Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    4.421
    Не знаев каде да прашам па викам ај тука ќе пробам :) Дали скинорен кремата со азелаична киселина може да се користи во бременост? Фала

2. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    850
    Јас само знам дека азелаичната киселина е безбедна да се користи во текот на бременоста... Но конкретно за кремата не знам.. Доколку некоја членка знае, нека каже..

На scorpias му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    А дали можете да ми предложите некоја хидратанта крема на база на вода за лице со акни, која нема да има многу масла во составот?

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Dajte predlog za nokna krema, kozata mi e normalna.

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга ако може да ти препорачам еден крем на Др, Конопка кој е многу убав за комбинирана до масна кожа, не е многу масен има малку лесни масла и многу убав како состав. Од сите креми на природна база кои досга сум ги пробала за оваа проблематика овој ми изгледа најсоодвртен за она што ти треба. Поздрав

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Ти благодарам за предлогот, јас и ја користам кремата за остелива кожа од dr.Konopka во моментов, а претходно ја имав таа за масна кожа, но некако лицево ми е нафрлано со ситни акнички кои не се активни, туку само како топчиња и мислев можеби е поради кремата бидејќи содржи масла во составот, но можеби друг е проблемот. Инкаку пребарував на интернет и се заинтересирав за кремата на пурито за проблематична кожа, но цената е превисока :(

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    1.313
    @Biodevojka Би те замолила за предлог за хидратантна крема после серум со хијалуронска киселина со антиејџ ефект (Vichy mineral 89) и крема за околу очи.Имам 30 години и барам нешто со анти ејџ ефект. Имам комбинирана кожа .Не сум во мк и не сум во можност да купам од производите на Конопка и Оливал.А исто така не сакам и нешто од производите на др .Хаушка. Кремата да биде максимум до 30е.
    Се мислам за Виши slow age nuit.
    Ова е состав на ноќната крема на Виши slow age .
    Aqua / Water, Dimethicone, Glycerin, Propylene Glycol, Niacinamide, Alcohol Denat., Dipropylene Glycol, Bifida Ferment Lysate, Caffeine, Sodium Chloride, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Tocopherol, Caramel, Sodium Benzoate, Adenosine, Phenoxyethanol, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Resveratrol, Parfum / Fragrance.
    И предлог за дневна крема после ставање на серумот од the Ordinary Ascorbic Acid 8% and alpha arbutin 2%.

8. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    onaka razgleduvav na avon katalogot i imase nekoi ampuli 7 za 7 dena
    go koristela li nekoja ilivasata majka i ima li bar minimalen efekt
    licno ne veruvam deka ke namalat bori i podmladat tuku me zanima ako nekoja gi koristela dali bar malku podobruva izgledot na kozata ona da i dade da recam nekoj pozdrav izgled (na moja tetka planiram za rodenden da i kupam takvi pa me interesira iskustvo ili nesto slicno da mi preporavate)
    a jas nekolku meseci si koristam samo kokosovo maslo, pri kraj mi e i se dvoumam dali kokosovo pak da zemam ili maslinovo da probam

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.685
    Допаѓања:
    79.809
    Ај да прашам тука, посигурно ми е некој со искуство да каже. Не ми треба мене, на моја блиска особа. Има сува кожа која често дури и се лупи. Си користи крема ама моментално ја нема, доцни порачката од аптека, не можело преку грчка граница да ја пуштат, така објасниле во аптеката. Е сега, додека чека да стигне, некоја друга маст или крема што може да ја користи?

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Пантехол е најдобро за сува кожа што се лупи.

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    Шеа путер, ми е незаменлива за сите креми, на зима ми е замена за крема за лице.

12. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Јас сум презадоволна од целата линија на slow age od vichy. Значи мачкам и мислам дека во секунда ми исчезнуваат брчките. Убава хидратација дава, лесно се намесува, се впива брзо, едноставно топ.

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга овој крем според декларацијата е на силиконска база не е добар. Инаку кажи ми во која земја си и кои природни марки ги има да знам што да ти предложам. Поздрав

14. Dahliaa

Dahliaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    521
    Дали некоја го има пробано? 4058172445088-2162510_org.png

15. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    298
    Преку ден користам крема со заштитен фактор на Uriage или Purito Snail Clearing Bb cream SPF 38 и немам потреба од дневна крема. Навечер ја користам Natural Moisturizing Factors + HA на The Ordinary.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Пред Спф мора да нанесеш крема за хидратација,а спф ти е само заштита од сонце.

17. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    298
    Немам потреба од кремата, сум пробала и со крема под факторот, ама многу брзо ми светнува лицето и го чувствувам тешко.
    Иначе користам вит Ц и серум со пептиди пред СПФ кремата, така да оваа комбинација ми е погодена за мене лично

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Па ти светнува затоа што не користиш соодветна крема за регулирање на себумот. Баш поради серумите треба крема.

19. Sleepy

Sleepy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    298
    Очигледно не се разбираме, од дневните креми ми е проблемот со себумот, иначе кожата на лицето ми е во одлична состојба.
    Јас од мојата рутина сум презадоволна, засега не би менувала ништо.
    Како и да е, ти благодарам за советот.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мислам дека не ни разбираш. Лето е,се потиш и имаш себум кој се лачи бидејќи имаш мрсна кожа. Во лето повеќе се потиш, мрснотијата иде од тебе не од кремата. ;)