Пред да почнам со skincare кожата ми беше екстра дехидрирана, па започнав со Neutrogena Hydroboost gel cream. Успеа кожата да ми ја хидрира, но со тек на време почна да ми ја масти. Сепак се зависи кој тип на кожа имаш. Како и да е хидратацијата и беше одлична. Мислам дека ја има вo Cosmo, а не Dm.
Јас би ти препорачала од natura siberica да побараш соодветна на твојата кожа. Софора јобоника мислам беше името е одлична.
Претпоставувам тоа е во Скопје. Дали можам да ги најдам на друго место, ДМ или по аптеки или евентулно онлајн да нарачам?
Топла препорака за сите кои имате сува/многу сува кожа. Кремава е на La Roche и е дефинитивно најдобрата крема која сум ја користела. Густа, но се размачкува лесно, без парфимиран мирис, идеална за секој ден како дневна и ноќна крема. Преубаво ја хидрира без да ја мрси. Незнам дали ја има во Македонија (мене лично ми ја носат од Италија) ама би требало да има достава до мк преку некоја страна.
Мислење? Дали може да го користам како краен чекор во рутината? Имам чувствителна кожа затоа сакам ваков лесен крем
Zdravoo Ovaa krema ja nemam probano, drugite na baby love gi imam koristeno.Edno devojce na instagram ja falese, lesna bila i plus ima dobri sostojki..
Јас ја имам моментално и сум задоволна , има одличен нежен состав . Лесна крема , убаво се размачкува и супер смирува и хидрира за таа цена си ја врши работата
@Amelia јас ја имав користено долго време,на почеток ми се допаѓаше го хидратира лицето не е она мат, сува да биде кожата, но доколку имаш акни или флеки нема нешто посебно да смени, секако зависи и од типот на акните (јас имав хормонски акни и ми се повлекоа само со соодветна терапија од лекар) Кога сме кај La roche posay пред некое време ја купив ноќната крема од линијата Toleriane и сум многу, многу задоволна, кремата не е густа како за ноќна крема , и ми се исчисти лицето дали има улога и нијацинамидот што го содржи кремава не знам ,чист нијацинамид не ми одговара воопшто, ми создава ситни акни ,а вака одлично ми одговара кремава. Линијава е погодна за кожа сколна кон алергии, не содржи алкохол и парфем и искрено се изненадив Некогаш би ја пробала и дневната варијанта од Толериан линијата
Јас сум задоволна од Софора Јапоника покрај Биодерма Хидра био и оваа е многу убава крема. Текстурата и е густа така што и треба малку време да се впие,дава убав свеж сјај на лицето и што е најважно не го мрси.
Ја користам балеа мед за сензитивна кожа,имам масна кожа и ми одговара лесна е,но некако ја осеќам кожава посува,некоја похидратантна крема само да е без масла има? Од масла се нафрлам :/
Ти благодарам за деталното објаснување и за видеата. Но, дали можи да ми предложиш и некој крем покрај серумите. Бидејќи повторно гледав некои нови Loreal креми со хијалурон и заштитен фактор. Конкретно се двоумам помеѓу Loreal и Fleurance nature кои се органски