Да препорачате хидратантна крема за масна кожа? Моментално користам Bioxsine Acnium за миење на лицето но повторно ми се мрси... Сè мислам дека ми е потребна некоја добра хидратантна крема.
Дојдов тука да ја пофалам Нивеа glow 2во1.Преубава крема.Наменета е за сува и осетлива кожа и служи и за нега и како прајмер.Е сега за составот не знам колку е во ред на тие што преферирате природни продукти.
Мислење за Uriage Hyseac 3-regul кремата за лице, некој да ја користел, да сподели искуства, ми ја препорача др.Коста.
Мене ми подарија пакет бг козметика на Арома и има еден бадемов крем за лицето на кој пишува regenerating face cream, за секој тип кожа, ја штити кожата од предвремено стареење. Дали е ОК личност во 20-ти да го нанесува тоа?
Здраво девојки, Сакам да ве замолам за препораки за козметика за лицето. Имам 26 години и речиси цел живот имам сува кожа, многу ретко ми се масти единствено носот. Целиот нос ми е прекриен со црнки, и мака водам да ги извадам. Во моментов користам LVLY дневен крем и LVLY пена за миење со манука мед колекцијата. Исто така неколку пати во неделата го чистам лицето и со Olival мицеларната вода, а пилинг најчесто еднаш неделно од Balea користам. Последнава недела ми се изиритира лицево премногу. Имам црвенила на образите, кои наликуваат на лишаи, со многу ситни брумчиња кои чешаат неверојатно многу. Ставав крем природно направен со цвет од невен, ама некако не ми помогна деновиве. Буквално ме пече лицево цел ден.. Денес не ставив ниту пудра (сега скоро почнав да ја користам Wet n Wild photofocus пудрата), да видам да не можеби и од неа ова ми се случува.. Што мислите дали би требало да сменам нешто од козметикава или пак ова е само реакција на нагло што стана студено? Ама како и да е, мислам дека треба нешто да променам, па би ми значело ако ми предложите вие. Ви благодарам И среќна нова година на сите!
Да не ти прават проблем производите за миење лице и кремата? Прво пробај не ги користи тие производи некое време. Не мислам дека е од ладното (не е се уште толку многу ладно сепак ) Јас сум многу задоволна од кремата на Др.Хаушка, пробај ја кремата за твојот тип кожа, таа со рози. Баш и сега до 7ми е на попуст
Пробај со Биодерма Цикабио ќе ти помогне многу за иритацијата. Моментално ја користам одлична е. LVLY пената ја имам користено мене многу ми одговараше баш е нежна и со супер состав, но сепак индивидуално е тебе може не ти одговара. Пробај смени ја пената, види како ќе е.
Предлог за некоја хидратантна крема но да не ме исфрла да е со ок состав имам комбинирана до мрсна зависи ,цената не е битна
@Kimberly11 Не знам дали тебе ти ја имам препорачано на Dr.Hauschka Melissa ? За комбинирана-мрсна кожа е, не е геласта , баш погуста но не ја масти кожата туку дава и хидратација. На попуст е во Зегин, вчера баш ја барав и ја има само во Буњаковец , на други места е потрошена. Во Еурофарм е 1219 ден
Ви благодарам за препораките за крема. А со што би ми препорачале да го мијам лицето? Ќе паузирам сепак со пената од LVLY засега додека не ми се смири. Денес пак ми е иритирано и ме чеша..
Предлог за некоја лесна крема за хидратација ко за 18г кожа? Многу ми е сува кожата, цела ми се лупи поготово вака ладно кога е.