@Biodevojka Ќе може ли да ми препорачаш некоја крема за лице со заштитен фактор. Имам бела кожа која многу се в црвенува на сонце и лице склоно кон акни
Драга може да ти препорачам креми за заштита од сонцето како на пример на Еко Козметикс кои се одлични, потоа на Лавера...тие се специфични за заштита имаш разни СПФ од 10 до 50. Евентуално да пробаш тестер од некоја па да видиш дали ти одговара. Поздрав.
Имам комбинирана кожа мрсна т-зона и суви останати делови.Последнава недела почна да ми се перута кожата кај брадата,околу носот и на делови на образите осеќам дека ми треба хидратација.Дали ке ми одговара кремата fleurance со алое вера?
Јас би ти ја предложила оваа крема. Ја купив пред една недела и е нешто феноменално. Ја хидрира кожата, ја прави мека и се впива прекрасно и лесно без масни траги. Прв пат ја пробав и презадоволна сум. Можеш да ја најдеш во поголемите маркети, околу 180 денари е отприлика. И да додадам, преубаво мириса.
Моментално ко крема ја користам од Гарниер за масна/комбинирана кожа, онаа со зелен чај. Убава е, ми се допаѓа како матира, но наредно сакам да земам некоја крема што покрај матирањето помага и за акни. Немам некој голем проблем со нив, се јавува некоја пред циклус. Ја читам темава, отприлика знам и кои креми да ги барам за масна кожа, но сакам сега да пробам со некоја што ви помогнала со делот акни.
Dali nekoj ja ima koristeno/ ja koristi kremata so krastavica od Ziaja? Kako sto ste zadovolni od nea i dali e poteska ili polesna na cuvstvo?
А дали може да измешам масло од јојоба и невеново масло и да ставам на лицето и ако може во каков сооднос отприлика. Како што кажав лицето ми е склоно кон ситни акни и црвенило ? Ти благодарам многу
Ako si sklona kon akni ti go preporacuvam masloto od sipka, imam citano deka e bas pogodno za akni i mnogu dobbro mi deluva mene. Za nevenovo i jojoba maslo mozes pola pola soodnos da gi napravis, i dvete se osnovni masla (carrier oil) ili pak da stavis poveke jojoba, 2:1 soodnos jojoba i nevenovo.
Gamarde никаде неможам да ја најдам и тестерите ги истрошив, Logona matt finish day fluid добра ли е ?? или да си ја земам Effaclar duo и да не експериментирам
Gamarde изгледа никогаш нема ни да ја донесат веќе , не знам што е работата ама ја нема никаде година дена сигурно На Логона флуидот го користев ама ми беше некако леплив , мене лично не ми се допадна многу ,а доста девојки овде се задоволни од него ако имаш шанса прво побарај им тестерче.. А сакаш нешто да е на природна база? Ефакларот не е природна крема , да знаеш. Друго што користам е на Др.Хаушка Мелиса и маслото за лице , не го матираат лицето ама не го мастат и даваат и добра хидратација
Засега користам од Fitogal бадемова крема за лице со екстракт од камилица и витамин Е.Добра е,засега сум задоволна.Не е масна воопште,добра е и имаше некоја приступачна цена.
Не ми е битно дали е на природна база,само да не ми прави неред по лице.Земав да пробам од Afrodita oil control и за една недела ми направи бубуљици по лице затоа нешто испробано добро ми треба.Да ја земам да ја пробам ако не таа од Др.Хаушка ,Мелиса така?
Види во Еурофарм во Веро центар или во Зегин во Сити мол дали можеш да најдеш некој тестер да ти дадат прво да ја пробаш, или контактирај ги на фб , ако имаш комбинирана - масна кожа ќе ти биде супер Мелиса
Во Капитол ќе одам во аптеката тамо имаат многу козметика.Тамо ќе прашам .Тнх Маче земав тестер од Мелиса,ама си го купив Effaclar duo plus Spf 30 ,таман за ова време сега и плус почнаа флеки да ми се прават .На прво ставање поубава ми е од обичниот Effaclar duo и приметив никаде дури ни околу носот не ми ја замасти кожата ии добра е за под пудра