Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.415
    Погуста е од класикот,баш као крема е,ама убава текстура брзо се впива во кожата и останува некако помека што знам:wasntme:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Едно прашање женски. Имам 2 Става креми дома што се дневни, но за против брчки т.е. мислам се за жени +45 год. Јас имам 25 г. и имам брчки околу очите само ама не нешто сериозно. Но греота ми е да ги гледам така да стојат ако не ги искористам за година дена ке им помине рокот, а отворени се и користени се не бива да ги поклонам. Мислите би ми штетело доколку ги користам иако се за против брчки? Може е смешно прашање во ама не знам што состојки содржат такви креми дали би влијаело некако лошо на кожа без брчки. Инаку имам релативно мрсна кожа ако и тоа има нешто влијание.

3. Mr.Mary

Mr.Mary Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    186
    Ама оваа крема не е дневна, вечерна е. Емулзија е и се користи пред спиење, а наутро препорачливо е да не се изложуваш многу на сонце, евентуално да користиш крема со заштитен фактор.
    Супер е кремчево, само не го користиш правилно. И зависи колку години имаш. На мајка ми лицето прекрасно и го прави кога не ја мрзи да го користи подолго време вечер пред спиење.

На Хана-банана и srekice им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.415
    Мислиш на Сатва креми така?
    Немој да ги ставаш ти на лице , сатвата има овошни киселини и тие не се за твоја кожа .Подобро дај ги на некоја повозрасна жена да ги користи него да си направиш беља.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Некој совет за гел за чистење и крема на еуцерин?
    Имам постпородилни акни на Т зоната и брадата, кои најверојатно се од хормоните.
    На La roche ги користев effeclar гелот и дуо-то и супер ми сушеа се што треба ама и целата кожа општо ми се пресушуваше. Некако во Еуцерин имам најмногу доверба па би сакала овој пат да пробам нешто.
    Фала ви

6. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    roc-hydra-comfort-hydra-rijk-droge-huid-large.jpg женски некоја да не има искуство со кремава?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.158
    Моментално ја користам кремата на Natura Siberica и сум прилично задоволна, кожата ја прави ептен мека и нежна, и за под пудра ептен одговара.

8. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Dali nekoj moze da mi preporaca krema so SPF 30ka do 500denari.
    Imam kombinirana koza.
    Mozebi @Biodevojka bi mi ponudila nesto?

9. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга ако не се лажам на Лавера се околу 500 мкд кремите за заштита од сонцето. На Еко Козметикс се околу 800 или 900 иако јас многу ги сакам на Еко затоа што се одлично формулирани. Како и да е и на Лавера се убави така да може да пробаш. Ќе ги најдеш во Космо. Поздрав.

10. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Препорачајте ми некој крем против флеки од акни?

11. jasti

jasti Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Здраво

Ве молам препорака за квалитетна хидрантна крема (дневна, ноќна)

На poppie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Дали навистина е без вештачки бои и адитиви, алергени?
    ultra-soft-naturals-nawilzajacy-krem-do-twarzy-i-ciala-300-ml-w-iext53621698.jpg

13. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Најновата на Ланком била врвот на кремите.
    И сега морам да ја имам:rofl:
    Ќе си собирам парички и до нова година се надевам ќе биде во мои раце (fingers) (14 000мкд е):drunk:
    3614272295452_AbsolueReno_AbsolueRichCream_Open.jpg

14. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Од Стокомак ли беше оваа? Сликни го составот, па ќе провериме :) Макар што штом е и за лице и за тело, не ми ветува многу.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.783
    Ај баш да видиме дали вреди за овие пари
    • AQUA / WATER • GLYCERIN • HYDROGENATED POLYISOBUTENE • OCTYLDODECANOL • BUTYLENE GLYCOL • SQUALANE • GLYCERYL STEARATE • CETYL ALCOHOL • ZEA MAYS GERM OIL / CORN GERM OIL • COCOS NUCIFERA OIL / COCONUT OIL • PEG-100 STEARATE • DIMETHICONE • CYCLOHEXASILOXANE • CERA ALBA / BEESWAX • MYRISTYL MYRISTATE • CI 14700 / RED 4 • CI 19140 / YELLOW 5 • ALCOHOL • TOCOPHEROL • HYDROXYPROPYL TETRAHYDROPYRANTRIOL • HYDROLYZED SOY PROTEIN • HYDROLYZED LINSEED EXTRACT • SODIUM HYDROXIDE • SODIUM BENZOATE • PHENOXYETHANOL • ADENOSINE • PEG-14M • CHLORPHENESIN • POLYSORBATE 80 • LIMONENE • XANTHAN GUM • PANTHENOL • PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE • PENTYLENE GLYCOL • LINALOOL • PROPANEDIOL • PROPYLENE GLYCOL • ISOHEXADECANE • CAPRYLOYL SALICYLIC ACID • SORBITAN TRISTEARATE • ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER • CARBOMER • SORBITAN OLEATE • GERANIOL • ROSE EXTRACT • DISODIUM EDTA • ROSA DAMASCENA FLOWER OIL • ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT • TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE • CITRONELLOL • COUMARIN • PARFUM / FRAGRANCE •

@Biodevojka?

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Абе... без навреда.... ама што ќе ти е? :D

Ќе одиш на одмор за тие пари. :angel:

Ако не можам да купам нешто повеќе пати за козметика, ич не го ни купувам. Секако треба долго користење на каков било продукт за да се види ефект. :?:

На poppie, Nausicaa, molikaMk и 5 други им се допаѓа ова.
  17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    зошто мене козметика ми е пасија.
    некој троши на облека,некој за кафани и излагања, јас на козметика:rofl::rofl::rofl:
    секако не би дала толку одеднаш,ако успеам да ги соберам без да ги осетам дека ги немам, ќе си ја земам.
    Јас па не користам нешто по повеќе пати па пак гледам ефект од секој производ. Само серумот на estee lauder не го менувам ,а креми и тоници на секој 3 месеца си менувам,чисто дека ми е мерак да пробувам различни работи.

јас како што имам читано на темава,Биодевојка се разбира за органски и био производи и тие највеќе и се допаѓаат, и нејзиниот став е дека тие се најдобри производи. Барем јас така имам сконтано.
    Оваа крема не е ниту органска ниту био.

На LivingGlam, dunika и Doozy им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    А јас сакав да ти пишам, за тие пари ќе си купиш три серуми ЕЛ :D
    Мала шала :)

И јас сум фрик по козметика и менувам постојано, единствено серумот на ЕЛ ми е во константна употреба, него нема шанси да го сменам.

Каква кожа имаш? Според кремава што ја сакаш би рекла сува, ама ако си комбинирана, да размениме искуства, и јас барам нова крема :D

На dunika и LunaGrey им се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    И мене козметика ми е пасија ама шо знам, можда стварно не сум толку passionate. :D

Како и да е, ако се одлучиш да ја купиш, сподели впечатоци. :D

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Сува во зима,нормална во лето. И осетлива. Мрсна и комбинирана никако не ми е:) моментално ја користам day wear на estee(на сликата) и ок ми е, лесна е и многу хидратантна. Ако ги сакаш нивните производи на нивниот сајт има квиз да направиш да видиш која крема би ти била идеална. Иначе си го купив и Night repair маслото. Се става после серумот. Не користам ноќна и тоа го ставам за хидратација. Ми се свиѓа да ти кажам,го начекав на попуст, инаку поефтино е од серумот. Сабајле кожата ми е толку мека и свежа од него...
    Ќе ти кажам каква е оваа на ланком во 2020 здравје:rofl:

Прикачени фајлови:

• 2309608.jpg
      2309608.jpg
      Големина на фајлот:
      115,9 KB
      Прегледи:
      17
    На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.