Гледам препорачувате најразлични креми низ темите, мене не ми е јасен начинот на користење, на пример, во денот пожелно е да се стави крема против брчки, крема со висок заштитен фактор, па тука се и органските креми според типот на кожата итн. Ставате креми една врз друга, комбинирате еден ден една, друг ден друга или?
Pravilen redosled e posle mienje lice da stavis tonik. Po tonikot doagja hidrantna krema, pa stavas spf za kraj.
Мојата е комбинирана склона кон акни и ми одговара .. Верувам дека ќе одговара и на сува/нормална. Цената е околу 120 +/- незнам точно
Каде можам да го најдам млекото на Оливал? Го барав во ДМ, го немаат. @Annath можеби ти знаеш, хелп По мислења на двете, ја земав кремата на Конопка. Се надевам ќе ми одговара.
Драга на сајтот на Тесори ди Маре и може и во продавницата на Тесори ди Маре. Се наоѓа после трговски центар Буњаковец одма од лева страна има една уличка (не ми текнува како се вика) ама Цреша бар е во истата улица. Одма пред автобуската станица после Буњаковец има една пиљара како мини маркерт и таму вртиш лево по уличката. Пиши обавезно за конопка. Користи ја барем две три недели за првични резултати. ПОздрав.
Од мое лично искуство, добра е. Лицето ми доби здрав сјај. Ама кратко време ја користам, десетина дена, но сепак сум задоволна. Имам комбинирана кожа, ми одговара, не светнувам од маснотија. Како подлога за шминка не знам каква е, бидејќи периодов не користам.
Добра крема за нормална/сензитивна кожа која можам да ја користам ко подлога? (*во составот да нема алхохол и парфем)
Здраво.. 23 години имам.. Може до кај 1000 и нешто (макс 1500).. Имам розацеа и многу ми е осетлива кожата.. Ја користев Neutrogena Hydroboost Gel Cream но многу ми ја мрсеше кожата, ми ја препорачаа исто и Revuele Daily Moisturiser но не ми ја впиваше кожата, т.е остануваа многу бели траги.
Драга јас може да ти препорачам само природни производи, тоа го знаеш се надевам. Во твојов случај освен кремот, многу важно е со што го миеш лицето. Јас би ти препорачала млеко за миење кое е многу нежно и нема да ја обезмастува безпотребно кожата. На пример би ти ги препорачала она на Оливал со смиљ или она на Натура сиберика. И двете се многу убави и нежни за кожата. Цената им е околу 500 или 600 мкд. Кое и да го избереш нема да подрешиш. Како крем може да ти препорачам еден на Urtekram без мирис Декларацијата е многу убава и едноставна и се надевам дека ќе ти одговара. Поздрав.
Фала ти многу на препораките.. Каде можам да ја најдам кремата и млеката за миење. Оливал знам дека го има во Дм.. Имаку до сега ги користев на La Roche и Balea маслото за миење лице, но може ми се прејаки. Ќе ги побарам овиe
Bellina онлајн или на штандот во сити мол или продавницата во Капиштец. Скоро се за нега ми е од нив https://www.bellina.mk/