Ti blagodaram mnogu.. odamna pred 2 3 godini nekaden ja koristev edna i toa slucajno ja kupiv od market i znam ubava bese.. ama sega vidov dve edna so belo dr zeleno kapace i me zbuni ne znaev koja bese... a solidni ceni se.. ko za kremovi pari so imam davano za nisto ne sum davala tolku.
@Biodevojka Дерматолог ми ја препорача колекцијата Bioderma Sensibio DS+ (крема, мицеларна вода и гел). Какво е твоето мислење за Биодерма?
Каде ли може да се најдат Гамарде производите за масна кожа? Ве молам за ифно, скоро сите Еурофарм ги пројдов.... @Biodevojka можеби знаеш?
Од таму ги барав и јас но не најдов на ниту едно од тие приложени продажни места, а странава не е ажурирана, со оглед на тоа дека не пишува дека ги нема на овие места.
Во Биохабит продавницата, Зегин и Еурофарм. Производите себо контрол јас ги користев за жал не знам дали уште ги носат во Мк , кремата долго време не можев да ја најдам..
Ги нема ни на БиоХабитат, (Зегин веќе не ги носат, а очигледно ни Еурофарм, ни АниФарм) а ги барам баш производите за масна кожа а што користиш за замена на кремата? Некоја препорака за масно лице p l s
Замена најдов во производите на Lush и Dr.Hauschka. Од Хаушка во декември го земав маслото за масна кожа , кое што го користам преку ден , а навечер ноќниот серум на Др.Хаушка. Кога сакам да сменам , купувам една од овие две креми Enzymion или Vanishing cream , исто за масно лице се одлични. Од Lush кремите можеш тестерче да земеш и да ги пробаш.
Lush досега генерално не ме разочарале, а за Хаушка не знам зошто ама се некако ги „скокав“ производите, мислам дека треба конечно да пробам, се надевам дека даваат длабока хидратација на лице како Гамард. Ти благодарам многу во секој случај!
Да , види во Еурофарм во Веро центар или во Зегин во Сити мол , понекогаш даваат тестери , ако има да си пробаш. Исто така од Хаушка за мрсна кожа (плус дава и супер хидратација ) е и кремата Мелиса , и неа ја имам користено исто така супер е. Што и да земеш мислам нема да згрешиш од ова што набројав пиши баш нешто ако земеш
Драга не знам што да ти кажам јас знам дека во еурофарм ги продаваат. Види на фејсбук страната на Гамард или на Биохабит и пиши им. едит. Уф штотуку рпочитав дека си пишала за биохабит дека ги нема...извини доцна видов. Се согласувам со @koritsaki за Хаушка одлични се. Може да го пробаш маслото за масна кожа или пак кремот со мелиса кој е феноменален.
Имав кожа која е склона кон мастење. Оваа зима толку ми стан сува што почна да ми се лушти. Нема шанси пудра да ставам на местат кај што ми е разлупена. Не се размачуква пудрата, а имам 29 год. Нешто да препорачате за сува кожа за 30+
Јас од секогаш сум имала сува кожа посебно зима хаос. А имам сега 26 год. Ко за креми шо има пари давано за ниш друго. Од ефтино до скапо...од поевтините Јас користам cien денски од лидл, на биотен розевата и последно сега земав на афродита од невен таа во лимено паковање. Сепак ке кажам секоја кожа е различна и секое лице разно ги поднесува кремите.
Според описот, повеќе би рекла дека се работи за комбинирана кожа која периодов е дехидрирана. Ти предлагам добра хидратантна крема, на пример таа од Fleurance од Алое Вера.
Во Зегин ја има, редовна цена и е 400 денари а често е на попуст, 320 денари. Fleurance е органска природна козметика.
ГИ ОТСТРАНУВА БРЧКИТЕ ГИ НАМАЛУВА ПОРИТЕ ГО ПОДОБРУВА ТЕНОТ ЈА ЗАТЕГНУВА КОЖАТА ХИДРАТАЦИЈА НА КОЖАТА
Пред два дена во Веро ја видов беше 189 денари,најверојатно зависи кај ја купуваш @TheGoldenPeach , доколку имаш сува кожа јас би ти ја препорачала кремата од дива роза на алверде. Околу 150 денари е во ДМ.