Јас мислам дека си ја познавам сопствената кожа повеќе од било кој друг. Мрсна кожа немам во никој случај. А доволно долго користам препаративна козметика за да знам што ми одговара а што не.
@Biodevojka дали можи да ми кажеш некој крем, гел, за мрсна кожа скона кон акни. Користам Биодерма ама не сум задовола. И ако можи некој крем анти ејџ за мрсна кожа за под 30години.
Се извинувам што ќе се вмешам, имаме иста кожа и возраст, јас често го купувам овој гел од Алверде И ноќната сега ја земав на Алверде со гоџи бобинки таа е за 30+ и сум задоволба. Имаат исто така убави креми и Natura siberica поточно линијата Snow cladonia им е одлична
@koritsaki до сега немам користено од Алверде, баш ќе го земам гелот да пробам. Ќе видам и за кремот. Фала ти
Moze da mi preporacate dobra krema za lice za kombinirana koza sklona kon akni. Koristev eucerin agua porin no nemam nekoe podobruvanje. Sega sum vo potraga kon druga krema
Здраво драга, гелот кој ти го препорача @koritsaki е одличен слободно земи го. За крем може да ти препорачам неколку во зависност од цената која може да ја потрошиш: Од поскапите сигурно крем со мелиса на Др. Хаушка околу 1100 така нешто, потоа крем со алое на Органик околу 1000 мкд. Од поевтините дефинитивно на Др. Конопка околу 350/400 мкд кој е многу убав, на алверде со бобинки е убав анти ејџ ама не е за масна кожа, повеќе е за нормална накај сува. Од алверде имапе еден со глина ама не знам дали беше анти ејџ. Инаку преубав е целата линија е со глина. Еве ова ми паѓа на памет во моментов за било што слободно пиши. Поздрав Види ги кремите кои ги препорачавме за претходната девојка во коментаров. Поздрав.
Во Германија сум. Веледа;Aлверде,Lавера. Не знам многу кои природни марки ги има но се што има во ДМ, Douglas, Müller можам да го најдам. Искрено повеќе гледав од производите кои не се на природна база затоа што пријателка имаше многу лошо искуство со производите од др.Хаушка.Уште не може да го опорави лицето. Затоа и купував Виши и Есте Лаудер.И уште едно прашање имам. Што мислиш и за марката Clinique и за неа имам многу добри рецензии читано?
@Katie90 Clinique спаѓа во ист ранг co Estee Lauder , не е природна козметика. Од нив имам користено од прилика се, највеќе ми се допаѓаат лосионите кои иако се полни со алкохол, мрне најдобро ми го чистат лицето.
Драга јас никогаш нема да може да ти препорачам клиник, ни во лудило!!! Не е природна козметика и е спротивно од мојата филозофија. Според мене производ со силикони и навтени деривати не може во никој случај да хидрира или негува. Може да ти препорачам во тој случај на Алверде. Убава козметика и со достапни цени.
Мене од алверде ретко што ми се погодило за лице некако премногу имаат алкохол и не ми одговараат, а шампоните за коса им се одлични
Јас го имам користено, но не видов некоја разлика со лачењето на себумот. Мелиса од Хаушка многу повеќе ми се допаѓа
Каде можам да ја најдам Гамарде себо контрол кремата за масна кожа во мкд, ако ја нема у мкд во која најблиска земја ја има, ако има некој да ја купи па да му дадам пари уште поубаво. Уште тоа чудо го немам пробано