Можеш да ја користиш кремата нивеа ( темно синото старо пакување) и мојата кожа е исто така сува ама презадоволна сум , дури и како подлога за пудра Пред многу години ми дадоа еден совет за кожа , ќе го споделам со вас. Значи си ја користам (како што пишав ) нивеа старото пакување темно сино .Еднаш неделно ставам поголема количина од павловичева маст ( нешто како маска) и си легнам . Да речеме сабота навечер оти недела сум дома.. П.с имам сува до нормална кожа
дали некоја од вас ја користела оваа колекција креми од авон? јас планирам да си купам но би сакала некои препораки прво да не земам за џабе..инаку мојата кожа е мн. мрсна
Нјадобра крема што сум ја користела до сега ми е Doliva.Само што ја ставив прв пат кожата ми стана мазна како порцелан.Ја имам и од Doctor's таа со маслинки што е,добра е ама не се споредува со оваа. Може да препорачате и некој друг производ на база на маслинки што е затоа што очигледно и одговараат на мојава кожа.
Нивеа daily care. Еве ваква. Задоволна сум, само ми пречи што на ден лицето го мијам најмалце 10 пати а со тоа ја отстранувам и кремата.. А дозволено е само 1 на ден да се мачкам поради мрсната кожа што ја имам..
Јас еве веќе една година како ја користам оваа колекција и многу сум задоволна. Поточно портокаловиот најмногу ми одговара дека има заштитен фактор , а синиот (третиот на сликата) е за мрсна кожа.Види си ти прво дали ти одговара дневниот , а после можеш и ноќниот да си го нарачаш....јас и двата ги имам . Пробај можеби ќе ти одговара јас сум презадоволна и + сега во овој каталог се поефтини
Новиот крем на Афродита на база на маслинка е правен а ноќниот исто со маслинка и Е витамин. А Долива е за сува кожа?
Garnier Pure Active ... али сега сакам да си го порачам оној зимскиот од авон .. али незнам .. си викам да не се зезнам .. користела ли некоја од вас таков ?
Погодна ли е кремата за млада кожа? Долго ја анализирав, ама никаде не пронајдов за каква кожа е погодна (млада, зрела .. )
Може ли некоја да ми препорача крема за многу сува кожа ,имам проблем во последно време кожата на челото ми е ептен сува дури и ми се лупи по малце
колку што јас знам погодна е за млада кожа, оти пред да ја земам читав за сите креми посебно на страната на нивеа, па мислам дека е за од кај 19 години па нагоре. според мене не е за постари, оти на тие креми, што се за позрела кожа, пишува дека се за тоа и дека содржат колаген. мое мислење, а ако сакаш разгледај ти пак на стрната на нивеа
Оваа Ми се случи на еден викенд што бевме ја заборавив кремава. Сакавме да купиме помало кутивче за таму, ама пошто не најдовме купивме Бекутан. И како по обичај со Нивеа-та (мислам на количината што ја ставаме) си ставивме од Бекутанот. Мислам дека цела вечер светевме ко лампиони со дечко ми, едвај чекавме да си одиме да се измиеме. Не дека стварно лицето ни светеше, ама многу беше мрсно и такво чувство ни правеше. Наредните неколку дена ставав па со крпа тапкав по лицето . Сега кремата чека некој од внуците да ја искористи.
Имав сличен проблем пред година време цело лице ми се лупеше, поим немам од што (мислам дека има шанси тебе да ти е од времево ) инаку ми е нормална кожата барем така ја доживувам понекогаш помрсна, некогаш посува, важно кремата што ми ја препорача дерматолог беше Eucerin ph5.5 и ми помогна за 3-4 дена ми ги снема лушпите и се врати во првобитно стање Peace out