Јас ја користам на хидрабио од Биодерма и сум презадоволна. Скапичка е, но мене ми е незаменлива. Нема да верувате во Скопје ја земав 770 денари, додека во Малта е скоро 1600 денари. Наспрема Биодерма за навечер ја користам на TO за буквална нега на лицето, прво нарачав мала милитража за да ја пробам, а сега нарачав и голема милитража. Остава бели траги но тие се упиваат во кожата. Претходно ја користев за преку ден, а биодерма навечер па сменив рутина бидејќи преку ден повеќе се потам. И двете креми се за комбинирано мрсна кожа.
Имам нормална кожа, малце дехидрирана во последен период. Дали може да ми препорачате некоја хидратантна крема/лисон(moisturiser) ,не е битна цената,но да нема како состојки алхохол/парфем и да не ми ја масти кожата. Сега ја имам од неутрогена кремата (hydro boost gel cream) и на одредени делови од лицето ми ја масти кожата.
И јас ќе си ја κупам. Ме интересира дали ја има во аптеκите? Само саκам да одговара на мојот тип κожа, κомбинирана и чувствителна!
Ok, than... Чисто за информација, за κожа сκлона κон аκни, се препорачува употреба на препарати наменети за ваκов тип, acne prone skin, без разлиκа дали се работи за лосиони, гел итн.
Да знам. И јас ко тебе само со вода го миев, но како старееш со годините си зема замав и си бара нега. Инаку не мора да земеш јаки препарати за почеток ако не сакаш, можеш со кремава да тераш речимо. И може не ти треба нешто повеќе од неа.
Обично сеκој бренд си има линија производи, таκа и овој. Ρече сκапичκа е, ете јас ќе речам, аκо е, од што не ставам често. Повеќе саκам природно и саκам κожата слободно да дише. Ќе поразговарам и со аптеκарκата. Сеκаκо, ќе те известам што сум направила.
Преку ден прво го мијам лицето со сапун од жалфија и користам чистач за лице на Lush. Потоа ставам маска за лице и следно ја аплицирам салицилната киселина на Revox. Кога ќе се исуши, тогаш ставам од La roche кремата. Навечер само го мијам лицето пак и прво ставам од Vichy серумот против брчки, на очите од Hada labo колекцијата и на крај ја ставам Vichy кремата. Инаку, кремата на Vichy и серумот се одлични. Лицето ми е чисто, меко и мазно, а истовремено хидрирано, воопшто не остава мрсно и освежено. Инаку имам мрсно лице склоно кон акни. До сега се покажа како најуспешна комбинација за моето лице.
Скроз исто, ист тип на кожа и исто сега од hydro boost кога ќе се разбудам ми е мрсна Т-зоната, за разлика од зимата кога дури и како да не ми беше доволна баш во тој предел . Ја имам пробано Hada Labo Tokyo во есенските месеци и за тогаш ми беше недоволна; многу е лесна. Има и попуст на Hada Labo Tokyo во dm моментално ако сакаш да ја пробаш. Лани во летото исто ја користев и од Clinique и не се сеќавам премногу, ама мислам дека не ми се мрсеше вака. За сите типови на кожа е, па не би требало да мрси.
Има ли некој да ја користи хиjалуронската крема на Лореал да сподели искуство? Јас некое време се мислев измеѓу оваа и онаа на Еуцерин.. и вчера ја купив на Лореал, има некој што ја користи или ја користел?
Јас го користам серумот од Авон од Anew со вит.Ц и сум задоволна само што во последно сум секој ден со маска можеби околу 12h и цела сум со мозолчиња дури и подкожни (