Двете се одлични, за масна и комбинирана кожа, и двата ги користам. @deskarada колку време користиш одреден крем? За да има ефекти од било кој крем, треба подолго време да го користиш, не два три дена. Освен тоа, ако користиш само крем, може не ти е доволен само тој?
Со години одев на дерматолог и по препорака користев Еуцерин долго време ми го светнуваше лицето, па ми го смени Биодерма исто долго време го користев, ја чуствував кожата како сува. По мислења тука сакав да земам природна козметика, Наутра Сиберика последно лом ми го направи лицето, ај реков да ја покористам ама немаше подобрување, ја користев 3-4месеци. Не се ден два или месец користење на кремите. Не користам само крем, користам гел за миење лице, серуми користам, тоник, маска за кожа, но крема не можам да погодам.
Ако ти се хормоните во ред, не би требало да ти се масти претерано, особено затоа што на толку козметика не би требало да ти е дехидрирана кожата. Пробај со гел креми, мене лично не ми се погодени, предлогот што ти го дадоа, кремот од Хада Лабо мене ми правеше филм на лицето, како маска да имам, одвај чекав да го измијам.
Здраво девојки, дали знаете која е разликата помеѓу овие два крема? Се мислам кој да го порачам имам сува кожа.
Обичниот Effaclar duo (+) од La Roche-Posay дава супер чувство по нанесување на лицето. Не можам да се сетам за колку време ми се мастеше лицето, ама пристојно ми изгледаше. А Effaclar duo (+) SPF 30 не ми се допадна толку. Многу пократко време ми беше мат лицето. Инаку, доста се фалени кремиве, а јас не видов некакви резултати додека ги користев. Можеби на тебе ќе ти се погодат. Можеш да пробаш од Uriage некоја крема. На пример, Hyseac MAT, Hyseac 3-Regul или Hyseac Fluid SPF 50+. Брзото мастење на лицето обично укажува на пресушување и дехидратација на кожата. Кои други производи ги користиш за чистење и нега на лицето (гел, тоник, серум)?
Серуми од Ревокс, скоро почнав да ги користам од декември месец, пред тоа користев само гел, крем и тоник. Niachinamide, Vitamin C и Salicylic Acid од серуми. Сега користам гел од Оливал, пред тоа го користев од Гарниер 3 во 1. И тоник од Eveline. Сега немам големо мастење, а и зима е, во лето ми е мастењето проблем. Знаеш отприлика колку се кремите?
Effaclar duo (+) околу 1100 ден, Effaclar duo (+) SPF 30 околу 1300 ден, Hyseac MAT и HYSEAC 3-Regul не повеќе од 750 ден, Hyseac Fluid SPF 50+ околу 850 ден. Во лето и дека се потиме побрзо се масти кожата. Можеш да пробаш неколку пати во денот со хартиено марамче со нежно тапкање да го отстраниш вишокот маснотија и да користиш некоја пудра за матирање на лицето. Мислам дека од Аура имаше таква...
Фала ти ќе разгледам за кремите, ќе пробам и така со марамче. Ја користам за сега пудрата од Менхетен мат, ама не сум нешто воодушевена. Можи следно ќе пробам друга. Фала
https://www.aura.co.rs/rs/prahovi/113-fini-prah-za-matiranje-koze-lica-shine-killer https://www.aura.co.rs/rs/prahovi/351-mattifier-translucentni-puder-za-matiranje-koze-lica На овие пудри мислев.
Како што ветив зедов некои од производите со Ц витамин и нешто за масна кожа. Не ги најдов кремите на натура сиберика кои ги објавив претходно (ги немше на залиха најверојатно) ама најдов друга линија со бреза па таа ќе ја пробам. Како и да е ќе ви пишам импресии и рецензија.
Здраво, во последно време кожата ми е премногу сува па барам крема за хидратација на кожата. Може ли некој предлог од ваши искуства? Инаку имам 22 години. Фала ви.
Биодевојка јас веќе го испробав гелот за миење лице од бреза и многу е убав ,нежен , би го препорачала најмногу за помлади во пубертет што имаат проблем со акни
AQUAporin за сува кожа од Eucerin или Eau Thermale-Rich water cream од Uriage.За екстремно сува кожа има и крема со 5% уреа од Eucerin.