@Biodevojka може ме заборави... Сега ја гледам кремата од dr. Konopkaа таа за нормална до мрсна, ама не е анти ејџ
До 1000 денари може,некои опции ако има од поефтини до 1000 Инаку имам некогаш мрсна некогаш комбинирана имав акни порано па страв ми е да не ме исипе пак и затоа не ми се купува секаква крема
Драга прости ми. Да ти кажам многу тешко ќе најдеш анти ејџ за масна кожа затоа што масната кожа најдоцна старее па обично кремите анти ејџ се скоро сите помасни. Пробај ја на Конопка анти ејџ кремата. Ја рецензирав во една статија. Убаво се впива. Иста цена е како таа за масна кожа. Ок до 1000 мкд може да пробаш следново: 1. Др. Конопка крем за масна кожа кој е одличен 360 мкд 2. Флеуранс крем со алое вера околу 800 или 900 мкд Само овие две може до таа цена. Хаушка и Логона се поскапи а од алверде не се наоѓа веќе кремот со алое оној аква 24. Гамард имаше еден преубав себо контрол ама веќе не го увезуваат... Други за масна кожа природни не знам Пробај еден од овие два кои ти ги предложив. Поздрав
@Biodevojka Додека си тука, Еуцерин гелови, креми, мицерална вода и тоник, ок ли се? Eucerin hyaluron filler кремата и една против црвенило користам, Хаушка подобри се или? За сува кожа, против стареење?
Драга јас сум за Хаушка оти мојот концепт е органска козметика. Стави ми деклараџија на гие од еуцерин па ќе ти кажам. Поздрав
Многу се, да не те замарам, најдов една страна https://www.ewg.org/skindeep/ секоја состојка може да се провери па ќе видам за секоја посебно. Мислев општо ако си запозната која е поефективна, а и да е помалку штетна.
@Biodevojka здраво, дали би можела да ми препорачаш крема за лице (мрсна кожа), средни 20ти, со SPF? Се мислам да го земам calming кремот на Dr. Konopka (зелена опаковка), но тој мислам нема фактор. Едит: до 1000 ден. Патем, дали е ок составот на balancing тоникот за лице, исто од Dr. Konopka? Спојлер: декларација Aqua, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract*, Secale Cereale Seed Extract*, Amaranthus Spinosus Seed Oil*, Cedrus Atlantica Wood Oil*, Linum Usitatissimum Seed Oil*, Ribes Nigrum Leaf Water*, Chamomilla Recutita Flower Water*, Anthemis Nobilis Flower Extract*, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Rubus Idaeus Seed Oil*, Camellia Oleifera Seed Oil*, Rosa Canina Fruit Oil*, Caprylyl/Capryl Wheat Bran/Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Lavandula Angustifolia Oil*, Parfum, Citric Acid, Limonene, Linalool, Citral Ти благодарам
Здраво драга тоников е супер. Баш ќе го пробам за рецензија. Јас моментално го користам тоникот на Конопка анти ејџ и презадоволна сум. Доста трае еве веќе 2 месеци го користам и до пола кутивче сум. Инаку во право си кремот нема спф. Тешко се наоѓа органски крем со спф со оглед на тоа што имаат природни односно минерслни филтри и формулата е друга. Мора да биде со повеќе масла и путери. Еден одличен крем е оној на Еко Козметикс цената еоколу 900 или 1000 ама тој е специфичен за заштита. Имаш 20, 30 и 50 фактор. Одбери го тој ако сакаш. Може да пробаш прво за да видиш како ти одговара на кожата. Го има во биоорганика кај рекорд карши бившо мекдоналдс. Поздрав.
