Ја користев таа од краставица, неколку кутивчиња потрошив, веројатно еден од најдобрите мириси на крема... Зависи од цена, ако можеш земи од Марио Бадеску производи за акни/лузни/избелување, поефтина варијанта The Ordinary. Конкретни производи не знам да ти кажам оти јас имам сува кожа, па друг тип на козметика барам. Не знам дали Алверде имаат ваков тип производи, провери во ДМ, секако по состав се подобри далеку од Авон, а имаат пристапна цена.
Ти благодарам, ќе проверам на Алверде и ќе гледам во состав да е вклучено и чајно дрво. Имам користено нешто производи од Алверде за коса..добри беа.Се надевам и крем добар ке најдам.
Купи си масло од чајно дрво од аптека и нанесувај го директно на проблематичните делови, или додај го во било која крема за лице
Е, ова не ми текнало.Користам кокосово, рицинусово, кантарионово за се и свашта, ама вакво не сум купила, а требало.. Фала ти премногууу за идејата
Здраво девојки Јас сакам да си земам крема со заштитен фактор ама врска немам кои се добри од тој тип. Немам проблем на сонце, средно темен тен имам и брзо фаќам боја па сакам да си ја заштитам кожата. Мора да е со полесна текстура затоа што инаку лом ќе ми стане лицето, и наменета за комбинирана кожа да не светам во Т-зоната, за 20+ години. Што би ми препорачале вие и со колку фактор е доволно?
Имам премногу сува и чуствителна кожа, и проблеми при изложеност на сонце. Препорачајте ми крема или Бб крема со заштитен фактор, може да и на природна база само да не е поскапа од 1500 денари. Благодарам
Еко козметикс со 50 фактор. Презадоволна сум! Лани ја користев цело лето, многу убаво ми го заштити лицето, истовремено хидрираше, и е малку тониран, што е исто така одлично. Цената е околу 1000 денари. Искрено не знам точно од каде може да се купи сега, и јас би замолила да ми кажете ако некој знае
Eucerin so SPF kremceto za mrsna koza. Od ovoj krem koga stavam 2 godini NE sum stavila sminka. Nitu svetam vo liceto, a mrsno lice imam. Vo pocetokot mislev deka e mrsen ama poentata e da se izmies so mlaka voda i sredstvo i odma da naneses od kremot. Preubavo go pravi liceto, matira i dava priroden sjaj. Eve ti link da go vidis https://int.eucerin.com/products/sun-protection/sun-gel-creme-dry-touch-spf-30 Eve slika
Користам бекутан крема за лице, но во последно време чувствувам дека очите ми солзат од кремот, не знам зошто се испитав не сум алергична, но при утринско миење на лицето мислам дека е можно да внесувам дел од маснотијата од кремот во очите, иако пазам и ете прво се мијам раце па очи па после останатиот дел од лицето, за да не влезе ништо во очите, што да направам бидејќи бекутанот ми одговара задоволна сум не сакам да го сменам, но ете очите ми солзат и носот ми тече, се испитав не сум алергична на ништо... Ќе ве молам за совет околу проблемов
Кремот Еко козметикс со заштитен фактор 50 го има во продавницата на Логона во Центар и на продажниот штанд на Био органика во Сити Мол. Го купив минатата сезона по цена од 1.550 ден. Неколку години го користам и никогаш не бил поевтин. @Luminary Каде го има по цена од 1.000 ден.?
Кремата Бекутан има катастрофален состав , @Biodevojka може да каже , ама проверувајќи јас видов дека има , петролеј, формалдехид итн.. Еве состав од две креми , не знам која поточно ја користиш
Се согласувам драга. Драга на база на нафтени деривати е. По водата и глицеринот има течен парафин што значи базата е таа. Потоа содржи полисорбат 80 кој јас препорачувам да се избегнува, парабени кои апсолутно треба да се избегнуваат, диметикон кој е силикон, еден куп ПЕГ и ППГ...што да ти кажам јас на себе лично не би ја користела никако, меѓутоа ти имаш право на избор и твојот збор е последен. Поздрав.
Баш денес ја гледав кремата, заради твоја препорака тука. На кутивчето беше означено 45+ и не се осмелив да ја земам. Се тешам дека имам време уште . А за линии имам и јас. Ја користам таа со Q10 што е, ми се чини од неа како да стагнират. Порано ја користев на Лавера Q10, хидратанта и нежна крема беше ама не помага при брчки воопшто.
Јас го користам само малку не ми се допаѓа како ја тонира кожата,иначе е супер.Јас го имам купено од Херба Аптека,поскапо го имам платено.Мене дерматолог ми ја препорача кремата Еко козметик и Таива розевата.