, а исто така и во ДМ Цц кремата мислам дека беше околу 200ден. За другата не знам.
CC кремата е најголем ужас што постои. Се топи на лице, ако дојде до капкичка влажност веднаш побелува местото. Има хемиски заштитен фактор и пишува да не се става околу очи. Сеедно, и на брада да ја ставиш лути на очите и реагира. Многу грд производ
@Luminary @DAngel @Kitten Ви благодарам на одговорот и советот. Ги немам користено производите и сакав да ги пробам, но ќе размислам за ЦЦ кремата штом така. Секоја препорака за крема што би можела да ја користам како подлога под шминка е добредојдена. Немам проблематично лице, само сувост во пределот на образите па ми треба лесна и хидратантна подлога што убаво се впива.