@Biodevojka Би те замолила да ми предложиш дневна крема за мрсна кожа склона кон акни со океј состав, фала ти ☺️
Јас ја купив од Рамстор. Ок е, хидрира а не ја мрси воопшто кожата. Добра е и за под пудра, не ми оксидираат пудрите од неа. Како што пишува погодна е за нормална и комбинирана кожа. Единствено ми пречи е што остава малку леплив финиш.
@Elence93 Да остава леплив финиш, но со правилно дозирање го снемува за брзо време. Доволно е по многу малку да се стави на секој дел од лицето. Супер штом ја има, мислев дека воопшто ја немаат донесено кај нас.
Препорака за дневна крема за сува до нормална кожа? Ја имам користено balea hydro aqua и супер ми е но сакам да сменам малку. Цената да не е повеќе од 300 денари.
Лепливиот финиш се должи најчесто на ксантан гума кој е згуснувач честопати во комбинација со глицеринот . Ова ти го кажувам од искуство затоа што правам и јас вакви производи. Ја немам видено декларацијата ама сигурна сум дека е тоа.
Здраво драга еве ти неколу предлози : 1. Др. Конопка крем за масна кожа 360 мкд. 2. Др. Хаушка крем за комнинирана кожа со мелиса околу 1300 3. Органик крем за лице со алое вера 1200 4. Алверде аква 24 со алое вера околу 300 мкд. Одбери ти самата што најмногу ти се допаѓа. Поздрав
Ќе ви се ставам во муабетов. Уште на трето место има алкохол и може да ти ја суши и иритира кожата. Исто може да предивика акни. И гледам има неколку високи оцени за safety што не е добро.
Ја има ли некој користено дневна крема на Ziaja Aloe face cream Сакам и ноќна да земам @Biodevojka нормална кожа
Кремиве на ziaja се чист ужас. Од 3пати што прочитав состојки научив да не купувам креми со парабени, peg и алкохол, дополнително ми го влоши лицето а имам чисто лице. It's a hard no
Dali gi izbegnuvate na alverde kremite?Bidejki sodrzat alkohol?Mene site nivni kremi mi se ubavi iako malce go zategaat liceto