Fleurance е одлична, исто и Weleda (light). Меѓутоа, формулата е малку различна. Првата е полесна (на кожата делува како хидратантна бомба, мене многу ми одговараше), а Веледата е похранлива, но не е тешка воопшто и убаво хидрира ама некако повеќе ми се допаѓа како негува. Мене идеално ми е вака - Weleda за есен-зима, Fleurance за пролет-лето. Конопка ја немам користено, ги разгледував нивните креми ама некако ниту една не ми фатила око сè уште. Ќе пишам ако земам некоја.
Луѓе само јас ли не можам да ја пронајдам вистинската крема за лице? Значи не можам да се спасам од лупење на образите... Посебно кога ставам пудра многу лошо изгледа...Последно ги купив од Алверде ноќниот крем и маслото од ружа ама и тие не ми помагаат
Пробај ја Weleda Skin Food или Skin Food light. Првата е помасна и потешка (веројатно повеќе ќе ти одговара за твојата состојба), а light е малку полесна верзија (јас ја користам, и преубаво ми ја хидрира кожата). Исто така прави нежен пилинг барем еднаш неделно, да ги тргнеш мртвите клетки од кожата.
Нема проблем, сигурно ќе ти помогне, многу е хранлива. Лајт верзијата која јас ја користам е хидратантна, а баш убаво се впива во кожата, не остава некој масен финиш на лицето. За под пудра ми е супер. Се надевам и другата е таква, ако се одлучиш за неа. Мислам дека ја има во Зегин. Ако не, провери во Космо и ДМ.
Препорака за крема за сува и дехидрирана кожа. Може и некоја медицинска козметика. Да можам и пудра да ставам врз неа а да не ми се собира.
Јас од кремата од ружа се нафрлив по лицето и башка миризбата не ми се допаѓа. Користам eucerin hyaluron filler витамин ц и малку ми се опорави лицето. Ама би пробала и нешто друго ако има подобро.
Јас ја побарав таа со алое ми ја дадоа оваа. Ако ништо не ти помага пробај ја оваа со алое и јојоба хранлива.
И на AROMA кремите ми се допаѓаат. Бугарски, се, ефтини бев скептик, но кога ги пробав, се изненадив од нивниот квалитет и ефикасност.
Кожата ти е дехидрирана. Тоа прво да го решиш, после секој крем ќе ти одговара. Мораш да внесуваш доволно течности, да не престојуваш во простории со премногу сув воздух, и секако, соодветна нега. Миење на лицето со соодветен гел, користење на соодветен тоник после миењето за да го врати нормалното pH на кожата, користење на серум со хијалуронска киселина, и соодветен крем со спф фактор. Маски и масла за потхранување повремено, како и пилинг барем еднаш неделно, и мислам дека ќе се среди. Мене ми се правеа лишаи во зима, а имам комбинирана кожа.
Ти пишала Анат, да внесуваш многу течности, ама да пазиш и на исхрана. Еден период бев на кето диета, поубава кожата никогаш не ми била. Ниту сува, ниту мрсна, без бубуљици, туку баш нормална и убава кожа. Не мора да е кето, види, истражи тебе што ќе ти годи.
Кремов го зедов за осетлива кожа , го користам од скоро ми се свиѓа , убаво се впива на кожата , и ми одговара и за под пудра некогаш го користам , на состав каков е нeз
Fleurance aloe 5to pakuvanje mi e,toplo vi ja preporacuvam p.s mnogu retko se slucuva nesto da se pogodi na moevo problematicno lice,za da go kupam povtorno