@Biodevojka AQUA / WATER ● GLYCERIN ● DIMETHICONE ● ISOHEXADECANE ● ALCOHOL DENAT. ● SILICA ● HYDROXYETHYLPIPERAZINE ETHANE SULFONIC ACID ● PROPANEDIOL ● SYNTHETIC WAX ● PEG-10 DIMETHICONE ● EPERUA FALCATA BARK EXTRACT ● PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE ● STEARYL ALCOHOL ● SORBITAN OLEATE ● DIMETHICONE/PEG-10/15 CROSSPOLYMER ● DIMETHICONE/POLYGLYCERIN-3 CROSSPOLYMER ● CETEARETH-6 ● SODIUM ACRYLATES COPOLYMER ● SODIUM CITRATE ● SODIUM HYDROXIDE ● SODIUM PHYTATE ● CYCLODEXTRIN ● ADENOSINE ● ASCORBYL GLUCOSIDE ● NYLON-12 ● ISOPROPYL ALCOHOL ● PROPYLENE CARBONATE ● DIPROPYLENE GLYCOL ● CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE ● CAPRYLYL GLYCOL ● ACETYL TETRAPEPTIDE-9 ● SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE ● DISTEARDIMONIUM HECTORITE ● DEXTRIN ● PISUM SATIVUM EXTRACT / PEA EXTRACT ● TOCOPHEROL ● PHENOXYETHANOL ● CI 15985 / YELLOW 6 ● CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE ● PARFUM / FRAGRANCE
@koritsaki ти благодарам мила моја. @Irisae кремов е на силиконска база и со состојки кои воопшто не се компатиблни со нашата кожа и имаат филмогено дејство. Доколку сакаш кажи ми за каков тип на кожа бараш крем, за која возраст и до која цена и ќе ти препорачам. Поздрав
Биодевојка ај ако не ти е проблем еве мене препорачај ми некоја добра крема,кожата ми е нормална досега крема користам мн ретко само кога ставам пудра како подлога на дове,имам 39 г и вејке почнува по некоја брчка па мислам време е да започнам ама незнам што да земам а да не згрешам и ако може некоја со пристојна цена еве пр до кај 500 денари ако има таква ефтина а добра. @Biodevojka
Здраво драга до кај таа цена може еве на Др. Конопка има една анти ејџ кошта околу 380 мкд. Мене оваа линија многу ми се допаѓа затоа што е доста пристапна за сечиј џеб а кремите се навистина многу добри. Пробај ја.
Предлог крема за сува кожа? Да не е многу скапа. Обично ја користам нивеа софт кремата и имам нормална кожа, но во зима не ми помага баш бидеќи лицето ептееенн ми се суши, и лушпички ми паѓаат
Може ли да ми препорачате крема за сува и чуствителна кожа склона кон црвенило? За под пудра користам Нивеа Софт. Ама сакам нешто "поприродно". Цената нека биде околу 1000/1500 денари. @Biodevojka
Имам 24 години Немам некои дополнителни проблеми со лицето ( акни или некои други мистерии). Благодарам
Драга најнапред престани да ја користиш Нивеа. Не станува збор за природна козметика и ако сакаш видливи резултати исфрли ги силиконите. За твоја возраст за сува кожа најдобра е Др. Хаушка со роза (оној оригинал не лајт). Станува збор за емулзија вода во масло, многу богат крем кој дава видливи резултати веќе по неколку употреби. Цената е околу 1200. Поздрав.
Моментално ја користам кремата на Пурито. Ја користам месец и половина и сум задоволен од неа. На почетокот ја користев насабајле и навечер, но во текот на денот лицето ми беше многу мрсно и ми излегуваше по некоја акна, но исто така не нанесував спф крема, па можеби лицето ми се иритираше поради ниацинамидот во кремата. По некое време ја сменив рутината и сега ја наенсувам само навечер и сега лицето ми е постабилно, ми се допаѓа како ми изгледа насабајле, некако чисто и хидрирано. Усвари требало одредено време за кремава да почне да делува.