Драга био девојка, еве и јас да се надоврзам, би сакала да ми препорачаш дневна и ноќна крема (комбинирана накај мрсна кожа, проширени пори... ). Имам 26 години и ми одговара цена до 1000 ден. вкупно за дневна и ноќна Благодарам
Здраво, дали може да ми предложите добра крема за лице за сува кожа и против флеки кој што се предизвикани од сонце? Може и некој серум плус. Имам 26 години.
Серум - на Ревокс Ниацинамид и азелаична киселина. Крема - можеш за сува (дневна) со спф 20 од Натура сиберика од Белина, а како за дневна/ноќна можеш и на weleda skin food light во Зегин ја има.
Драга јас бо ти ја препорачала како најдобра до сега на Др. Конопка баланс кремот зелениот 380 мкд. Мпже слободно да го користиш наутро и навечер. Комбинирај го со спрејор циник на Новексперт и некое унаво средство за миење. Спрекот мислам накај 400 мкд е горе долу го има во ДМ. Видов пред некој ден нова линија за масна кожа на натура сиберика имаше дневен и нокен крем (горе долу беа двете 1200 мкд) ама уште ги немам пробано. Ако не ти се брза планирам да ги пробам па да ти пишам повторно следна недела. @koritsaki мила мислам дека ти ме прашуваше дали ја има во Мк натура сиберика со Ц витамин линијата така? Дојдена е, видов три серуми и крем за лице и тие планирам да ги пробам па ќе ти кажам. Серумите вака според декларацијата ми изгледаат одлични исто и ноќниот крем, дневниот за жал има хемиски филтри (СПФ 30) така да рој не го земам за проба. Инаку како цена се одлични серумите се по 380 мкд. до најмногу 400 (не ми текнува точно). Поздрав.
The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA, и е крш. Хидратација 0, дури и ми ја суши кожата, а под неа ставам серум за хидратација што е одличен. Едвај чекам да се докопам пак до залихи на Алверде ултра сензитив, мене ми е свет грал на кремите, не се глупирам друг пат вака.
Не можам да си погодам крема за лице шо ќе ми одговара. Имам мрсна кожа и на одреден дел од лицето whiteheads. Имам користено Еуцерин, Биодерма, Геровитал, Наутра Сиберика, една друга исто од Белина само нз како се викаше и не сум задоволна од никоја. Не знам веќе каква крема да земам, само земам креми и не ми одговараат. Се мислев сега помеѓу Ла рош, или Неутрогена, некоја да има користено од кремите? Или некој друг предлог?
Ако имаш мрсна кожа, барај гел-креми, поверојатно е да ти одговараат, ако мислиш од аспект на мрсност. Јас ја имам користено Neutrogena for dry skin која е исто лесна гел-крема (не е доволно богата за сува кожа). Знам дека има и за комбинирана кожа, но не сум ја пробала, иако верувам дека конзистенцијата им е слична, бидејќи двете се гел-креми. Разгледај и назад во темава или во некои од другите теми, сигурно има предлози за мрсна кожа. Hada Labo Tokyo е исто прелесна гел-крема. Друга гел-крема што сум ја пробала е од Clinique, но на форумов пишаа дека ги мрсела. Имам забележано и јас дека ако ставам поголема количина и мене ме мрси, но кога ставам многу помалку не е така.
Дали вреди кремава од purito, centella unscented recovery cream? Некој да сподели искуство, пред да се спружам 1300 денари
Овие две ги купив скоро, и до сега навистина се покажаа одлични. Во Зегин ги има. New Velvet Technology е како бб крема, матирачки ефект има. Само една нијанса е,ама буквално се вклопува со бојата на кожата, одговара на секој.