Zdravo devojki, imam 25 godini I veke imam mali brcki na celoto I okolu ocite. Ve molam preporacajte nekoja krema za lice I okolu oci. Koristev na Eucerin Q10 Active I ne bev voopsto zadovolna, letniot period zemav Vichy Aqualia Thermal I mi bese super, no sega za esen ne mi odgovara. Privlecna mi e kolekcijata na Natura Siberica? Dali nekoj koristel I sto bi mi preporacale?
kazuvajte nekoja krema za lice i pomagajte neznam sto e so mojata koza no isprobav milion kremi i mrsni i hidratantni i serumi i se i svasta i niedna e se vpiva vo kozata ..ednas probav edni kineski kolku tolku se vpivaa no ne celosno ..ne e toa toa .. posledno sto probav bese cisto aloe vera gel i ni toa ne saka .. se sto stavam na lice se si stoi i ko ke se isusi za 2-3 min mi sedi ko korka da fatilo, onaka so prstot ke rastrlam po lice a toa se ke padne ili se izlupi .. kazuvajte nekoja dobra krema a liceto suvo mi e
Dali bese na dermatolog? Drugarka mi bese taka I I dadoa mn lekovi, kremi, antibiotici. Probaj I so neven, deka mrsen moze ke se upie.
Оди на дерматолог, а во меѓувреме пробај да ја ставаш кремата на влажна кожа. Исто, многу е добро маслото од роза на Алверде ( исто на влажна кожа се става). Кожата можеш да ја навлажниш со обична вода, некој тоник или спреј за лице ( има еден од рози исто на Алверде, супер е).
Имам многу читано за маслото од роза на Алверде и сакам да го земам па да те прашам ако го користиш, на цело лице се става? Која му е функцијата и дали одговара на мрсна кожа? Колку пари е? Те нападнав.
45lelee fala ti mnoogu , sega probav na vlazno lice i za prvpat se vpi vo kozata . so gelot od aloe vera staviv no bitno se vpi .. ke probam vecer i krema da stavam na vakov nacin.... a kade moze dase najde toa od rozi na alverde ?.. onaku ne sum bila na dermatolog od malo mesto sum mnogu mnogu ti fala za ova
Некогаш го ставав на цело лице, некогаш само под очи, како- кога. За цена не се сеќавам, ама под 250 ден е. Инаку, намената му е длабинска нега и хидратација. Искрено, не сум сигурна колку е соодветно за мрсна кожа. Може да пробаш само навечер да го користиш. Побарај на лупата, доста е пишувано за маслото на форумов. Во ДМ дрогериите го има. Ако нема ДМ во твојот град, пробај по некој да го нарачаш. Исто, добра крема за многу сува кожа е Weleda skin food ( има регуларна и light верзија), ги има по аптеките, Зегин на пр.
Па не знам, не мора да е мн скапа така средна цена ама да е ефикасно нешто. Од обврски ме нема на форумов. Позз
А што велите за оние креми наменети за мажи? Дали можеме ние жените да ги користиме или се појаки? Понекогаш кога сум кај дечко ми, нанесувам од неговата и е предобра. Конкретно станува збор за оваа: Текстурата е како серум, со "зрно грашок" го покриваш цело лице. Преубав ми е ефектот, ем упива, ем мрси, односно хидратира поприлично. На нет најдов дека ова е составот: Aqua | Glycerin | Ethylhexyl Salicylate | Glyceryl Citrate/Lactate/Linoleate/Oleate | Isononyl Isononanoate | Dicaprylyl Ether | Butyl Methoxydibenzoylmethane | Panthenol | Stearic Acid | Ammonium Acryloyldimethyltaurate/Vp Copolymer | Behenyl Alcohol | Tocopheryl Acetate | Ethylhexyl Triazone | Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine | Parfum | Ubiquinone | Coffea Robusta Seed Extract | Butylene Glycol | Xanthan Gum | Sodium Hydroxide | Disodium Edta | Tocopherol | Phenoxyethanol | Caprylyl Glycol.
Луѓе имам 20 години, имам комбинирана кожа со мрсна Т - зона, а преметувам околу очите дека ми се појавиле мали брчки. Што да користам?