Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.057
    Допаѓања:
    268.761
    Мене не ме секираат годините напишани искрено.
    Немам ни 30, а имам брчки, што е нормално со оглед дека цел ден во екран гледам, па го "мрштам" челото и очите кога сакам да се "фокусирам" и го правам тоа несвесно. Затоа имам брчки на чело и околу очи, ама покрај уста или "смејалки" немам. Така што, може години немам, ама брчки имам, и многу ми е страв дека со ова темпо на 45 ќе изгледам како да имам 70.

2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    7.238
    Да си земеш очила за пред екран ако немаш, помагаат верувај. Мене ми престанаа околку очи да ми се длабочат откако ги носам за читање и зјапање во екран.
    А за другото живи и здрави ќе си се сакаме со брчки и ќе си се шлашаме со креми :D.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Margott

Margott Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    22
    Која крема на Лавера е за комбинирана кожа со заштитен фактор?

4. Lanadelreyyyyyyy

Lanadelreyyyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    @Biodevojka пак јас ама навистина не знам на кого да се обратам.На внатрешните агли на капаците од очите,под веѓите ми се појавува црвенило на кожата.После некое време на истото место се прави како првут,се лупи кожата.Мислев дека е од шминка ама речиси една недела не користев и продолжи да се појавува.Ставам крема од невен,пробав и со кокосово масло нема ефект.Пробав да покријам со коректор ама уште толку се познава тоа првутот,не знам како да го наречам(а црвена не можам да шетам).Дали знаеш што предизвикува ваква реакција и како да се смири местото?Или треба да се посети дерматолог?

5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Да не користиш случајно влажни марамици за вадење на шминка? Мене од нив и од еден јак тоник на база на алкохол ми се појавија.

На Lanadelreyyyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lanadelreyyyyyyy

Се зачлени на:
    19 март 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Не,шминката ја вадам со памукчиња и со мицеларната вода на Балеа.Исто вака ти се појави како што го опишав?Успеа да ти исчезне?

7. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    Ако може некој да ми препорача добра хидратантна крема за сува кожа, со заштитен фактор ама да не е прескапа. Тееенкс

8. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Мене ми се појавија кај коренот на носот, меѓу веѓите и над внатрешниот агол од окото.
    Пробај да се миеш со некоја блага пена за лице откако ќе ја избришеш шминката. Никако не ја оставај кожата само избришана со памукчиња. Јас ја користам плавата на Балеа за комбинирана кожа. И пробај го маслото од роза на Алверде или некоја хидратантна крема. Кокосовото масло кај мене не се покажа како добро.

На koritsaki и Lanadelreyyyyyyy им се допаѓа ова.
  9. Lanadelreyyyyyyy

Се зачлени на:
    19 март 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Фала ти :)

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Каде има најголем избор на серуми и креми на Vichy?

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, најнапред да не имаш проблем со пролетни алергии??? Доколку не причините може да бидат разни: агресивно средство за миење, агресивен отстрануваќ на шминка, алергија на некоја состојка итн. Од она што ми го опиша тоа најмногу се појавува како алергија на полен. Имам другарка на која и се случува истото во април и мај. Провери да не си алергична и избегнувај шминка на очите може само маскара. Поздрав

Драга моментално на попуст 50% е фактор 30

Screenshot_2019-04-12-13-02-04.png

Последна измена од модератор: 13 април 2019
    На Lanadelreyyyyyyy и poenta им се допаѓа ова.
  12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Фала за споделеното инфо, ама не ми помага заштитен фактор 30. Кремот го користам по препорака на дерматолог. Ќе ги следам објавите на Логона, па можеби ќе има намалување и на пакувањето со фактор 50.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    565
    723120.jpeg
    Ја земав пред месец дена, и дневна и нокна е , јапонски бренд и има 3 вида хиларионска киселина во неа и е пре , предобра јас сум предзадоволна. Ја има во ДМ, околу 1100-1200ден ,често знаат да ја стават на попуст јас ја земав околу 800и нешто. Топло ја препорачувам зашто имам пробано мал милион креми а кожата никогаш не ми била помека и посјајна од оваа. Што е најбитно ја хидрира ,откако ке упие и така останува во текот на цел ден, се додека не ставам пак после вадење шминка.

На oblace1, Sexybaby86 и Waka-waka им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.216
    Допаѓања:
    181.465
    @Biodevojka би сакала да ми помогнеш околу изборот на крем за лице. Веќе 2-3 години ја користам кремата на Алверде за многу осетлива кожа. alverde_ultra_sensitive_tagpflege.jpg
    Но осеќам дека кожата почна да ми се заситува, како да се масти, не легнува добро, а од друга страна само таа не ми прави црвенила, иритации и чешање. Ова е составот на кремата од Алверде, па ми треба некоја друга со сличен состав колку за промена. Во лето имам нормална до комбинирана кожа. Цената не е важна. Фала однапред :)
    Screenshot_20190414-121835~2.png

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.576
    Допаѓања:
    201.781
    Ја зедов оваа колекција во ноември месец, кога ја донесоа, и искрено да бидам, не приметив никакви промени. Имам и дневен, и ноќен крем, плус moisturizer-от. По тоа како ја фалат козметикава, очекував чуда, или барем еве, промени на подобро, ама ништо поразлична не ми е кожава од претходно.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    565
    Кај секого различно,секој тип на кожа е различен. Мене ми е супер, и сега за сега не ја мењам за ниедна друга. :inlove:

17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Мислам дека во сите поголеми аптеки на Зегин. Провери.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Ja koristi nekoj od avon kremata so cajno drvo i krastavica?
    Kako ste zadovolni?

На MiAmor му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    наназад неколку страни и јас прашав за таа. Ми одговорија дека по состав е ужас и си ја искористив за стапала и за раце колку да не е така за џабе купена. И искрено не ми се допадна многу.

Инаку сакав да прашам дали некој може да предложи ноќна крема за 30+ год и да е за сува кожа

20. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    виши слоу аге, предобра

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.