Хидратанта крема од Нивеа. Јас таква користев на 18 години. Ама секогаш сум ставала пред спиење и сабајле го миеш лицето само со вода и свежо ти е вечер хидрирано. Пиј многу многу вода.
И ја таа порано ама многу е мрсна некако и ја избегнувам последнава година, плус составот нешто не ми се свиѓа. Општо не користам многу креми и чуда по лицето, колку помалце го тинтрам толку поубаво е сум приметила... Ама периодов морам колку да го хидрирам лицето и да преживеам до март.
Поевтина варијанта, дневната од роза на Алверде за преку ден, а маслото од јојоба и роза ( на попуст е во дм сега) на влажна кожа навечер. Поскапа- skin food light na Weleda.
@Dream-Girl и јас ти ја препорачувам Skin food Light Weleda, предобро ја храни кожата, а воопшто не е тешка за лицето. Буквално е како храна за кожата
Предлог за 35+?? Сем Еуцерин немам друга ставено ..имам посува кожа и овој перипд кога е поладно ставам нежна нега од Орифлејм. Мислам дека веќе треба нешто посериозно многу се смеам изгледа па кај очите си забележав по една брчка
Ја земав таа на Алверде од дива доза за сува кожа и сум презадоволна. Веднаш гледам подобрување, многу убаво мириса и стварно е многу лесна, баш како што барав, веднаш се впива и не се ни забележува дека имаш крема нанесено. @Avery ептен ми помогна фала ти, а фала и на другите за предлозите.
Прва година досега кожата да ми е здрава и сјајна и во зимо, без лупешки. Девојки, без јаки гелови и пилинзи или скрабови... Миење со нежно гелче само навечер, и правилна хидратација - тоник, хијалуронска, добра крема за лице и добро масло одозгора. Само тоа е чарето.
Предложете крем што буквално ќе делува како инфузија за лицето без разлика на цената. Имам комбинирана и осетлива кожа, со проширени пори. Периодов ми стана посува и плус стресот веднаш се изрази на кожата
Clinique Moisture Surge 72h или за надвор од мк CeraVe Facial Lotion normal to dry. Делувaат баш како чаша вода за лицето, без да оставаат мрсен филм, напротив длабински хидрираат. Првата е гел крема втората е како лосион со прелесна, впивлива текстура. Изгуглај ги. Проширените пори се јавуваат и од недоволна хидратација на кожата.
Колку пари е кремата, и каде ја има ? Препорака за крема за комбинирана осетлива кожа, но вооедно и против брчки да е ?
Извини што вака сега прашувам гледам оддамна сте пишувале за Cerave. Но, доколку можеш да ми кажеш дали во аптеките во Солун ги има?
Ziaja sensitive firming night cream. Ја користам и преку ден и навечер, ја открив во едно видео на др. Дреј.