Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каква крема за лице користите?

Дискусија во 'Лице' започната од SpoiledBaby, 22 април 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.667

Првата на Натура сиберика е ноќна крема и е наменета за масна кожа , одлична е :)

На Ефи Килибарда му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.572
    Допаѓања:
    201.779
    Двете се одлични, за масна и комбинирана кожа, и двата ги користам.

@deskarada колку време користиш одреден крем? За да има ефекти од било кој крем, треба подолго време да го користиш, не два три дена.
    Освен тоа, ако користиш само крем, може не ти е доволен само тој?

3. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Со години одев на дерматолог и по препорака користев Еуцерин долго време ми го светнуваше лицето, па ми го смени Биодерма исто долго време го користев, ја чуствував кожата како сува. По мислења тука сакав да земам природна козметика, Наутра Сиберика последно лом ми го направи лицето, ај реков да ја покористам ама немаше подобрување, ја користев 3-4месеци. Не се ден два или месец користење на кремите.
    Не користам само крем, користам гел за миење лице, серуми користам, тоник, маска за кожа, но крема не можам да погодам.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.572
    Допаѓања:
    201.779
    Ако ти се хормоните во ред, не би требало да ти се масти претерано, особено затоа што на толку козметика не би требало да ти е дехидрирана кожата. Пробај со гел креми, мене лично не ми се погодени, предлогот што ти го дадоа, кремот од Хада Лабо мене ми правеше филм на лицето, како маска да имам, одвај чекав да го измијам.

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Во ред ми се хормоните. Во лето многу ми свети.
    Ќе пробувам, се надевам ќе погодам еден крем :D

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Колку ги зеде?!

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.270
    Допаѓања:
    7.717
    Со 50ка фактор околу 700 ден. Другата беше нешто поефтина, не ми текнува точно.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Coachella

Coachella Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    694
    Здраво девојки, дали знаете која е разликата помеѓу овие два крема? Се мислам кој да го порачам имам сува кожа.
    1.JPG 2.JPG

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.667
    Првата е со спф 20 и е погуста, втората е без спф и е флуид. Штом имаш сува кожа , првата земи ја

На Coachella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    lg_5fbe862fd2d34.jpg

Мислење за оваа крема на Natura Siberica?
    Дали е во ред за над витамин Ц серум?

11. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Обичниот Effaclar duo (+) од La Roche-Posay дава супер чувство по нанесување на лицето. Не можам да се сетам за колку време ми се мастеше лицето, ама пристојно ми изгледаше. А Effaclar duo (+) SPF 30 не ми се допадна толку. Многу пократко време ми беше мат лицето. Инаку, доста се фалени кремиве, а јас не видов некакви резултати додека ги користев. Можеби на тебе ќе ти се погодат.
    Можеш да пробаш од Uriage некоја крема. На пример, Hyseac MAT, Hyseac 3-Regul или Hyseac Fluid SPF 50+.
    Брзото мастење на лицето обично укажува на пресушување и дехидратација на кожата. Кои други производи ги користиш за чистење и нега на лицето (гел, тоник, серум)?

12. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Серуми од Ревокс, скоро почнав да ги користам од декември месец, пред тоа користев само гел, крем и тоник. Niachinamide, Vitamin C и Salicylic Acid од серуми. Сега користам гел од Оливал, пред тоа го користев од Гарниер 3 во 1. И тоник од Eveline. Сега немам големо мастење, а и зима е, во лето ми е мастењето проблем.
    Знаеш отприлика колку се кремите?

На Aztec му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Effaclar duo (+) околу 1100 ден, Effaclar duo (+) SPF 30 околу 1300 ден, Hyseac MAT и HYSEAC 3-Regul не повеќе од 750 ден, Hyseac Fluid SPF 50+ околу 850 ден.
    Во лето и дека се потиме побрзо се масти кожата. Можеш да пробаш неколку пати во денот со хартиено марамче со нежно тапкање да го отстраниш вишокот маснотија и да користиш некоја пудра за матирање на лицето. Мислам дека од Аура имаше таква...

14. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Фала ти ќе разгледам за кремите, ќе пробам и така со марамче.
    Ја користам за сега пудрата од Менхетен мат, ама не сум нешто воодушевена. Можи следно ќе пробам друга.
    Фала :sun:

На Aztec му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    https://www.aura.co.rs/rs/prahovi/113-fini-prah-za-matiranje-koze-lica-shine-killer

https://www.aura.co.rs/rs/prahovi/351-mattifier-translucentni-puder-za-matiranje-koze-lica
    На овие пудри мислев. :)

16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Како што ветив зедов некои од производите со Ц витамин и нешто за масна кожа. Не ги најдов кремите на натура сиберика кои ги објавив претходно (ги немше на залиха најверојатно) ама најдов друга линија со бреза па таа ќе ја пробам. Како и да е ќе ви пишам импресии и рецензија. IMG_20210219_105040.jpg

На Scorpiongirl12, poppie, poi и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Leo99

Leo99 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Здраво, во последно време кожата ми е премногу сува па барам крема за хидратација на кожата. Може ли некој предлог од ваши искуства? Инаку имам 22 години. Фала ви.

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.667

Биодевојка јас веќе го испробав гелот за миење лице од бреза и многу е убав ,нежен , би го препорачала најмногу за помлади во пубертет што имаат проблем со акни :)

На poi, buba4e89 и Biodevojka им се допаѓа ова.
  19. Muf

Muf Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2019
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    149
    Предлог за добра анти ејџ крема и серум за лице за 30 готини, да се по околу 1500 денари

20. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    AQUAporin за сува кожа од Eucerin или Eau Thermale-Rich water cream од Uriage.За екстремно сува кожа има и крема со 5% уреа од Eucerin. :)